[]

Yurtdışında başvurmalık şirket arıyorum

Yazılımcı olsanız (genelde mobil uygulama yazmış biri) yurtdışındaki hangi şirketlere iş başvurusunda bulunurdunuz?

Aşağıdakiler aklıma gelenler ve başvuracaklarım, bunların dışında şirket arıyorum.

Nasa-Esa-SpaceX-Spotify-Jawbone-Misfit-Microsoft-Google-Yandex-Tesla-BMW-Mercedes-Volvo-Apple-Samsung-Song-Blizard-Activision-Intel-AMD

 
bu söylediklerinin çoğu amerikada ve h1b vizesi için sadece 1 haftan kaldı ayarlamaları yapmak için biliyorsun değil mi?

h1b'in ilk kuralı bu işi ülke sınırları içerisinde yapacak eleman bulamamak, aktif eleman arayışının kanıtlanıp sonuç alınamaması. daha 15 gün önce sırf bu sebepten yattı benim iş ondan söylüyorum.
  • KidLazer  (22.03.16 01:06:56) 
Abd de uzay sektöründe yabancılar çalışamıyor. Nasa ve spacex mimkin deel. :(


  • shenergy  (22.03.16 08:13:55) 
@KidLazer :O Bilmiyordum. Aktif eleman arayışının kanıtlanıp bulunamaması kısmı çok ilginç geldi


  • elon  (22.03.16 08:52:17) 
dostum inan hevesini kırma istemem ama boşa heveslenmek hiç heveslenmemekten daha kötü inan. yaşadığım için biliyorum.

saydığın firmalardan sana tavsiyem sadece şunlara başvurman
Spotify-Jawbone-Misfit-Microsoft-Google-Yandex-BMW-Mercedes-Volvo-Samsung-Song-Blizard-Activision-Intel-AMD

eğer amerikadaki bürolarını diyosan tabi. gerisi shenergy'nin de dediği gibi sadece hayal. nasa'ya başvurduğunda ilk alıcağın cevab %150 "amerikan vatadanşı değilseniz ya da green card'ınız yoksa güvenlik sebebiyle sizi istihdam edemeyiz".

ayrıca eğer sadece lisans mezunuysan da h1b çok zor bi ihtimal. şansını master ve doktora arttırır. ya da acayip bi lisans dönemi geçirip uluslararası başarılara imza atmış olman veya üstün yetenekli olman (O1 vizesi) gerekir. ikinci bir yol da şudur: atıyorum microsoftun türkiye şubesinde MİNİMUM 1 yıl çalışmışsındır. işvereninle anlaşıp L1 vizesiyle amerikaya transfer olursun. bunu senenin herhangi bir zaman diliminde yapabilirsin ancak H1B vize başvurusu 1nisanda başlayacak ve amerika "kontenjan doldu" denince kapanacak ki istatistikler başvuruların 1 hafta sonra kapandığını gösteriyor.
  • KidLazer  (22.03.16 13:15:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.