[]

Özel istihdam bürosu açmak ama Nasıl?

Merhaba. Şuan bir şirkette İK uzmanı olarak çalışıyorum ama kişisel kariyer haritam için kendi ik özel ishihdam/danışmanlık/eğitim firmamı kurmak istiyorum. Şirketin ismi hazır bile. 3 aşamalı olacak olan hizmetlerde 1. öncelik tabi ki mavi yaka personel bulma olacak. daha sonra ik eğitimleri ve bordrolama, perfomans gibi danışmanlık yapmayı planlıyorum. Kurulum için gerekli evrak ve belgeler, işin prosedürü ve bu şirketlerin çalışma mantığı hakkında bilgim var.

Benim aklıma takılan ve sormak istediğim tek soru şu;

Şirketi açtık, ofisi bulduk tabelayı astık. Peki ya şimdi para kazanmaya nasıl başlayacağım?

İzmir'de oturuyorum. Google'da İzmir'deki tüm şirketlerin listesini çıkarıp kapı kapı dolaşıp ben bir şirket kurdum bundan sonra siz şirketinize adam bulmayın bana yetkiyi verin ben bulayım mı diyeceğim? Belirli bir portföy olmadan bu işe girilir mi? Çeşitli platformlardan şirket sahiplerine ulaşım beraber iş yapma tekliifnde mi bulunmalıyım? Bu konuda tecrübe veya bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum.

Not: İzmir'de bu tarz bir şirket açmak isteyen, şirketi deveretmek isteyen veya ortak arayanlar varsa iletişime geçmek isterim. Teşekkürler.

 
almanyada şöyle bi sistem var: şirketlere proje hazırlayan ve yürüten mühendislik firmaları var. mesela Ferchau, Euro Engineering.. bunlar mühendisleri kendi bünyelerinde istihdam edip bosch bmw gibi ya da diğer firmalara mühendislik satıyolar. projelerini yürütüyolar. bütçe varsa bu işi başlatabilirsin sanırım türkiyede pek yaygın değil bu


  • KidLazer  (20.03.16 15:27:10) 
''Benim aklıma takılan ve sormak istediğim tek soru şu;
Şirketi açtık, ofisi bulduk tabelayı astık. Peki ya şimdi para kazanmaya nasıl başlayacağım?''

okuyunca güldüm ya.. hacı mesele o zaten :):):)

izmir'deki firmaları gözüne kestireceksin. kendine en az 1000 firma falan belirle. hepsinin firma sahip veya müdürlerinin email'lerine ulaş hepsine kişisel mail at firman ile ilgili. mail soru ve beklenti içerikli olsun. 1 hafta bekle sonra sıra ile ara hepsini. 3-4 tane iş kapmaya bak. aynı zamanda ne kadar seminer, fuar falan varsa git hepsi ile tanış kartlarını al-ver aynı işlemleri tekrarla. bence kendine kariyer sitesi yap cv toplamak için ama işler büyürse yasa devreye girer ona göre.

ayrıca ne kadar eş, dost akraba varsa hepsini teker teker ara (bilmediklerini bile) kendinden işinden falan bahset.

senin iş referans ile büyüyecek bir iş. anca oradan yürürsün.

bir de avrupa'da şöyle oluyormuş abi tadında yorumları dinle ama çok kulak asma. Türkiye çünkü burası. bu gözler ne MBA'ler ne manager'lar gördü Türkiye'ye gelipte 'abi yine kebapçıda işi bağladık' diyen. maalesef Türkiye'nin kendine ait bir iş alma-iş verme refleksi var ona göre dönüyor çark.

kebapçılara inan.
  • dedim dedim de kime dedim  (20.03.16 15:29:27 ~ 15:34:28) 
önce çalışmak istediğin firmalada bir kaç ücret almadan eleman bul, kapıdan bir gir tanışıklığın olsjn


  • oscar  (20.03.16 16:13:16) 
Yalnız en öncesinde ișkur'dan izin almak lazım biliyorsun dimi?


  • etna  (20.03.16 19:06:22) 
Evet bilgim var. Yani parayı bulduk, işkurdan onay aldık, gerekli prosedürleri hallettik, ofisi ayarlayıp tabelayı astık diyelim. Benim merak ettiğim bu adamlar para kazanmak için ilk adımı nasıl atıyorlar? Yani Kapı kapı dolaşıp pazarlamacı gibi şirket yöneticileriyle iş mi bağlamaya çalışıyorlar?


  • marjinal kereste  (20.03.16 19:46:21) 
genelde soyle oluyor, kendi baglantilari oluyor. mesela ayrildigi sirketi bagliyor fln. eli kolu uzun oluyoe cevresinden sirket yetkililerinden is bagliyor. Sanirim ilk ticari deneyiminiz olacak, ticaret de netwoek cok onemli, is almak icin cevreniz genis olmali.


  • oscar  (20.03.16 20:39:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.