[]

özgüveni yerle bir eden şeyler neler sizce?

ben kendime göre bir sıralama yaptım.

1) çevrenizdeki birçok insandan başarılı olmanıza rağmen babanızın hala "senden adam olmaz" demesi(yıllar sürer etkisi)

2) aylarca peşinizde koşan kızla çıkmaya başladıktan sonra aldatılmak ve üstüne terk edilmek(8 ay toparlayamadım)

3) arkadaşlarla muhabbet sırasında "abi o kız çok çirkin" dedikten sonra arkadaşın "sanki sen brad pittsin aq" demesi(niye aşağılıyosun göt)

4) türkiyede en iyi okullarda eğitim aldıktan sonra size uygun iş bulamamak. sikko sikko tiplerin çalıştığı işlere girip onlarla muhattab olmak(ben bunun için mi o okulları bitirdim diye düşünüyor insan)

5) uykulu uykulu bakan biriyseniz sokağa çıktığınızda baliciymişsiniz gibi insanların size bakması(buna alıştım sayılır)

6) kız arkadaşınızla ayırldıktan sonra sokakta yürürken suratına bile bakmayacağınız serseri bi tip bulması. yerinizi onunla doldurması(bu da çok koyuyor)

sizin için özgüveni s.ken şeyler neler? merak ettim


edit: şunu eklemeden edemicem. 7) çocukken en yakın arkadaşın yanında babadan dayak yemek azar işitmek. bu da özgüveni darmaduman ediyor.

 
Yaaani simdi. Soyle bi durum var. Sana bu kadar saldirip baskilayan insanlarin aslında ozguvensiz olduklarını farkettiginde pamuk gibi oluyosun. Kim ki senin özgüvenini kiracak. Gülüp gecmeye basliyorsun.
Kimi diliyle kimi eliyle baskilar cocugunu mesela. Ama esasen icten ice kiriktir. Kendini yuceltmek icin seni kullanir. Toplum içinde de var boyle insanlar ama hayatinda bi daha görmeyecegin insanlar icin takilma zaten.
Cocugunu rusen amcanin ogluyla karsilastiranlara ayri hastayim zaten. Incelenmelik vaka.
  • rayde  (20.03.16 12:36:28) 
Kendine verdigin degerin, dis onaylamaya bagli olmasi. Kendi kendini mahvetmek. Bir at dusun ustundesin, istedigin hizda gitmiyor diye surekli kamciliyorsun, surekli kamciliyorsun. Daha hizli gitsin diye. At olebilir , sakat kalabilir. Hizli gitmenide baskasi istiyordur, at hizli gitmeyince senin ustune gidiyor olabilirler. Uzgun hissediyor olabilirsin. Fakat o at senin herseyin. Dis baskilara senin karsi koyup atini oldurmemen lazim. Bugun o at senin ruhun, yarin cocugun olursa cocugun. Babanin senin ustune gitmeside boyle bir sey. Senden beklentileri var ve sen o beklentilere yetisemiyorsun diye sana yukleniyor. Zamanindada kendine yuklenmistir, cok aci cekmistir.

Ozetle kendi kendimizi mikiyoruz. Dis dunyanin, annenin babanin , ortamin, flortlestigin kizin beklentilerini kendine tek hedef yapip, surekli onlarin onayini almak icin kendimizi parcalamak ozguveni sikip atiyor.
  • ilkdefa  (20.03.16 12:36:40) 
Fakirlik


  • hasmetizm 2046  (20.03.16 12:49:11) 
hayata sarildigi motto vs. bunlari kirici sozler soylemek. cunku ozguven tavan yapmis kisinin haliyle kendi dogrulari var bunlari baskilayici bicimde soyler ve buna gore davranirsaniz (ozellikle iplerin sizin elinizde oldugu yerlerde) kirilmaya baslar.

cocukluktan gelen seyleri ogrenebilirseniz ki genelde budur, bu da etkilidir.
  • evimin paspasi  (20.03.16 12:50:03) 
Fakirlik +1
Kirada oturduğumuz için çok fazla ortam değiştirdim. Zor alışan birisi olunca hiç çocukluk arkadaşım kalmadı.
Bana en çok koyan, özgüvenimin her zerresini *iken hoşlandığım kız tarafından sallanmamak oldu.
Yaşayamadığım çok duygu oldu ve hepsinin temeli özgüvenimin diplerde olmasıyla ilgiliydi.
  • Golden Ratio  (20.03.16 13:23:56) 
-fakirlik +165245765555

-herhangi bir albeni, estetik, şeytan tüyü eksikliğinden dolayı mütemadiyen ikinci plana atılmak ve "m e b nerelerdeydin? sensiz hiç tadı çıkmıyor" cümlesini duyamamak.

-kendini sürekli başkasıyla kıyasladığın için alanlarında veya bazı noktalarda iyi olduklarını düşündüğün insanları kendinsen her anlamda üstün, kendini alçakta bulmak. aşağılık kompleksine tutulmak yani.

-hiçbir alanda iyi olamamak.

-en sevdiğiniz kişilerin en sevileni olamamak.
  • m e b  (20.03.16 13:57:15) 
1- fakirlik

2- vücutta sonradan meydana gelen değişimler. suratta büyük yara izi, saç dökülmesi, cilt hastalığı vb.
  • icim urperiyor  (20.03.16 14:08:24) 
Kimi sevsen sevilmemek veya karşı cins için 2. Hatta 3. Planda olmak .


  • cabiday  (20.03.16 18:24:20) 
yapabiliyor olsan bile yapmak istemediğin şeyleri yapıyor olduğunu fark etmek (nasıl cümle oldu lan) sonra başkalarının zevk aldığı, eğlendiği işlere baktıkça sinir olup, kendimden soğuyorum. hayat bu muydu yheaa modunda takılmak insanın kendine güvenini azaltıyor tabii.
özgüven eksikliğinin kaynağı elbette ki çocukluk örneğin benim için, 84 aldığım sınav notu (5) olarak geçmediği için 90 alan arkadaşlarımla kıyaslanmamdı. bu sadece bi tanesi.

  • arkburak  (20.03.16 18:34:32) 
-en iyi olduğum hiçbir şeyin olmaması, her şeyden azar azar bilmek. bildiklerimin de hiçbir boka yaramayacağının getirdiği farkındalık.

-hiç tanımadığım birkaç insana başkasının dolduruşları sayesinde farklı tanıtılmak. aslında hiç tanımadığım insanların benim hakkımda ne düşündüğü umurumda olmamalı; ama söyleyen kişi vaktinde değer verdiğim biriyse ve iftira atıyorsa/değiştirecek pozisyonda değilsem özgüvenim zedeleniyor.

-aldatılmak

- göbeğim :( 4 aydır spor yapıyorum istediğim gibi olmadı. çok kafaya taktım.
  • nice tnetennba  (20.03.16 18:40:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.