[]

Kedimiz kötü durumda

Bir kedi sahiplendik british shorthair. 1 Ocak doğumlu haşarı oynak zıplak bir dişi. Geldiğinden beri öksürük krizine tutuluyor. Nefesi de bir garip. Veteriner kontrolünde gecikmeden antibiyotik tedavisine başladık ama gittikçe kötüleşiyor. Veteriner bir tanı koyamadı. "Aklıma nadir görülen hastalıklar geliyor. Ciğeri gelişmemiş veya tiki olabilir" dedi. Bu yaşıma kadar türlü çeşitli kediyle büyüdüm. Bunun gibi ufacık olup da hayata sarılanını görmedim. Kriz geçirirken moral olsun diye sevmemize izin veriyor. (Genelde korkan kediler böyle durumlarda %100 savunma pozisyona geçer). Kriz sonrası oyununa kaldığı yerden devam ediyor.

O öksürürken ciğerleri çıkarken biz de mahvoluyoruz. Eskiden sadece boğuluyor gibi oluyordu. Şimdi ise artık ciyaklıyor. Videoları yükledim.
Eşime doğum günü armağanım. Şu an Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesinde ciğer filmi çektirmeye götürüyor eşim. Umudumuz azalmaya başladı.
Bu duruma dair bir bileniniz varsa lütfen paylaşın.
Çok teşekkür ederim.

vimeo.com
vimeo.com

 
baska bir veterinere daha goturun kesinlikle, ankara da petcode var orayi onerebilirin


  • oscar  (21.03.16 11:17:58) 
kurban olurum ben ona ya nasıl da tatlı...

tüy mü çıkarıyor acaba... fakülteye götürerek çok doğru bi hareket yapmışsınız. bizi haberdar edin olyr mu. canım benim çok tatlı umarım bi çaresini bulursunuz
  • whatyougetiswhatyoudid  (21.03.16 12:12:21) 
Baska bi veteriner +1
Bizim kalcasi kirik yavruyu dogrudan acmaya calisan veterinerden sonra şansımıza fakulteden ortopedi profesoru muayene etti, o kadar ciddi degil bekleyip karar verelim dedi.

  • stereoseyfi  (21.03.16 12:14:27) 
Kesinlikle başka veteriner, başkası olmuyorsa daha da başka veterinere götürülmeli. Malesef veterinerden veterinere çok fark edebiliyor. Videolardan ciğerlerden ziyade sanki sindirime ilişkin bir sıkıntıymış gibime geldi, kusarken vs karın bölgesi benzer hareket gösterir kedilerde ama tam bilemedim.

Yavrucum ya benim büyük oğlan Çakıl'ın küçüklüğüne benziyor, umarım teşhis konur ve sağlığına kavuşur ya. Haberdar edin buradan lütfen.
  • FAtE  (21.03.16 12:47:19) 
Kennel cough'a benziyor. Tabii başka dolu şey de olabilir veteriner değilim ama Kennel cough'da da boğulurcasına öksürür kedi ve köpekler. bordetalla için (üst solunum yolları enfeksiyonu) aşı yaptırdınız mı? Karma aşısı yapıldı mı?

Başka veteriner+ 1
  • kaymaktutmayansicaksut  (21.03.16 12:57:38) 
oradan da sonuç çıkmazsa cat hospital kedi hastanesi var.


  • nice tnetennba  (21.03.16 13:22:31) 
ya canım, çok tatlıymış. eğer satın alarak sahiplendiyseniz yalnızca "satma" amacı güttüklerinden dolayı hayvanların sağlıklarına hiç önem vermiyorlar ve çok hastalık çıkıyor bebeklerde. ben de başka veteriner(ler)e göstermeniz taraftarıyım.


  • sayns  (21.03.16 13:27:39) 
ay ağzını yerim ne kadar da tatlıymış. geçmiş olsun. şimdi internetten baktım, tümör falan olabilirmiş. bence de başka bir veterinere baktırın.


  • mrz breezy  (21.03.16 13:58:33) 
astımı da olabilir. umudunuzu kaybetmeyin, ama tedavi edilmez de bu durumda yaşamına devam ederse çok üzücü olur tabi. acı çektiği çok belli. çok üzüldüm. iyileşir umarım. <3

başka veteriner +1
  • whimsical  (21.03.16 14:13:57) 
hocam mesaj attım.


  • mutevazi  (21.03.16 17:45:42) 
İlgilenen, güzel dilek sunan herkese teşekkürler.

Mia'ya fakültede Bronşit teşhisi konuldu. Şimdiye kadar Synulox ile iğne olurken bundan sonra, Macrol ve Bricanyl şurup vereceğiz.

Sadece kötü şeyler yazıp aklınıza kötü şeyler getirmek istemem. Fakat söylenmesi gereken şeyler var.
Yönlendirildiğimiz veterinere, petshop vasıtasıyla gittik. Yani o veterineri seçersek ilk 3 aşısını petshop'un karşılayacağını söylediler. Biz de bu nedenle orayı seçtik. Ayrıca petshop bize kedimizin safkan British Shorthair olduğunu söylemişti. Bugün fakültede eşime söylenen ise Mia'mızın kırma British olduğu.
Karma aşıyı soranlar için; veteriner bey karma aşısını Mia 1 kiloya ulaşınca yapacağını söylemişti bizimki ne yazık ki hala 900 gram. Bir de karma aşı için kedinin sağlıklı olması gerekliymiş. Şimdi veteriner araştırması içindeyiz.
  • hikaye mesture  (21.03.16 21:27:53) 
videoyu izleyince ben de safkan olmadigini dusunmustum acikcasi, neyse bunun onemi yok yeterki iyilessin :) petcode icin cok iyi diyorlar isterseniz oraya goturun, ates barut


  • oscar  (21.03.16 22:09:28) 
oyy ben onun bronşlarını yerim ya :) hadi geçmiş olsun :)

iyileşsin hemencik. haberdar edin bizi yine olur mu :)
  • whatyougetiswhatyoudid  (22.03.16 12:40:48) 
Parayla kedi/köpek almanın olası sonuçlarından biriyle karşılaşmışsınız sadece. Satın alınmayan ve arka odalarda doğurtulan hayvanların halini düşünün bir de. Pethopun yönlendirdiği veterinerden de hayır gelmez. Bu işe ortak olmuştur. Ondan sonra ehehehe, kem küm. ne ki bu acaba diye kalırlar hastalık karşısında.

Kusura bakmayın, bok yemişsin. Hayvanı hediye vermek nedir ya? Hem de suça ortak olmuşsun.
  • mimimi  (22.03.16 13:00:57) 
@mimimi +1

Bu hayvanlar zaten kronik hastalıklarla doğuyor; cins olsun, yok efendim kulağı şöyle olsun diye resmen laboratuvar ortamında ciftlestiriliyorlar.

Siz ve sizin gibiler de sektörün ekmeğine yağ sürerek döngünün devam etmesine, hastalıklı hayvan üretimine çok güzel katkılar sağlıyorsunuz. Ne diyeyim bilmiyorum, bas bas bagriliyor her yerde "sahiplenin" diye. Ben parayla hayvan alana saygı duyamıyorum.

O yavrucağın derdine çare bulana kadar veteriner değiştirin. Umarım iyileşir.
  • piremses  (23.03.16 08:53:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.