[]

anksiyete/kaygı nasıl azaltılır?

soruyu nasıl soracağımı da bilemedim. önceki haftayı yıllık iznimde ülkeden uzakta geçirdim. ardından geldiğim hafta ilk gün işe gidebildim ve sonrasında hastalandım ve bütün hafta evde hasta geçirdim. cumartesi günü de malum olayı yaşadık.

cumartesi gününden beri bunalmış durumdayım ve şu saatlerde bu durum bir nevi anksiyeteye dönüştü sanırım. 2 haftalık işin birikmiş olması ve yarın işbaşı yapacak olmamla birlikte bir de cumartesi gününün psikolojisi ve istanbul'daki başlıca ulaşım araçlarını kullanacak olmamın da etkisi büyük.

geçici olsa da kendimi nasıl rahatlatabilirim? melisa çayı gibi şeyler aklıma geldi ancak evde kalmadığını fark ettim az önce.

 
Konuşmalarına değer verdiğin, nasihat eden yakınlarının yaninda bulun.


  • 1adam  (20.03.16 20:42:18) 
Yazmak. Kafandaki seyleri yazinca rahatliyor insan.


  • ilkdefa  (20.03.16 20:44:21) 
güzel sıcak bir banyo yap öncelikle. ardından birilerini ara muhabbet et. erken yatmaya kendini zorlama zorladıkça uykun kaçar daha çok ajite olursun. geç yat bir şey olmaz bir günlük uykusuzluktan, işe vardığında açılmış olcaksın zaten.

biriken işi de halletcen bir şekilde nasıl olsa, şöyle düşün bir beş sene sonra bugünü hatırladığında "lan o biriken iş yüzünden hayatım karardı be" demicen nasıl olsa dimi? aklına bile gelmicek, bi şekilde halledicen hallettikten sonra da unutcan gitcen.
  • nolmus yani  (20.03.16 21:00:51) 
Papatya çayı iyi geliyor.


  • rastinon  (20.03.16 21:02:00) 
Bahsettiğin şey gerçek bir kaygı bozukluğu ve doktor yardımı henüz almadıysan; alkol, sonraki yurtdışı planın için internette gezinmek kafa dağıtır.


  • kaleci makabayasi  (20.03.16 21:30:33) 
nefes egzersizleri yapabilirsin


  • omonia  (20.03.16 21:48:06) 
eft yap.
youtube da eft teknikleri diye arat. kaygı için olan bir video mutlaka vardır. eğer ingilizcen varsa daha çok video var.
gerçekten işe yarıyor, ön yargılı olma bir dene.
  • innerbliss  (21.03.16 06:35:06) 
tüm tavsiyeler için teşekkürler. bugün biraz daha iyi hissediyorum (belki de havanın iyi olması da iyi geldi bilemiyorum)

nefes teknikleri konusunu yine de inceleyeceğim. herkese kaygısız bir gün dileğiyle :)
  • ufoozgur  (21.03.16 07:57:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.