[]

avrupa'yı tepki göstermediği için kötülemek

yahu arkadaş ben anlamıyorum. ankara patlaması için tepki göstermediği için sağda solda avrupa'ya laf çakıyor millet. yok paris'e tepki göstermiş de ankara'ya göstermemişmiş. ulan bizim milletin kendisi zaten tepkisiz kalmıyor mu olaylara? 2 günde unutan biz değil miyiz? al işte dünden beri braga-fener maçı tartışılıyor. çoktan unuttuk gitti. hayır bir de anlamadığım bu kadar haksızlığın hukuksuzluğun, hırsızlığın, tecavüzün, kadın cinayetinin olduğu ülkenin insanı melek de avrupalı mı kötü?




 
ankara patlamasında başbakan'ın tek başına çiçek koyarken fotoğrafı bana çok komik geliyor. daha yanına ankara valisini, emniyet müdürünü, jandarma komutanını, mit müsteşarını falan alamamış, dışarıdan tepki bekliyor. siz önce kendi devletiniz içinde toplu pozlar vermeyi öğrenin, sonra dışarıdan destek bekleyin.

kendi atadığı emniyet müdürlerini terörist ilan edince olmuyor tabi o iş. komutanları içeri tıkmayı marifet sayınca, istihbaratçılar birbirinin gölgesinden korkunca içeride birlik olmuyor ki dışarıdan tepki isteyesin.
  • babilbaligi  (18.03.16 11:07:27) 
Fransiz arkadasla oturduk konusuyorduk. Tanidigin herkes iyi mi tarzi bir sey sormus, söylenecek söz yok demistim. Ayni sey subat 17 civarinda benim icin tekrarlandi. Sultanahmetteki olaylarda tekrarlandi. Gecen pazar benzer bir konusma tekrar döndü.

Su iki satirlik yukaridaki olayda, sorunun ne oldugunu görebiliyor musun?

Sonra evrupe bize eglemedi dememek gerek. Hele olaylar sonrasi macta yuhlayan, ya da olaylarin üstüne survivori reytingte zirveye tasiyan adamlar icin empati kurun aglayin üzülün diyebilirsin? Tamam cogunluk degiller de yansiyan bunlar olacak.
  • Silesius  (18.03.16 11:49:09) 
Avrupa ülkeleri kendi aralarinda bir ortak paydada bulusup ayni kültürü, ayni bakis acisini paylasiyorlar. bundan dolayi ki paristeki saldiriyi sadece fransaya degil tüm avrupa ve bati medeniyetlerine yapilan saldiri olarak görüyorlar ve birlik oluyorlar. Peki biz ülke olarak hangi ülke ile ortak paydada bulusuyoruz, kime yakiniz, hangi ülke ile gecmisten gelen sarsilmaz bir birlikteligimiz var ki acimizi paylassin. Azerbaycan disinda tüm uluslararasi politikada oratak paydada bulustugumuz bir ülke var mi. Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti ile bile su yüzünden ters düstük. Bu islerde duygu ne sacma, insanlarin duygusu olur da ülkelerden duygusal tepki beklemek ne sacma. Kimse bizi sevmiyor diye ortada dolasacagimiza biz neden diger ülkeler ile ortak paydada bulusabilen bir politika üretemiyoruz diye düsünmek lazim.


  • emrahday  (18.03.16 12:28:59 ~ 12:30:19) 
Yabancı çoğu arkadaşım paris için şu tarz şeyler yazmıştı.

i.hizliresim.com

Yurtdışında tepki veren var vermeyen var. Çeşit çeşit insan var burada parisi yuhalayan ve üzülenler olduğu gibi ama beklentileri ne anlamıyorum daha türk gazeteleri bile kızılay patlamasını doğru düzgün vermedi de bir kaç yabancı gazete tam boy verdi. Ben de sizin gibi düşünüyorum. Ülkemiz içindekilere gazete ve haber kanallarına kızsınlar dışarıyı takacaklarına.
  • jazzabel  (18.03.16 12:53:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.