[]

avusturya / schengen vizesi başvurusu için bankada ne kadar para olmalı?

merhaba, temmuz'da viyana üniversitesi'nde bir bildiri sunacağım, arkadaşım da bana eşlik etmek istiyor. benim vize sorunum yok, arkadaşım meb'de öğretmen. daha bir yıl oldu atanalı, yani yeşil pasaport alamaz sanıyorum.

gerekli belgelere baktık, anladık, sorun yok. merak ettiğim, bu 6 günlük seyahat için bankada ne kadar nakit göstermek lazım? ne kadar çok, o kadar iyi diyeceksiniz de, en az ne kadar olmalı?


 
günde 80 euro muneydi, bu bi yerlerde yazar.


  • kurnaz  (18.03.16 11:26:42) 
@kurnaz teşekkürler, bakıyorum ama göremiyorum bir türlü öyle günlük bir miktar.


  • gmzo  (18.03.16 11:30:22) 
Koyun 1000€ en az, kafaniz rahat olsun :)


  • kuehles blondes  (18.03.16 11:34:26) 
ortalama 5 bin tl iyidir.


  • manuel mandalina  (18.03.16 11:35:18 ~ 11:35:30) 
peki bir şey daha sorayım, kendisi çalışan olmasına rağmen babası ben sponsorum diye dilekçe imzalayıp, üzerine olan ev/araba gibi şeyleri belgelendirse, yardımcı olur mu yoksa bu öğrenciler ve çalışmayanlar için geçerli bir uygulama mı?


  • gmzo  (18.03.16 11:38:32) 
ögretmen ise, 1000 euro filan cok bence, 6 gün icin 500 € yeterli.

devlet calisani ise bu belli bir güvence sayiliyor, geri döner kalmaz bu avusturyada diye.

gerek yok babadan kagida filan.

500 euro + bir de devlette calistigina dair kagit.
  • kurnaz  (18.03.16 11:39:36 ~ 11:40:34) 
yapabilir. sponsor maddi anlamda iş görür, orada masraflarını karşılayabileceğinin garantisi olması bakımından. çalışıyor olması da buraya geri döneceğine ikna etmek bakımından önemli.

edit: devlet çalışanı olsa dahi, orada masraflarını nasıl karşılayacağını bilmek istiyorlar. bankada gösterilen para da bu nedenle, hem masraflar, hem de acil bir durumda başa bela olmayacağını garantilemesi anlamında önemli. yoksa devlet memuru olmak dönme motivasyonu anlamında iyi bişey ama diğer evrakların önemini azaltmıyor.
  • manuel mandalina  (18.03.16 11:39:44 ~ 11:43:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.