[]

14-15 Yaşlarında Sokak Kedisi Hakkında

Sokağımızda yıllardır dolaşan bir kedi var. Yarı sahipli yarı sokakta dolaşıyormuş eskiden. Sahibi öldükten sonra sokakta yaşamaya uyum sağlamış, diğer kedileri de epey sindiriyor hatta. Anlayacağınız sağlığı keyfi yerinde.

Bununla yaklaşık birkaç aydır güzel bir muhabbet halindeyiz ailecek. Mamasını veririz, severiz, göremeyince telaş ederiz.

Bugün hava biraz yağmurluydu, evin yakınlarında gördüm. Her çağırdığımda koşarak gelen kedi isteksiz olunca, sürekli de miyavladığını görünce bir bakayım dedim. Gittim. Islanmış ama kendini kurutmaya çalışmıyor, öylece oturuyor yine ıslak bir yerde. Sevince direnmedi. Yanıma çağıramayınca mamasını bırakıp gittim.

Akşam babam da aynı durumda görünce veterinere götüreyim demiş. Kucaklayarak götürmüş, hayvan direnmiş atlamış. Kafes ve karton kutu getirmiş ona da bir türlü girmemiş. Anlayacağınız elimiz boş döndük.

Yanında yöresinde yarası filan yoktu. Ama içimiz bir türlü rahatlamadı. Nesi olabilir, ne yapabiliriz?

 
artrit olabilir, belki yagmur da azmistir. kedileri bilmiyorum ama yasli kopeklerde romatizma falan oluyor biliyorum. zira 14-15 yas hele sokakta kismen gecirilen bir omur icin oldukca uzun. sokaga alisan kedilerin evde de cok rahat edemediklerini biliyorum. belki arada gelmek isterse misafir edebilirsiniz. yaslilik iste. insana da zor, kediye de...


  • mavicorap  (19.03.16 23:13:17) 
bizim de kedimiz baya yaşlı -sokaktan aldık- pek temizlenmez -ki kediler titizdir, biliyorsundur- daha doğrusu temizlenemiyor, çünkü yaşlı kediler yoruluyor çabukcanak, haliyle canı isterse biz temizliyoruz, istemezse öyle geziyor, nadiren temizleniyor, falan. yaşı da baya ileriymiş, temizlenmek istemiyor/temizlenemiyor olabilir.

illa veterinere götürecekseniz, kutunun içine biraz mama koyun, girebilir. ya da et/tavuk türü birşeyler daha cazip olabilir. en olmadı veteriner yakınsa kucaklayın götürün, üstünüze kalın birşeyler alırsanız sizi tırmalamaz, gerçi türkiye'de pek kuduz hastalığı da görülmüyor artık.
  • pasp  (20.03.16 07:19:51) 
Maalesef herhangi bir şekilde götüremedik, ama mutlaka bugün sokağa bakacağım ara sıra. Misafir edebileceğimizi de sanmıyorum pek, bizim başımız gözümüz üstüne ama muhtemelen kendisi gelmeyecektir. Mama verilirken bile çağırdığımızda gelmiyor, apartman kapısının orada öylece bekliyor.


  • sevgikusunkanadinda  (20.03.16 13:00:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.