[]

Bu terör işi nereye varacak?

Ne olacak abi bu işin sonu? Bu heriflerin ulaşmak istedikleri bir B noktası yok, kaostan ekmek yiyorlar. Sivil öldürmek istiyorlar ve öldürüyorlar.

Bu bombalar patlamalar patlatan tarafından kesilmeyecekler orası kesin. E patlatılan tarafından da kesilemiyorlar, gördük ki istihbarat çalışmıyor, bunun önünü alamıyorlar.

Nedir yani, nereye gidecek, nereye kadar böyle devam edecek? Bundan sonra haftasonları evimizden çıkmadan mı yaşayacağız? Ya da bunlar daha iyi günler mi? Bu işin sonu Suriye gibi aktif savaş ülkesi olmak mı? Evdeyken güvendeyiz evdeyken bile güvende değiliz noktasına mı evrilecek?

Düşündükçe işin içinden çıkamıyorum. Çıldıracağım. Siz ne düşünüyorsunuz?

 
bunlar daha iyi gunler.

beceriksiz yoneticileri basinda tutan, ulke elden gidince aglamayacak.

yurtdisi opsiyonlarinizi hazir tutun. gayrimenkulleri elden cikarin ve sakin ulkelere kaydirin. mumkun oldugu kadar pasaport vize hazir bulundurun. yaninizda (uzeribizde) 10bin euro civari bulundurun. avrupada akraba falan varsa, arayin halini hatrini sorun.

beni fazla ihtiyatli buluyorsaniz, sorun bakalim suriye ic savasi nasil baslamis...
  • babilbaligi  (21.03.16 10:11:55) 
öncelikle:

terör örgütü terör yaratır, işi budur. dolayısıyla kendilerine "çok ayıp ediyorsunuz, neden terör yapıyorsunuz?" demek abesle iştigal olacağı için o kısmı geçiyor, küfür ediyoruz.

sorunun köküne inersek:

sorun açık ve net şekilde erdogan ve onun izlemiş olduğu kin politikalari. halkta bir birlik duygusu, aidiyet duygusu yok. topyekün bir cevap verilemiyor teröre. dincinin ışid'e sesi çıkmıyor, üstüne bir de saldırısında ölenleri tekbir getirerek yuhluyor saygı duruşunda.

güneydoğu ayrı bir alemde. pkk da ekmeğine bakıyor, terör değil de barış olursa baştakiler ne yapacak? o baştaki adamlar için barış diye bir şey zaten yok.

burada görev düşen sadece halk olabilir. o da birlik beraberlik ile. bunu diyorum ama burada "bu günlerde birlik beraberlik olmalı, hükümeti eleştirmeyin" anlamında değil. gerçekten de eğer halkbir bütün olabilip de topyekün bir karşıtlık sergileyebilse her şey farklı olurdu. ama halk tamamen birbirinden kopuk. erdoğan da bunu körükledi ve artık bence geri dönülemez bir boyuttayız.

ben güneydoğudaki kürt ile ya da anadoludaki türk ile aramda herhangi bir duygusal kardeşlik bağı görmüyorum. belki sadece aynı dili konuşuyoruzdur. bu kişilerle aynı çatı altında olmak da istemiyorum. türkiye zaten iyiden iyiye yapay, parçalanmış bir ülkeye döndü.

ülke parçalanmadıkça bu işlerin sonu gelmeyecektir. parçalanmazsa, batıdaki laik türk her zaman anadoludaki islamcı beyinler tarafından ezilmeye mahkum bir hayat sürecektir çünkü islam başıboş bırakıldığında önüne gelen her şeyi kendisine benzetmeye çalışan bir canavar gibi. karşıtlık yok, ya islamsın ya düşman. bu şekil düşünmeyen müslümanların (tatlı su müslümanı diyoruz) da tek sebebi zamanında mustafa kemal tarafından başlarının ezilerek bu şekil düşünmek üzere beyinlerinin yıkanmasıdır. adamın gücü islamı toptan defetmeye yetmemiş malesef.

güneydoğu zaten toptan bir veba. ya kürtçüler ya da islamcı (bkz: adıyaman). vebadan, kangrenden ne kadar çabuk kurtulunursa o kadar iyidir.

özet: türkiye parçalanmış, yapay bir ülkedir. bir birlik beraberlik, kardeşlik duygusu yoktur halkları arasında. zorla bir arada duran bir şeyi zorlamaya devam ederseniz bu sıkıntılar olur. her zaman da olacak. bunlar iyi günlerimiz.
  • no christ requires  (21.03.16 10:15:51 ~ 10:17:50) 
  • anonymice  (21.03.16 10:21:10) 
bu tarz örgütlerle pazarlık için masaya oturuyorsanız toplumun her kesimini o masaya davet etmelisiniz. kapalı kapılar ardında görüşmeleri sürdürürken örgütün yaptığı işlere göz yumarsanız olacağı bu. suriye sınırından kontrolsüz bir şekilde mülteci alırsanız ülke içine hangi radikal örgütlerin sızdığını bilemezsiniz. ondan sonra ülkenin en önemli metropollerinde bomba patlarken ağzınızı açarak izlersiniz.

türkiye'nin doğusunda zaten aktif savaş devam ediyor. son seçimden itibaren haberleri hiç takip etmiyor galiba soruyu soran arkadaş. bu işin sonu hiç hayırlı değil. benim kişisel görüşüm tsk bir yerde yine elindeki gücü kullanmak zorunda kalabilir.
  • asbestos  (21.03.16 10:26:03) 
terör biter mi bitmez mi bilmiyorum da no christ requires'ın yazısındaki islamofobinin, içinde büyüttüğü ve insanlara da aşılamaya çalıştığı bu kinin terörden daha tehlikeli olduğunu düşünüyorum.
ışid saldırısına dincinin sesi çıkmıyor demiş ama hangi dinciden bahsediyor bilmiyorum. istiklal'deki saldırı ışid'in işi ve tanıdığım ne kadar muhafazakar varsa yapana lanet ediyor. ışid'in en tehlikeli terör örgütlerinden biri olduğunu her fırsatta söylüyoruz. eğer iddia edildiği gibi hükümet ışid'i destekliyor ve yardım ediyorsa Allah belalarını versin. bu söylentiden öteye geçip somut olarak kanıtlansın ak parti'nin bir numaralı düşmanı ben olayım. önyargılarınızdan kurtulun artık. müslümanların başını ezeni övüyor adam, inanılır gibi değil.

  • animalman  (21.03.16 10:46:38) 
@animalman

hiç tartışmaya girmeyeceğim. islam'ın ne olduğunu müslümanlar dışında herkes biliyor. gerek yok.

yazımın özeti belli, türkiye yapay bir ülkedir, halkları arasında hiç bir bağ yoktur. bu işin sonu da iç şavaşa varacak bu gidişle. bu kadar. hayırlı barış dinleri.
  • no christ requires  (21.03.16 10:51:06) 
ben yıllardır dedim de bana "yea abi abartıyosun" dediler. yok işte çok karamsarsın bilmem ne. yine diyom: bu yaz silahlı çatışmalar olmazsa, yavaştan iç savaş pozisyonuna geçmezsek, en az 1000 kişi ölmezse yine iyiyiz.

havalar ısındıkça törörikler de kızışıyor. istihbarat mistihbarat hikaye bu saatten sonra, canlı bombaları kimsenin durdurabileceğini zannetmiyorum açıkçası birileri patlamayı kafasına koymuşsa.

yarın yine bi şey olur, sonra bizim kekolar gaza gelip yurt çapında kürtlerin dükkanlarını, evlerini yağmalamaya başlar falan, ooh al sana mis gibi iç savaş. ha daha önce yemedikleri bok değil ama bu sefer işler çok farklı. her gün bomba patlıyor. insanların psikolojisi iyice bozulmuş durumda. o gözden uzak, doğu'daki savaş tıpkı overlokçu gibi ayağımıza geldi. o dehşete yakından tanık oluyoruz.

beni de hiç sevmiyolar mesela, ırkçı ve faşist olduğumu söylüyolar. ben böyle birisi değildim. son 2-3 yılda gördüklerim ister istemez bazı insanlara/gruplara feci şekilde nefret duymamı sağladı. benim gibi binlerce, belki milyonlarca insan var. hem "bu" tarafta, hem "o" tarafta.

açıkçası ben kendimi bu bok çukurunun iç savaşında toprağa gömmek istemiyorum. nerede olursa olsun, insanca, normal bi yaşam sürüp en azından 60 yaşımı görmek isterim. buna rağmen, bugün iç savaş çıksa ve birisi gelip call of duty'deki gibi "KOMREYD!" deyip elime silah verse, "ne işim olur lan" demem gibi.

bi de konudan tamamen uzaklaşmış olucam ama benim hislerim cidden kuvvetli ve ben çocukluğumdan beri kendimi hep bi savaşın içinde görüyorum. hatta yıllar içerisinde psikolojik olarak bunu kanıksadım diyebilirim, "ben bi savaş görücem" şeklinde. artık dünya savaşına mı tanık olurum, donbass'ta kafama roket mi düşer, istanbul sokaklarında hewallerle vs mi atarım o kısmını bilmiyom.
  • der meister  (21.03.16 10:56:50) 
Terörün daha ne olduğunu bilmiyoruz ki çözüm üretelim. Ne demek amaçları yok? Teröristler boşuna mı bu kadar eylemi yapıyor?

pkk'nın amacı 4 parçalı kürdistan kurmak ve birleştirmek (ırak, suriye, türkiye ve iran). Amacı Türkiye'nin doğusunu bölmek. Bunu abd'nin hamiliğinde yapıyorlar.

Sonu belli. Ya iran'da olduğu gibi, teröre bulaşan, destekleyen herkesi asacağız. Ya alın buralar sizin olsun diyeceğiz ki bu bence sorunu çözmez. 3-5 sene sonra mersin'in yarısı kürt, istanbul'un dörtte biri kürt demeye başlayacaklar. Ya da abd bize demokrasi getirene kadar böyle gidecek...
  • kartallar yuksek ucar  (21.03.16 10:58:39 ~ 11:00:07) 
@matchgrip
yüzde yüz güvenlik dünyanin hic bir yerinde yok. olamaz da. ancak, riski azaltmak söz konusu olabilir. o nedenle istihbarat calismiyor demekte yanlış.

  • 1adam  (21.03.16 12:17:56) 
Babilbaligi +1
Daha da kötü hale gidiyoruz tabii ki.
Bizim 90larda buraya göçmüş olan bulgar komşumuz bulgaristana dönmeye düşünüyor.
Bizim de almanya da akrabalarımız var baya. Almanya geneline göre üst gelir seviyesindeler. Kardeşimin lisesi bitince gidelim mi nasıl yaparız diye konuşuyoruz arada.
Sonumuz hayrolsun.
  • jazzabel  (21.03.16 12:29:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.