[]

film kültürünü geliştirmece

izlemeyeni dövüyorlar dediğiniz filmeliri yazar mısınız, 18- 19-yaşlarındaki gençler için liste hazırlıyorum da.
bir de internetde bulunan film okumaları kaynakları önersenize. siyasal yaklaşımlardan ırak, hakiki film okumaları kaynakları var mı bildiğiniz?



 
top 250. filmleri kendiniz okuyun. başkasının görüşlerini savunmak kişiye bir şey kazandırmaz.


  • dedim dedim de kime dedim  (20.03.16 08:04:40) 
@ dedim dedim de kime dedim, top 250 dışında izlenmezse olmaz diyebileceğimiz film yok mu?

film okumalarını istememin nedenini başkalarının görüşlerini savunmak olarak nasıl anladığını anlayamadım. o zaman film de izlemeyelim, kitap da okumayalım,, onlar da başka insanların yorumları değil mi?
bilgilenmek, ufkunu genişletmek vs nedenlerle istediğim bir bilgiyi başkalarının görüşlerini savunmak şeklinde anlamana şaşırdım açıkçası. benim sinema okumamla senin ya da konunun eğitimini almış birinin okuması farklı olmaz mı? ben şahsen konusunda o kadar yıl dirsek çürütmüş, okumuş, araştırmış, konulara vakıf biri gibi sinama okuması yapabileceğimi sanmıyorum, konunun uzmanlarına haksızlık etmiş olmak da istemiyorum.
filmi izlersin, kendince okumanı yaparsın sonra da işin uzmanları neler demiş dinlersin böylece neleri kaçırmışsın, nereleri farklı yorumlamışsın, benzer yorumların var mı bakasın. belki onun yorumuna katılırsın belki kendi görüşünde devam edersin, sana, ona ve konuya göre değişir.

bir film izleyip sinemadan çıkışta yanındakilerle konuştuysan bilirsin, her biriniz için dikkat çeken sahneler, öğeler, diyaloglar farklı farklıdır. şindlerin listesi filminde tek rengin kızın kırmızı elbisesini olduğunu söyleyen bir arkadaşıma hayretler içinde bakıp hiç farketmemişim demiştim. o da benim için filmi özetleyen cümleyi anımsayamadı. mesela...
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (20.03.16 08:40:54 ~ 09:54:45) 
Bence

Music Within (2007)
As Good as It Gets (1997)
Interstate 60: Episodes of the Road (2002)
Donnie Darko (2001)
Pay It Forward (2000)
Good Will Hunting (1997)
American History X (1998)
About Time (2013)
Back to the Future (1985)
Groundhog Day (1993)
Scent of a Woman (1992)
Billy Elliot (2000)
The 'Burbs (1989)
Ondskan (2003)
Bang Bang You're Dead (2002)
  • RedGoldGreen  (20.03.16 10:44:47) 
sanatlog var benim ara sira okudugum. filmlere gelecek olursak, www.timeout.com

su tarz listelerle halledilebilir. ama iyi film izlemeni dovuyorlar denilen film demek degil tabii. asil cevherler daha derinlerde.
  • bohr atom modeli  (20.03.16 11:31:14) 
@hayat
şimdi kitle 18-19 bunlar film izleyip hava atıcak yaştalar. öyle de olması lazım şimdi sen bunlara

Le Samouraï
www.imdb.com

Battleship Potemkin
www.imdb.com

El Topo
www.imdb.com

falan izletsen hem sıkılırlar hep sosyal bir konu olmadığı için ortamlarda üste çıkamazlar doğal olarak sinemadan sıkılırlar. top 250 popüler kültürün bilmesi gereken eğer hobi olarak sinema ile ilgilenecekse bir üst seviye filmlere geçmesini sağlayacak filmlerdir. ayrıca ortamlarda öne geçeceklerinden dolayı sinemayı da sevip merak edicekler. ortam falan diyorsun ne kadar basit bir insansın sen dedim dedim deme sakın hayatın gerçekleri bunlar :)

film okumasından kastım şu. bak bu film, bu da çok iyi bir okuması filmi izle bunu oku dediğinde kişi kendi fikirlerini üretemez. filmden hemen sonra daha kişiye düşünme fırsatı vermeden önüne filmi açıklayacan bir yazı koyarsan 'ulan ne malmışım ben ne neler varmışta görememişim' der ve bundan sonra sürekli bu yazılara yönelir ve kendi fikirlerini, keşfetme güdüsünü geliştiremez. film ile ilgili bir yazı okumak 'olum şurada şu niye şöyle olmuş 10 kişi düşündük bulamadık. bir bakayım internette ne demişler?' şeklinde araştırma şeklinde olmalı. bu şekilde merak güdüsü de gelişir.

yoksa kastettiğim filmden sonra sonra kimse konuşmasın. sus bakiim. tıp! değil elbet.

orada bir yanlış anlaşılma oldu sanırım.
  • dedim dedim de kime dedim  (20.03.16 11:52:58 ~ 11:55:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.