[]

küçük meblağ için bir yatırım tavsiyesi

kenara para atma olayına başlamak istiyorum ama öyle abartılı bir bütçe ayırmadan aylık olarak yapacağım bu işi.

ilk olarak 2500 tl ile başlayacağım, daha sonra her ay 100-200 tl bir şey atacağım. planım bu şekilde. yalnız, türk lirasında değilde dolar, euro veya altın olarak yapmayı düşünüyorum.

sizce uzun vadeli olarak dolar, euro ve altın arasında hangisine yatırmalıyım? yada sizin başka bir yatırım tavsiyeniz varsa onu da öğrenmek isterim.

 
uzun derken ne kadar uzun? tek bir şeyden ziyade birden fazla alana yatırman daha akıllıca olur.

dolar-altın-güvendiğin hisse senedi yapabilirsin. ( ben thy'ye giriyorum :) kardemir'e de girmiştim, ikisinden %20den fazla kar ettim bir anda, hayatımda bir kez olur sanırım. )

ytd.
  • fakyoras  (21.03.16 11:12:40 ~ 11:13:24) 
Borsa işi riskli.

Sepet ($, €, altın) yapabilirsin. Hangisi uygunsa ondan alırsın, uzun vadede hepsi kazandırır. Mesela şu an dolar düşük. Bir daha ki ay euro düşükse euro alırsın. Hepsi yüksekse 200 TL bir kenara koyarsın, bir daha ki ay 400 TL'lik alırsın...

Fikrimi belirttim, beğenirseniz uygulayın. Zarar ederseniz küfür etmeyin : )
  • kartallar yuksek ucar  (21.03.16 11:34:44 ~ 11:35:44) 
@fakyoras uzundan kasıtım gidebildiği yere kadar 3 yıl olur 5 yıl olur belirsiz bir süre


  • evrimini tamamlamis hamambocegi  (21.03.16 11:42:37) 
bist30'dan sepet yap.


  • [silinmiş]  (21.03.16 11:55:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.