[]

din ve kadın konusunda okuma ve araştırma önerileri

din ve kadın konusunda, bütün dinlerle ilgili kaynakları, aklınıza gelen ve size olumlu veya olumsuz anlam ifade eden uygulamaları, söylemleri, ayetleri, sureleri v.b. paylaşabilir misiniz? kitap öneriside süper olur.

hayır öyle değil böyle, o da değil şöyle şeklinde tartışmaya dönmemesini önemle rica ediyorum. kendi argümanımı geliştirmek için, bildiğim kaynaklar dışında bilgilere ulaşmaya çalışıyorum sadece. teşekkürler.


 
din konusunda gordon childe'ın tarihte neler oldu ile william mcneill'in dünya tarihi eserlerinin ilgili bölümleri; jean bottero'nun tarihte tanrı fikrinin doğuşu (ve ya inancın en güzel tarihi) ve mircea eliade'nin dinsen inançlar ve düşünceler tarihi (3 cilt) okunabilir. Freud, Jung, Weber ve Durkheim'ın da dinlerle (özellikle ilkel) ilgili yorumları da temeldir ve açıkçası Freud/Durkheim ikilisi, kendi düşünsel konumum adına, geri kalanların hepsinden daha çok temel olmuşlardır (ancak psikanaliz ve sosyoloji bilgisi konusunda temel gerekiyor).

kadın konusunda en temel eser beauvoir'ın ikinci cins kitabı ancak türkçe'ye bütün halinde çevrilmedi diye biliyorum. İlk kadın hakları metinlerinden Mary Wollstonecraft'ın eseri ya da virginia woolf'un kendine ait bir oda'sı okunabilir. İsveç'te 16 yaşına giren her gence postalanan "we should all be feminist" kitabı var ama kendisi hakkında hiç yorum da okumadım, nasıldır bilemiyorum.

edit: bildiğim kaynaklar dışında demişsin, yeni gördüm. Ancak bildiğin kaynakları kestiremediğim için temel eserleri sıraladım.
  • protector  (17.03.16 21:30:45 ~ 21:37:10) 
islam konusunda bahriye ucok ve beyza bilgin kitaplarina bakabilirsin. cengiz ozakinci'nin da dinlerle ilgili olan kitabinda, ismini unuttum, cok uzun fakat surukleyici ve detayli bir seklde nisa suresinin mealinin tarihcesiyle ilgili bir bolum vardi, o da guzeldi. ahhh ahh beyzabilgin'in kitabini zamaninda turkiye guzel bir ulkeyken bana din bilgisi hocam hediye etmisti, her neredeyse allah razi olsun kendisinden...


  • mavicorap  (17.03.16 22:13:31) 
şeriat ve kadın


  • mutlusismankedi2015  (17.03.16 23:28:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.