[]

Yardıma ihtiyacım var!

Dünden önceki gün öğleden sonra 3 gibi karnımda (göbek deliğimden biraz aşağıda, sol tarafta) bir ağrı başladı. Aralıksız devam edip, şiddetlenince acile gittik. Ağrı kesici iğne yapılıp röntgen çekildi. Doktor çok yoğun gazımın olduğunu söyleyip ilaç (Duolans ve Dicetel) yazdı. O saatte eczane bulup ilaçları alamadığım için, eve gelince bir tane Meteospasmyl içtim. Ne ağrı kesici iğne ne de Meteospasmyl işe yaradı.

Yatmadan önce ılık su içtim. Gece boyunca defalarca uyandım.

Sabah ilaçları alıp içtim. Derse gittim. Dersten sonra ağrımda yine hiçbir değişiklik olmadığı için Mediko'ya (okuldaki sağlık merkezi) gittim. İdrar tahlili yapıldı. Lökositim fazla çıktığı için "İdrar yolu enfeksiyonundan şüphelenebiliriz ve şu an sadece onun için tedavi uygulayabiliriz." dedi doktor ve antibiyotikle (Cipro) Buscopan yazdı.

Akşam 9-10 gibi ağrım yine dayanılmaz bir hal alıp sürekli sol yanım patlayacak gibi hissetmeye başlayınca, yeniden doktora gitmekten başka çare bulamadım. Gece 11'e doğru Şişli Etfal'deydik yeniden. Kas gevşetici iğne; kan ve idrar tahlili yapıldı. Doktor sonuçlarıma yorum yapmadan serum için yollayıp çişim gelince yanına gitmemi söyledi. Ultrasona gönderildim. Yumurtalıklarımda, rahimde ya da böbreğimde bir sorun olmadığını söyledi radyoloji uzmanı. "Belki küçük bir kist patlamıştır, kanama yapmıştır, ağrıya o sebep olmuştur; onu da ultrasonda göremem. Zaten geçerdi öyle olsa." dedi. Benimle ilgilenen doktor da hiçbir sorun olmadığını söyledi ve yeniden hastaneden ayrıldım.

Ağrım bugün yine aynı şekilde devam ediyor. Başladığı günden beri, 53 saattir, hiç kesilmeden devam ediyor. Ağrıdan başka hiçbir problem yok (idrar yaparken yanma, kabızlık, ishal, kusma, bulantı, ateş...)

Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Oturmak, dikilmek, uzanmak, hareket etmek, sıcak, soğuk; hiçbiri fark yaratmıyor. Kullandığım hiçbir ilaç, yapılan iğneler işe yaramadı. Kaynağı ne olabilir? Ne iyi gelebilir? Umarım sorumu gören hekimler de olur. Çok çaresiz hissediyorum kendimi.

 
Tekrardan hastaneye (belki başka bir hastane) gitmenizi öneririm. Hekim değilim ama böyle bildiğim?pankreatit vakaları var. Öyle ha deyince tespit edilemiyor ama çok ciddi bir durum. Yeniden bir gitmemizde yarar görüyorum. Duyurunun hekimleri belki daha aydınlatıcı şeyler yazabilir.


  • microfiction  (19.03.16 19:44:22) 
Karnınızın sağ alt kısmına yavaşça bastırıp hızlıca geri çekin, keskin bir ağrı olursa apandist şüphesi olabilir.

Not: Doktor değilim, internette okumuştum ama denemenizden zarar gelmez.
  • utkumon  (19.03.16 20:15:54) 
Sol alt kadran ağrılarının en sık sebebi divertikülittir. Bunun haricinde daha nadir görülen sebepleri de olabiliyor. Ama bunlar genelde ağrı yanında da semptomlar(ishal,kusma,ateş) verir. Çok nadir olarak over torsiyonu da sağ ve sol alt kadranda ağrı yapabilir ama röntgenle o sorun da ekarte edilmiş okuduğum kadarıyla.

Buradan gözüktüğü kadarıyla lökosit fazlalığıyla birlikte enfeksiyöz bir olay olduğu yönünde. Birkaç gün daha ağrı kesiciler ve antibiyotiklerle idare edip semptom takibi yapmak en güzeli gibi. Divertikülit de ekarte edilirse, gaz ağrısından başka bir şey kalmıyor geriye sanki.
  • truncus brachiocephalicus  (19.03.16 20:26:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.