[]

2100'e kadar 3. Dünya Savaşı muhtemel mi sizce?

sb. tşk.




 
şu 3-5 senede olmazsa daha da olmaz herhalde. 3-5 sene riskli ama.


  • devilred  (20.03.16 21:21:35) 
ulke sinirlari, cikarlar, dunya dinamikleri cok degisir.

ayrica su an bu satirlari okuyan hic kimse 2100 yilini goremeyecek.

bizden sonra tufan
  • exlibris  (20.03.16 21:22:19) 
sıcak savaş iki ülkeninde kaybının fazla olmasına neden olur. bunun yerine git orayı sömür daha karlı o yüzden çıkma ihtimali vermiyorum. ama bu durum savaştan daha kötü ne yazıkki.


  • yamuklu sucurta  (20.03.16 21:27:39) 
savaş yine çok çok çok fazla ama insanlık tarihindeki savaşların en az olduğu dönemlerden birindeyiz. (bunun yanında sivillerin savaşlardan en çok etkilendiği dönemlerden de birindeyiz.) demokratikleşme arttıkça 3. dünya savaşı ihtimali de azalacaktır.


  • ya ben lan neyse  (20.03.16 21:37:35 ~ 21:38:08) 
ya hay şu "artık savaşlar ekonomik abü" geyiğinize kafam girsin be. hitler de zaten polonya'ya wisla krakow kuponunu yatırdığı için sinirlenip girmişti. çok sağlam kaynaklara göre stalin de "polonya'dan adam çıkmaz abi" diye sinire kesip sarhoş olduğu bir akşam dalmış. hey allam. ulan birinci-ikinci dünya savaşı da ekonomik sebepten çıktı zaten, oturmaya mı geldik deyip bomba mı attılar karşılıklı aq.

şu an donbass'ta ne oluyor? ukrayna ordusu ve rus ordusu savaşmıyor mu orada kendileri reddetseler bile? rusya basbayağı mühimmat, teçhizat vs. yığmıyor mu oraya? bir sürü rus askeri "gizemli" şekilde ortadan kaybolmadı mı son iki yılda?

üçüncü dünya savaşı dediğiniz şey 20-30 ülkenin katılımıyla gerçekleşen bir şenlik ise o yaşanır mı bilmiyorum ama önümüzdeki 20-30 yılda çok fazla acılar yaşanacağı kesin. avrupa bile sallanmaya başladı.
  • der meister  (21.03.16 00:14:05 ~ 00:14:36) 
Olabilir. Çok düşük bir ihtimal. Atom bombaları, son teknoloji uçaklar gemiler vs. sayesinde çıkmıyor savaşlar. Adam Hazar Denizi'nden, Suriye'ye nokta atışı yapıyor. Kim bilir kaç tane nükleer başlığı var. Muhtemelen bir yerlerde gezen nükleer denizaltıları var. Şimdi aklı başında hangi ülke durduk yerde Rusya'nın karşısında olduğu dünya savaşına girer? Öyle 2 ülke arasındaki savaş olayında nükleer falan kullanmaz tabii ki. Ayrıca terör örgütü ile savaşta da bütün ülkeyi dümdüz edecek şekilde saldırmaz. Yani AKP'lilerin ve aşırı milliyetçilerin ıslak rüyalarında* gördüğü gibi yok oradan cephe açarım, altay tankını sürerim falan diye şey yok. Tank savaşı konusunu geçeli rahat bir 20 yıl falan oldu. Ha terörle mücadele konusunda iyi iş görür o başka.

Öte yanda bir de ABD var ki savunma bakanlığının bütçesi dünyanın en büyük 5 ekonomisi arasında yer alıyor. Yanlış anlaşılmasın, savaş ekonomileri arasında değil. Normal ülkelerin ekonomileri ile karşılaştırıyoruz. 170 ülkenin yıllık işlem hacminden fazla işlem hacmi var yani ABD savunma sanayisinin. Aynı şekilde onların da silahlarını vs. saymama gerek yok.

İşte bu yüzden 3. dünya savaşını bilmem ama 4. dünya savaşı taşlar ve sopalar ile olacaktır demiş güzel abimiz Albert (gerçi başkasına da atfediyorlar). Bir dünya savaşında kuralları, Cenevre'yi kimse sallamaz. SSCB'nin mahkumları katletmesi, Amerikan, İngiliz ve Alman pilotların zaman zaman paraşütle atlayan pilotları vurması, kimyasal silah kullanılması vs. gibi şeyler yaşandı sonuçta. Hatta dünya savaşı olmadığı halde ABD Vietnam'da portakal gazı kullandı. O yüzden Cenevre'yi de, NPT'yi de kimse sallamaz. Nükleerler yağar her yere. Dümdüz olur dünya.

* www.youtube.com olma hazırlayan ciddi ciddi yazdığı dünya savaşı senaryosunda Rusya'ya ermenistan üzerinden cephe açtırmış fkşlaskfşlas
  • nawar  (21.03.16 00:34:03) 
Dogal kaynaklarda bir kitlik cikana kadar gorecegimiz savas halinin en fazlasini su anda yasiyoruz zaten. Guc dengelerinde, ticaret yollarinda, para akisinda hep bir degisim var. Buyuk ulkeler kucukler uzerinden savasini gerceklestiriyor.

Ne zaman ki su, yiyecek, petrol gibi kaynaklarda vahim bir sikinti basgosterir, o zaman karsidakini dumduz edebilecek silahlarin devreye girmesini bekleyebiliriz. Zira silah sanayisi cok geliskin ve bircok ulke bu silahlara sahip.
  • f_d  (21.03.16 01:39:36 ~ 03:40:05) 
@konusma ben daha bitirmedim, sen benim ne dediğimi anladığından emin misin? ben şunu soruyorum: "artık savaşlar ekonomik gerekçelerle çıkıyor" diyorsunuz, o zaman ne gerekçesiyle çıkıyordu? o zaman da böyle değil miydi? şimdi neden çıkmasın? neydi yani birinci dünya savaşı insanların canı sıkıldığı için mi çıkmıştı? üçüncü dünya savaşı çıkmaz derken "savaşlar artık ekonomi üzerinden yürütülüyor" argümanını kullanmak çok abes geliyor bana. bu tarihin başından beri böyleydi zaten ve yetmediği noktada daş, sopa, kılıç, tüfek vs. girdi işte işin içine.


  • der meister  (21.03.16 02:02:19 ~ 02:03:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.