[]

kotalıdan sınırsıza geçmek(ttnet)

ay içerisinde kotalıdan sınırsıza geçtim ve gigabaytlarca indirme işlemi yaptım. ama; aklıma takılan birşey var işlemi yapan telekomdaki kişi ilk ay fatura yüksek gelebilir gibi birşeyler dedi ve ben pek sallamadım interneti sınırsız yapmanın heyecanıyla. şimdilerdeyse kafamı kurcalamaya başladı. bu ayın faturası kol gibi gelmesin sakın? yani sınırsıza geçtiğimiz günün ertesi görev başarıyla sonlanmış mı oluyor ve o adam bu ay faturanız yüksek gelebilir demekle ne ima etmiş olabilir?




 
aylık kıst ücret gibi bişey diyorlar ona. tarife değiştirdiğine kadar ki süre ile ondan sonraki sürenin ücreti.


  • sutlu nescafe  (04.11.09 21:07:20) 
ödeyeceğiniz en fazla tutar sınırsız bağlantı ücretinin %20 sini geçemeyeceği için endişe etmenize gerek yok. türkçesi kotalı adsl 29 lira kotasız 49 lira ise kotalı bir kullanıcı isterse 100 gb download yaptın ödeceyeceği maksimum tutar 59 liradır.


  • sotw  (04.11.09 21:32:00) 
Başıma geleni daha önce anlatmıştım ama ilgili duyuru silinmiş galiba. Telefonla sorduğumda evet sınırsız artık kullanabilirsiniz demelerine rağmen Talimat verdikten bir sonraki ay geçiyor sınırsıza. Bana o zaman sınırsız faturasının 2.5 katı kadar bir fatura gelmişti.


  • ilkdefa  (04.11.09 21:33:01) 
yok ya, öyle olmaması lazım. hem eski tarifenin hem geçerli tarifenin 1 aylık ücreti olması lazım. her yerden rahat geçirsinler diye.


  • outlawrider  (04.11.09 21:39:48) 
sunu ima etmis olabilir. senin ttnet kotali paketini baslangici diyelim ki ayin 20 sine denk geliyordu. sen sinirsiza ise ayin 10 unda gectin dolayisi ile hem kotali kullandigin tarifenin aylik faturasi ne ise onu oduyorsun, ustune de aradaki bu 10 gunluk sureci oduyorsun. tabi bu 10 gunluk surecin ucretini ttnet belirliyor. ama o ucretin neyi ne kadar indirdiginle alakasi yok. dolayisiyla gonul rahatligi ile istedigin seyi istedigin kadar indir sorun olmaz...

edit: ayrica tarife degisikligi en fazla bir saat icinde gecerli olur. bir ay falan yok oyle seyler.
  • ne nicki be  (04.11.09 21:41:07 ~ 21:42:17) 
gerçekleri açıklıyorum, kendinizi sandalyeye bağlayınız. bizzat başıma gelmiş bir olaydır.
vakti zamanında 4mbit sınırsız 99 TL iken ayın 8-9'u gibi sınırlıya düşürmek için işlem yaptırdım. sonradan o aya ait faturam 132 TL geldi. hemen işi kurcaladım ve 99 TL'nin 92 TL'sinin sabit ücret olduğunu kalan 7 TL'nin 30'a bölünerek akabinde 8-9 ile çarpılarak ve 92'nin üstüne eklenerek 93,5 TL olduğunu, (yani 8 günlük sınırsızın fiyatı 93,5 TL etti, düşündüğünüz gibi 99/30 yapmadılar) sonra bu 93,5'in üzerine 49 TL'lik sınırlı ücreti hesaplanıp eklendiğini öğrendim. 132 TL'yi tıpış tıpış ödedim.

şimdi senin olayın daha farklı, kullandığım GB'yi sınırlıdan hesaplarlar mı diyorsun. hayır hesaplamazlar ama gelen faturayı görünce "keşke hesaplasalarmış" diyeceksin.
  • BeaLzeBuB  (04.11.09 22:09:45) 
ben de kotalıdan sınırsıza geçtiğim ay 110 tl fatura ödedim, kötü oldu.


  • ar feiniel aredhel  (05.11.09 11:13:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.