[]

Muhabbet Kuşu - Şiddetli Kusma

Arkadaşlar,

Bizim sıpa şiddetli, çok ve mukuslu biçimde kustu. Hatta kafasına filan bulaştı salladığı için, sudan çıkmış balığa döndü. 2-3 hafta önce yine böyle kusmuştu sanırım çünkü kafasındaki tüyleri topak topak kurumuş halde görmüştüm, çaya-suya filan mı soktu da böyle oldu acaba diye düşünüp işin içinden çıkamamıştık, şimdi tespit etmiş olduk.

Ne yapmak lazım? İlaç? Veteriner? Yaşam alanında bir değişiklik? Kumu az kaldığı için yemine daha az kum koyuyorduk, ondan kaynaklanan bir durum olabilir mi? Ya da yem kapları, suluğu vs. enfekte olmuş olabilir mi?

Ek bilgiler:
* İshali yok, kakası kıvamlı.
* Halsizliği, titremesi vs. yok.
* Yemi ve suyu taze.
* Bulunduğu oda sıcak ve rüzgara vs. maruz kalmıyor.
* Dün biraz mandalina tırtıklamıştı, onun dışında yem harici bir şey yemedi.

Teşekkürler.

 
@beetlejuice, geçmiş olsun, kurtarmıştır inşallah. kusmuğunda anormal bir şey görmedik, sadece mukus garip geldi. normalde de bazen kusar ama yem granüllerini kuru kuru oraya-buraya savurur. böyle olunca kaygılandım.


  • boshi  (18.03.16 00:35:10) 
üşütmüş olabilir titreme olmasa bile. kızgınlık döneminde de kusuyolarmış.

vitaform veriyo musunuz o vitaminli ilaçtan? bi veterinere sormak en doğrusu.
  • snape i başından beri tanırım  (18.03.16 01:13:51 ~ 01:14:14) 
sağ olun, takip edeyim, keyfi yerinde gibi görünüyor bugün. duruma göre veterinere gideceğim. vitaform'u da not ettim. saygılar.


  • boshi  (18.03.16 10:05:40) 
sindirimine yardımcı olması için kuş kömürü var, ara sıra kumuna bir kaç tane atıyorsunuz (küçük taneler halinde bir şey) kemiriyorlar, bunlardan da verebilirsiniz (3-5 taneden fazla vermeyin her ihtimale karşı)
şöyle bir şey:
www.juenpetmarket.com

basit bir sorundur umarım çabucak geçer, çok geçmiş olsun.
  • treize  (18.03.16 10:13:59) 
teşekkürler @treize, deneyeceğim.


  • boshi  (18.03.16 12:31:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.