[]

bizim ülke niye böyle?

mesela işine geldiğinde "sen öğrencisin, çalışamazsın hiçbir yerde, yoksa bursunu keserim ha!!!" diyor ve anında kesiyor ama işine geldi mi de kendi birimleri arasında belge taşımak zorunda bırakıyor, öğrenci olduğumuzu tescil ettirmek, doğrula(t)mak zorunda kalıyoruz. niye böyle?
teknoloji çağında devletin teknolojinin nimettlerinden kısmi olarak faydalanması çok boktan bir şey değil mi?

kpss'ye başvuracağım ama bana en sonki eğitim durumum olarak liseyi gösteriyor ve gerekli belgelerle lisans öğrencisi olduğumu bildirmem gerekiyormuş. oysa t.c.'ye bağlı olan web sitesinde ve yine t.c.'ye bağlı üniversitede istediğim an öğrenci belgemi düzenleyebiliyorum. çok mu zor t.c.'ye bağlı kurum olan ösym'nin bu belgeyi web sitesinden veya herhangi bir sistemden teyit etmesi?

 
Zor değil ama adamlar bu sistemleri ihale usulü yaptırıyor geliştiriyor. Ve bu devlet için zor bi süreç. Bilgi işlemleri zaten dandik 20 sene geriden geliyorlar.

Kısaca umurlarında değil vatandaşın kolaylığı. Ben uğraşacağıma sen uğraş durumu var memurlarda. Piçler o pozisyona gelince kendilerini zaten bi bok sanıyorlar. Kıçı kırık bi memursun işte yatmak için girmişsin o pozisyona (gerçekten insani şekilde davranan ve yardımcı olanları tenzih ederim)
  • neysene  (17.03.16 22:51:29) 
Tahmin edeyim istanbul üniversitesi öğrencisisin. Klasik. Hiçbir yere öğrenci olduğuna dair bir bok yollamıyorlar. Özelde okuyan arkadaşıma akbilini bile bastırıp vermişler biz her yere öğrenci belgesi taşıyoruz sıra beklemekten içim dışıma çıktı.


  • ThomasJefferson  (17.03.16 23:05:38 ~ 23:06:22) 
@nohut: çok güzel açıkladın, teşekkür ederim ama bu neden sadece vatandaşın aleyhine olduğu zamanlarda bu kadar hızlı oluyor? :)

ösym başvuru merkezindeki görevli de "meb ile ösym arasında bu sistem geçerli ama yök ile yapılmıyor nedense." dedi.
  • m e b  (18.03.16 00:04:19) 
ilki icin, ulkede cozum uretebilen insan olmadigi icin devamli yasak veya tehdit var. o yuzden boyle devam eder.


  • evimin paspasi  (18.03.16 07:28:42) 
işini düzgün yapmayanları görevlerinde tutmaya devam ettiğimiz için.

bir sene sürecek bir entegrasyonu yapmak iş mi lan? o kadar evrak gidip gelecek, o kadar insan boşa çalışacak, o kadar zaman kaybolacak falan filan.

vatandaşın kolaylığı falan kimsenin umrunda değil. işlerine geldiği kadarını yapıyorlar, gerisini sallayan yok. biz de öküz olup adam gibi oy kullanmayı bilmediğimiz için (kime verdiğinizden bağımsız) bizi de sallamıyorlar.

hadi database entegrasyonu çok zor, kayıtlı elektronik posta ile bi e-mail ile işi çözmek de mi zor? altyapı falan hep hazır...
  • babilbaligi  (18.03.16 08:07:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.