[]

alışveriş yapmadan çıkabilmek

watsons, gratis gibi yerlere gittiğinizde bir şeyler almadan çıkabiliyor musunuz? bugün fiyat karşılaştırması yapmak için watsons'a gittim, bir sürü minik minik ıvır zıvır parçacık derken aslında hiç ihtiyacım olmayan şeylerle 50 tl'lik alışveriş yapıp çıktım. üstelik bakmak için girdiğim fiyata bakmadım bile. sorun bende mi?




 
Ben bisey almadan çıkabiliyorum ama cebimde 5 kurus olmuyor o zamanlarda. Azcik bile param varsa oje moje bisey aliyorum. Ama biraz irade lazim bence bize :)


  • turuncu tonlarda  (20.03.16 16:27:13) 
Cebimde para olsa da bir sey almadan çıkabiliyorum.


  • rayde  (20.03.16 16:30:21) 
Kasada kuyruk varsa elimdekiler çok lüzumsuz görünüyo bazen bırakıp çıkıyorum :))


  • megalomaniac  (20.03.16 16:31:38) 
gratis'e, watsons'a gitmiyorum. alışverişten nefret ediyorum. ihtiyaçların çoğunu en temel ve basit olanından online alıyorum. şampuan, nemlendirici de online eczaneden. ne biçim kadınım :(


  • shadowcat  (20.03.16 16:39:44) 
Girmeden bütçe belirliyorum.

İhtiyacım olan bişeler varsa atıyorum 50tl den fazla harcama diye telkinlerde bulunuyorum. Sadece geziniyorsam 15lirayı geçme diyorum içimden.
  • cecilia  (20.03.16 16:40:05) 
Genel olarak hayatımda minimalliğe yöneldim, buna uygun olarak kozmetik alışverişi konusunda da iradeli davranmaya çalışıyorum. Kesin olarak alacağım bir şey yoksa girmiyorum, girince de alacağımı alıp çıkıyorum. Suslusozluk, makyaj blogu okumayı, vlog izlemeyi bıraktım. Ancak ihtiyacım olan bir ürün varsa açıp sadece o ürün hakkındaki yorumlara bakıyorum, rastgele ürün incelemesi okumuyorum, insanın alası geliyor çünkü. Bi de 10 tane drug-store ürünüm olacağına 1 tane high-end alırım, severek kullanırım diyorum artık. Tabi bunda senelerin birikmişliği var, makyaj yapmaya yeni başladığımda her renk ruj, çeşit çeşit far, allık almışım gidip. Şimdi artık yüzümü, cildimi daha iyi tanıdığımdan hangi ürünü kullanıp hangisini kullanmayacağımı biliyorum. aşağı yukarı belli renkleri, belli markaları kullanıyorum, dolayısıyla yeni çıkan makyaj trendlerinden az etkileniyorum... İşte böyle.


  • ambrosia  (20.03.16 16:50:27) 
Evet.


  • Silesius  (20.03.16 16:51:57) 
Gecen yaz kullanmadigim ve kullanmayacagim bi suru krem, temizleme jeli, ot pusur attim evden oglana yer acmak icin. O zamandan beri sadece rutin kullandigim sampuan, deodorant, dus jeli gibi seylerin fiyatina bakiyorum, indirimde degilse almadan cikiyorum. En son herhalde 1 ay once alisveris yaptim ordan o da deodorant icindi


  • la noix  (20.03.16 16:52:33) 
Eģer bi seyi satin aliyosam kesinlikle ihtiyacim vardir: telefon, kiyafet, ayakkabi, kozmetik hic farketmez. Dolayisiyla fazla esyam olmuyor.

Kozmetik icin de kaliteli ürünler kullaniyorum, bitince ya da süresi gecince yenisini aliyorum. Bir far paleti (kalitelisi) 80 lira civarı ve icinde 8-10 renk barindiriyosa işimi goruyor. Ikincisini almaya gerek yok.

Hayat alisveris, esya stoklamak ve kurumsal yerleri zengin etmek icin cok kisa.
  • chitosan  (20.03.16 16:54:57) 
Ben de çıkabiliyorum. Bi de aklımda alacak bir şeyim yoksa girmem hiç oralara ondan da olabilir


  • mutlusismankedi2015  (20.03.16 16:55:05) 
benim aldıklarım makyaja yönelik şeyler olmuyor genelde. kağıt mendil, ıslak mendil, gözlük silme mendili, dudak balmı, toka ve yine toka almışım mesela bugün. minik minik şeyler hep :(


  • devilred  (20.03.16 16:56:11) 
çok sıra varsa hayatta bir şey almam, direkt çıkarım. nefret ederim sıra beklemekten agdhdf. ki genelde watsons'ta deli gibi sıra oluyor.


  • nice tnetennba  (20.03.16 17:02:21) 
Sorun sende.


  • orient blue  (20.03.16 17:08:58) 
Ben de çıkamıyorum. Hiçbir şey olmazsa 'Pedi nasıl olsa kullanıyorum' deyip ped alıyorum. Kozmetikten çok senin aldığın kağıt mendil, pamuk gibi şeylerden 'Nasıl olsa lazım olacak' diye alıyorum, o yüzden girmiyorum pek. Gerçi uzun zamandır girmedim, o yüzden aldığım da iyi olmuş, hala oradan aldığım pedi ve kağıt mendili kullanıyorum. O paketlere sıra geldi. Pamuğa da nasıl olsa sıra gelecek. Tüketmeyeceğim şeyi almıyorum da, kendimden geçerek ileride tüketeceğim şeyi alıyorum. Söylediğin şeyler zaten yoğun yoğun kullanılan şeyler. Oradan Selin'in narlı kolonyasından almıştım, trafikte iyi geliyor. Yani yeni rujdansa böyle şeyler kullanılıyor. O yüzden o kadar da kötü değil bence onları almak, sadece hafif sorumsuzca yapılmış bir yatırım. Girip kendimi tutmasam dağıtırmışım gibi geliyor. Bir sevgilinin tahrik etmesi, iki Watsons ve Gratis'te yaşanan östrojen patlaması. Daha baştan çıkarıcı şey yok. Sorun hem sende hem bende :)


  • aychovsky  (20.03.16 17:10:56 ~ 17:16:50) 
İvir zivir bi seyler almadan cikamiyorum.


  • nick konusunda kararsizim  (20.03.16 17:24:35) 
ikisinde de kalitesiz ürünler ederlerinin üzerinde satılıyor. hiçbir şey almıyorum bu tarz yerlerden. alacaklarımı kağan'dan alıyorum...


  • kakao  (20.03.16 17:35:30) 
Bitmedikce ihtiyacım olmayan bir şeyi almam. Kışın sephoranın devasa paletlerini aldım tarihi geçene kadar onu kullanıcam.
Olur da bir şeyi çok beğendiysem bu olmadan hayatımı idare ettirebildim mi? Ve bundan idare ettirebilir miyim diye kendime soruyorum :D aynı şey kıyafetler için de geçerli.

  • jazzabel  (20.03.16 17:49:26) 
watsonsa hayatımda belki 1-2 defa girmişimdir gratise girdiğimi hatırlamıyorum bile. ıvır zıvır şey almıyorum, şampuanı da migrostan alıyorum.


  • sta  (20.03.16 18:17:33) 
ihtiyacimin olmadigi seyi almiyorum. cok ciddi bir indirim varsa belki alayim nasil olsa kullanacagim diye alabilirim ama onun disinda taşıması zor geliyor, elimde yük istemiyorum.


  • thewizardofearthsea  (20.03.16 18:21:40) 
elbette alışveriş yapmadan çıkabiliyorum! çünkü biliyorum ki indirim tarihlerinde o fiyatlar neredeyse yarısına düşecek acil olan hiçbir şey de satmadıkları için.... bekliyorum kehkeh


  • mula  (20.03.16 18:22:34) 
Genel olarak bir seye bakarken kendime ihtiyacim var mi diye soruyorum. Ardindan da ne kadar ihtiyacim var, acil mi bekleyebilir mi diye soruyorum. Sadece guzel oldugu icin bir sey almiyorum. Buyuk indirimlerde pamuk ve temizleme zimbirtilarini 3-5 tane alip stok yapiyorum bir sonraki indirime kadar. Kisacasi sirf almis olmak icin almiyorum artik.


  • 65 derece  (20.03.16 18:35:04) 
Hiçbir şey almadan çıkabiliyorum ama hiç aklımda yokken deli gibi alışveriş yaptığım da oluyor. Son zamanlarda dikkat etmeye başladım, yoksa sonu yok çünkü. İndirim veya ihtiyaç durumlarında gideceğim artık, diye sınırlandırmaya çalışıyorum kendimi. :)


  • veronica supertramp  (20.03.16 19:33:03) 
Normal zamanlarda ihtiyac harici almiyorum ama indirim donemleri tutamiykrum kendimi. Stok yapip duruyorum indirimde gormusken kacirmiyim diyorum. Makyaj temizleyici, pamuk, ped, sampuan vs hepsinin yedegi var. Artik liste yapip gidiyorum eskisi kadar cok almiyorum. Zaten en gec 2 ayda bir indirim yaptiklari icin stok yapmaya cok gerek olmuyor.


  • turuncu sufle  (20.03.16 20:29:20) 
en azından hani en iyi ihtimalle ihtiyacım olmayan güzel kokulu duş jeli alıp çıkıyorum malesef. bazen onla da kalmıyor ama en iyi ihtimal bu işte. koku takıntım varsa demek.


  • muslugubozukhayrat  (20.03.16 20:53:50) 
Bir kadın olarak mango, gratis, Watsons...vs. her yerden 5 dakikada çıkma gücüne sahibim. Para da harcamam üstelik.

Ben bu alışveriş işini hiç sevmiyorum zaten. Nasıl bir kadınsam acaba? Annenin tutumluluk genlerini olduğu gibi almışım galiba.
  • mad madame  (21.03.16 01:35:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.