[]

bu firma için ne düşünmeli?

şimdi beni bi firma iş görüşmesine çağırdı avrupa ofisleri karlsruhe'de. ben de erfurttan bineceğim trene. hızlı trenle minimum 4 saat yol yani.

iki mesafe arasına 2 hafta önceden tren bileti alsam 100 euroya patlıyor. istasyondan taxiyle ofise tek yön 20 euro. en en iyi ihtmalle bana maliyeti 140 euro olacak.

almanyadaki çoğu firma yol masraflarını karşılıyor ki zaten bu işin doğrusu bu. ancak bu firmaya sorduğumda "ilk görüşme masrafları adaya aittir, 2. bir görüşme olursa biz karşılayacağız" diye bir yanıt aldım ki 1 ay önce telefonda "hangi kuş olmak istersin"e kadar sorulan bi mülakat yapmışlardı. zeiss'a da gittim onlar da ödemediler.

şimdi düşününce diyorum ki yol parasını bile vermeyen firma ilerde maddi açıdan bi dolu zorluk çıkarır. altına araç verir özel kullanıma da uygun. 50euroluk bi yere gidersin 48 euroluk benzin atarsın da vay efendim 2 euro nerde diye soracak kafadaymış gibi geliyo bana. ha küçük firmalar olsa neyse de bu çağıran Bruker 4.5milyar euro market hacmi var zeiss da keza oyle. yanlış mı düşünüyorum bi de sizin fikrinizi almak isterim. bildiğim kadarıyla firma bu ulaşım masraflarını devlete ibraz edip geri de alabiliyor bu arada.

 
50 euroluk yere 48 euroluk benzin alman dolayisiyla o 2 euronun lafini edecek olmalirinin kendilerine has bir hinligi yok. alman olmaktan dolayi o :)

firmalar dedigin gibi buyuk ise ve daha onceki firma da ayni uygulamayi yapmissa uygulama bu sekil olabilir.
  • no christ requires  (21.03.16 16:58:08) 
ama mesela hexagona gittim daha görüşmeden çıktığıma 5 dakika olmadan form gönderdiler ulaşım masrafları için. jenoptik keza aynısını yaptı. ametek yine öyle. arada bunlar çıkınca insanın kafasını karıştırıyor. hadi bruker ametek neyse de jenoptik ve zeiss bildiğin alman markası.


  • KidLazer  (21.03.16 17:01:40) 
bunu yapmıyor olması bence direkt "kötü bu şirket, çalışılmaz" sonucu doğurmamalı. bazı şirketlerin garip politikaları var, zamanında yaşanan abuk bir olay vs olabilir. olmayabilir de, karşılamıyorlardır yani. ben olsam giderdim yine de.


  • kulakligin calismayan teki  (21.03.16 17:28:22) 
yok gidicem zaten de ne yaşarsan yaşa 4,5 milyar market hacmi olan bi firmasın sen bu ay yaptığım 4. iş görüşmesi bu hepsi reddetse ödemeyi minimum 500 euro içerdeyim finansal olarak. bu yüzden kafama takılıyor agalar fırsatı kaçırmak anlamında değil yani


  • KidLazer  (21.03.16 17:30:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.