[]

işi bırakma

Selamlar,
Bir süre önce bir arkadaşım bana bir iş pasladı. Serbest home office, arada bir işi yapacağımız firmaya gidilerek bir takım dosyalar hazırlanacaktı. En başta bu işi yapmak istediğimi ancak eğitimim ve bilgimin bunu yapmak için yeterli olmayacağını söyledim. Kendisi de bana her türlü desteği vereceğini, kaygılanmamamı cok rahat yapacağımı belirttiği için biraz da ona güvenerek kabul ettim. Ancak şu anda, konuyla ilgili bilgisizliğimin sıkıntısını yaşıyorum. Bu konuda bir eğitim almış olsam yada 2 ay oturup konunun kapsamındaki standartlara, direktiflere, mevzuata çalışmış olsam daha rahat yapabilirim ama şu an yürümüyor. benim işe harcadığım zamana karşılık olabilecek bir kalitede iş çıkaramıyorum. ayrıca başta belirtilen vaat edilen desteği de alamıyorum, maillerime bile 1 haftadan önce dönüş yapmıyor arkadaş. Alınan ücret tatminkar, ama sosyal hayat, ev hayatı vs hiçbirşey kalmadı. Dolayısıyla işi bırakmak istediğimi söyleyeceğim arkadaşa. Gerekçe olarak da benim verdiğim emekle elde ettiğim kalite orantılı değil, verimsizlik ortada. İşi layıkıyla yapamadığım gibi kendime de zaman kalsın istiyorum vs. diyeceğim. arkadaşım çok düz mantık düşünen bir yapıda, muhtemelen benim için zora gelemedi vs diyecektir. siz olsanız ne yapardınız? ve karşı taraf adına da düşünerek onu zor durumda bırakıp bırakmadığımı da değerlendirirseniz sevinirim. teşekkürler



 
düşüncelerini buraya yazdığın gibi ona da söyle işte, ne düşündüğüne de çok takılma. he zora gelemedim he de geç, amaaaan


  • neo  (19.03.16 15:54:02) 
acik acik yaziyim, yalnis anlasilmasin tanimam etmem seni, okudugum kadariyla yorumluyorum...

simdi ben bu isi yaparim, ögrenirim diyosan devam et, ama acik söyliyim "benim harcadigim zamana uygun kalitede is cikaramiyorum" demek genelde isten kacma bahanesidir. o amacla kullanmasanda öyle anlasilir.

1-2 ayda calissam yaparim diyosun, calis o zaman, daha onla bu tarz seyleri konusmamissin burada bize yaziyorsun ama onunla bunu konusmuyorsun, orada bir hata var.

git bu anlattiklarini ona anlat önce, konusmadan etmeden, öyle ben yapamiyorum diye is birakirsan adam hakli tabi.

ona sorsan o sana destek verdigini düsünüyor olabilir.mail atacagina ara konus, böyle isler maille dönse de telefon agirlikli gider, onay aili atilir.

yani ben okudugum kadariyla ben yapamiyorum bahanesiyle rahat is arama durumu var.
  • kurnaz  (19.03.16 16:20:39) 
yaptığın işten işveren memnunsa aynen devam et.
bir süre sonra aynı işi daha kısa sürede ve daha kaliteli yapmaya başlarsın?

sosyal hayat ev hayatı vs konusuna girmiyorum, orası senin bileceğin iş.
  • azizakin  (19.03.16 16:29:42) 
@kurnaz tabiki adamla daha konusmadan gelip burda anlaticam, olayi disardan goren gozlere ihtiyacim var. Zaten asil sorun adamla iletisimi kolay kuramamak, sorduklarima cvp alamiyorken is konusunda geri donusler gecikirken boyle bir sorunu onune koydugumda konusmayacagini biliyorum. Biraz fikir almak istedim sadece olabileceklere dair. Isten kaciyor da degilim, okudugum kaynagin inceledigim orneklerin haddi hesabi yok. Bundan sonraki donemde mecburi bazi seyahatlerim olacak, zaten dusuk olan verim iyice dusecek. Ben arkadasi magdur etmeden konuyu konusup tamamlamami istesigi seyleri tamamlayip devretmek niyetindeyim.


  • curukturpkokusu  (19.03.16 16:58:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.