[]

Eve çıkmak, çıkmamak, yer seçimi, yakınlık çalışmak,çalışmamak filan

Yılladır aileyle kalıyordum. Ev beylikdüzünde. Bayağı sıkıntı yaşadım bunca zaman. Bazen yola üşenip gitmedim, bazense dönmek bilmedim gidince.

Şimdi ataşehir taraflarında iş bulunca artık eve çıkmayı kafaya koydum. Şu sıralar yine arkadaşta kalıyorum işe gitmek için çünkü b.düzünden 3 saate yakın sürüyor. ama arkadaşta kalma durumum pek sürmeyecek, evden çıkıyor çünkü.

İşe şu an 3 gün gittiğim için aslında çıkıp çıkmamakta da hala kararsızım çünkü üniversite haziranda bitiyor mesea. Daha yeni başladığım için beni beğeniğ beğenmeyecekleri de belli değil, olur da başka işe geçersem de skıntı olabilir diye düşnüüyorum, çıkacağım yer açısından.

Kadıköyde tutmak isterdim, merkezi. her yere yakın sayılır ama tabi ki pahalı. ARkadaş çevrem ve katıldığım etkinlikler(sanat galerisi, sergiler ggbi) genelde avrupa yakasında, özellikle taksim civarında. Ataşehirde kayışdağında çıksam uzak kalacağım bunlara.

Çalışıyorken de sanki gher gün taksime gidecekmişim gibi düşnüyorum. İş 9-6 arası. İlerde 5 güne geçersem (3 gün kalmak istiyorum hayatım boyu da nereye kadar tabi) iyice yoğun olacağım.

Geçici olarak belki önce bir yerde çıkp beğenmezsem tekrar ayrılırım diye düşünüyorum da her konuda olduğu gibi bunda da o tarz bir şey istekli gelmiyor.

Çevrem genelde politik aktivist. En basitinden veganım mesela. Büyük ihtimalle vegan ve politik olmayanlarla çıkacağım, bu da düşündürüyor.


Eve çıkanlar olarak bu gibi kaygılarınız oldu belki. Siz nasıl çıktınız, işe yaskınlık arkadaşlara yakınlık , neleri gözönüne aldınız? Ve tanımadıklarınızla mı çıktınız internetten filan bulup yoksa tanıdılarınızla mı?

 
Öncelikle evin ucuz olmasına baktım. Maaşımın yarısını ev kirasına verip oo ama karaköydeyim buruder havalarını sevmediğimden

Sonra işime yakın yerlere baktım Karaköydeyim ev merkezde ama işe çok uzak havalarını sevmediğimden.

Ev arkadaşım daha önce aynı iş yerinde çalıştığımız bir arkadaşımdı o gelir yatar bende gelir yatardım çok bişey paylaşmıyorduk, şimdiki ev arkadaşımda çocukluk arkadaşım bu konuda şansım yaver gitti diyebilirim.

Bence işine yakın ve ucuz bir yer bul derim, ha universite bitince adamlar seni şutlayadabilirler sonra kalma dımdızlak. Ben senin yerinde olsam her gün 3 saat yol çekerdim hele işe 3 gün gidiyor olsam hiç sorun olmazdı
  • ötekitarafabiöğrenci  (21.03.16 00:11:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.