[]

torrent güvenliği- anonymous p2p şeyisi

lidyalılar,
güvenli yani anonim bir şekilde torrentle nasıl dosya indirebilirim?
(torrent olayını biliyorum, anonymity kısmını soruyorum)
bunun için hangi program, ne lazım, nasıl kullanılıyor?
gerçekten anonim bir p2p dosya paylaşımı yapılabilir mi?

 
tor ağı üzerindne torrente çıkabilirsin ama trackerların çalışma mantığından dolayı buna uygun biçimde ayarlanmış tracker'a gönderdiğin paketi kesecek firewall kuralın olmalı(lokasyon değil paket içeriği bazlı). Standart çalışma biçiminin yarattığı birden fazla güvenlik açığı var.

Daha detaylı bilgi için tor bloglarına bakılabilir. Burada anlatabileceğimden daha uzun bir konu.

Sık karşılaşılan bir durumla ilgili alıntı;

"apparently in some cases uTorrent, BitSpirit, and libTorrent simply write your IP address directly into the information they send to the tracker and/or to other peers. Tor is doing its job: Tor is _anonymously_ sending your IP address to the tracker or peer. Nobody knows where you're sending your IP address from. But that probably isn't what you wanted your Bittorrent client to send."
  • rygard  (21.03.16 02:50:03 ~ 02:55:51) 
Seedr.cc put.io quicktorrent.io vs ile indirilir inen serverdan https ile cekilir. Baglantin izleniyorsa dahi dosyalar ziplenip indiginden saptanmasi baya zor.

Anonim degil ama cok temiz
  • Silesius  (21.03.16 05:18:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.