[]

madridte gezilecek yerler

Saniyorum mayis gibi madride gidicem is dolayisiyla. Muhtemelen de tek.basima ol7cam. 30 kusur yasinda tek basina bi adam madridte nereleri gezsin? Mayista etkinlik falan var midir festival mestival? Real madrid maci falan yakalasam biletler nasildir? Boga guresi biletleri ne kadardir? Vs thx.




 
Real Madrid biletleri genelde 40 euro civarından başlar en üst tribünler.
Boğa güreşi 5 euro'dan başlıyor, 25 euro civarına güzel yerler var.

Vakti zamanında aşağıdaki gibi bir rehber hazırlamıştım. Faydası dokunur.
Bahsi geçen otel Rios Rosas metro durağı civarıydı. Ona göre düşünebilirsin.

Madrid'e arkadaşlarım geldiğinde gezdirdiğim bir yürüyüş turu var aşağıdaki gibi.
Yaklaşık 3-4 saat sürüyor. Tabii tamamı merkezde olduğu için durup ara vermek gibi imkanlar mevcut.

maps.google.com

Üzerinde 3 tane müze var, Reina Sofia, Prado ve Thyssen adlarında. Bunlar ek zaman isteyen ziyaretler gerektiriyor haliyle.
İlgi alana göre tercih edebilirsin boş vaktin doğrultusunda. Botanik bahçe de yine zaman alacak bir ziyaret olacaktır.

Yemelik tavsiyelerim şöyle olacak. Bazıları zincir restoran olduğundan web sitesini belirttim, otele veya bulunduğun yere yakınlık durumuna göre bir şubeyi seçebilirsin.

Et : Otele yürüyüş mesafesinde Picanha adlı bir Brezilya restoranı var. Çeşit çeşit et getiriyorlar ve istiyorsan tabağına bir dilim kesip bırakıyorlar.
Kesinlikle tavsiye ederim. www.picanhamadrid.com

Hamburger : Metro Santiago Bernabeu civarında muhteşem hamburger yapan bir yer : newyorkburger.es
Sıra olabilir, vakitli gitmekte yarar var.

Bask yemekleri : Genel olarak lezzetli, birayla iyi giden yemekler sunan bir mekan : casacamu.com otele çok uzak değil, yürünebilir.

100 Sandviç : Madrid’in muhtelif yerlerine göreceksin Cerveceria 100 Montaditos tabelasını. Genellikle öğrencilerin takıldığı bir mekan. 100 çeşit sandviç var, menüden istediklerini işaretliyorsun, içeceğini belirtip masaya geçiyorsun. 5 dk sonra sandviçleri teslim alıp yemeye başlıyorsun. Mini sandviç boyutunda olduklarından 4-5 tanesi rahatlıkla yenir J spain.100montaditos.com

La Sureña : Bu da sandviççinin başka bir versiyonu. Buz dolu kova içinde bira servis ediyorlar J Yanında atıştırmalık sipariş veriyorsun. www.lasureña.es

Lizarran : Bu da değişik bir tapas restoranı. Masaya oturduktan sonra tabağını alıp tezgahın üzerinde hazır bekleyen tapa’lardan dilediklerini alıyorsun. Yiyorsun, kürdanları atmıyorsun, en son kürdanlara göre hesabı getiriyorlar J ayrıca menüden sıcak yemekler söylemek de mümkün. www.lizarran.es

Paella : Paella için gitmeniz gereken yer Gran Via'nın bir arka sokağı üzerinde La Calle Reina 39 numaradaki La Paella isimli restaurant. İnanılmaz güzel yapıyorlar, her türlü çeşidi güzel, ingilizce menüleri var. Önden sepia a la plancha tavsiye ederim (bir ızgara kalamar çeşidi) Metro Gran Via en yakın metro buraya. Paella en az 2 kişilik yapıldığı için tavsiyem 2 kişi gitmek ama nasıl olur bilemedim. Mürekkep balığının mürekkebiyle yapılan arroz negro’yu tavsiye ederim özellikle. Turistik civardaki paella’cılara oturma sakın, fabrikasyon paella yapıyorlar çünkü.

Tapas : Sol'den plaza mayor'a doğru yürü, Sol'u arkanda bırakacak şekilde geç meydanı, az ileride solda cam bir yapı var kocaman, adı Mercado San Miguel. Aslında açık hava pazarı gibi bir yer ama akşamları müşteri servisi de var. Pek oturacak yer olmasa da dükkanın birinden jamon, birinden şarap, birinden peynir falan alıp ayak üstü yemek çok keyifli oluyor. Akşamları cıvıl cıvıl oluyor genelde. Tapas için ideal noktalardan birisi.

Mexican : Calle Santa Engracia 110 numarada La Panza es Primero diye küçük bir meksika lokantası var, oldukça lezzetli burası da. Margaritaları falan denenmeli mutlaka. Cochinita Pibil (domuz eti içerir) benim favorim, diğer centrolar (veya daha az porsiyon için centrito) da denenebilir . Metro Rios Rosas civarında. Otele çok yakın burası.

Gece çıkmak için gidilebilecek yerler Pacha (metro Tribunal), Joy Eslava (metro Sol), Kapital (metro Atocha) veya Fortuny (metro Ruben Dario) tercih edilebilir ama buralar gece 2-3ten önce boştur genellikle. O vakte kadar warm-up bar denilen küçük mekanlarda takılıyor insanlar, sonra da diskoteklere akıyorlar sabahlara kadar. Caipirinha ve caipofresa denemeni tavsiye ederim.

Cumartesi akşamı La Latina da renkli olur, orada da bolca warm-up bar var, değişik kokteyl'leri var, La Cava Baja o civarın en bilinen bar sokağı.

Alışveriş düşünüyorsan Calle Serrano, Jose Ortega y Gasset, Velazquez üzerinde bir çok marka mağazayı bulabilirsin.
Ayrıca metro Barrio del Pilar civarında La Vaguada diye büyük bir alışveriş merkezi var, orası da fena sayılmaz.

Toledo’ya gitmek istersen Atocha tren istasyonundan tren kalkıyor, yaklaşık 45 dk sürüyor.
Yarım gün yeterli. Toledo’ya gittiğin zaman Zokotren adında şehrin kale içinde kalan kısmını gezen bir turistik trenle tüm şehri gezebilirsin.
İngilizce anlatımlı trenler de var ama saatlerine bakmak gerek.

Toledo’daki restoran tavsiyem Taberna Embrujo (www.tabernaembrujo.com)

Tipik İspanyol kahvaltısı olan Churros için tavsiyem San Gines ya da Valor (Calle Postigo de San Martín, 7)

Ulaşım : Metroda makinelerde 10luk metro-otobüs kartları satılıyor. Onları kullanarak seyahat etmek çok rahat.
Havaalanına gidiş geliş için metro gerekirse standart bilet üzerine 3 Euroluk bir ek ücret var.
Otel 1 nolu açık mavi metro hattı üzerinde Rios Rosas durağına yakın.
  • cakabo  (20.03.16 00:13:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.