[]

Lise 2 öğrencisine Psikoloji, Sosyoloji kitabı tavsiyesi olan?

Merhaba,
Kuzenim benden kitap önerisi istedi Sosyoloji veya Psikoloji üzerine, fakat kendisi lise2'ye gidiyor, şimdiden ona ne önerilir hiç bilmiyorum. Öyle çok derin bir genç değil. Ona ne önerebiliriz? Bu konular üzerine roman da olur yani ama Sosyojik roman var mıdır hayatta?. Psikolojik roman da önermek istemedim, onun da Psikolojik olduğunu anlar mı diye tereddüt ettim.

Ben bu liseli gençleri neden bu kadar yüzeysellermiş gibi görüyorum? O kadar içler acısı değiller değil mi?
Neyse, biz kendimize bakalım. Kitap diyorduk.

Teşekkürler şimdiden

 
Psikolojik değil de biraz daha felsefik bir kitap olan sofie'nin dünyası'ni alabilirsiniz.


  • fraise  (19.03.16 23:12:41) 
hayvan ciftligi, sofie'nin dunyassi, 1984 iyi baslangiclar olur bence, bunlarla okuma aliskanligini kazanip ilerleyebilir daha konuya ozel kitaplara. direkt psikoloji uzerine akademik bi kitap okumasi iyi olmaz saniyorum


  • hjarteblod  (19.03.16 23:13:54) 
pek kitap okuyamiyorum ama lise'deyken babamin kitapligindan ilgimi cekmisti, iyi ki okumusum: dogan cuceloglu'nun "insan insana" kitabi. insanlar kendine o kadar yabanci ki, ilk once cozmeleri gereken sey bu bence.


  • bir varmis bir yokmus  (19.03.16 23:15:31 ~ 23:15:53) 
psikoloji kuramları üzerine okumak isterse güzel bir iki tavsiyem olur.


  • air  (19.03.16 23:16:05) 
Teşükkürler ama kuramlar bieaz ağır olur sanıyorum.


  • damba  (19.03.16 23:18:44) 
Sofie'nin Dünyası +1

Ayrıca Alfred Adler'in kitaplarına bakabilir.
  • rodriguez2  (19.03.16 23:23:39) 
engin geçtan - insan olmak


  • psykhe  (19.03.16 23:32:06) 
sofie'nin dünyası +1


  • the coolest dude  (19.03.16 23:43:25) 
alfa yayınları'nın felsefe kitabı diye bir kitabı var. o ayarda güzel bir seri var, seride sanırım psikolojiyle de ilgili bir tane var. onlara bir bakın belki sever.

ben lisede psikoloji dersi almıştım, hayvan gibi bir kitabımız vardı, neler öğrenmiştik. ailem ille de sayısal oku diye diretmese sosyoloji psikoloji filan okuyacaktım. neyse. belki kendine yönelecek dal arıyordur.
  • dasher  (20.03.16 00:00:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.