[]

zengin kahvaltı için hazırlanmalık tavsiyeler

uzun zamandır görüşmediğim ve çok samimi olduğum bir arkadaş grubum kahvaltıya gelecek bana. ayh bir heyecan oldu tabi bende. neyse, salam falan kızartayım diyorum soslu moslu. börek yaparım şahsen. mini pizzalar hazırlayacağım, kaşarlı sucuklu şeklinde. klasik kahvaltılıklar (zeytin, kaymak, bal, peynir vs) olacak illaki. lakin, böyle başka bir şeyler daha hazırlayayım istiyorum. yardımcım da var, yetiştiririz. ama ne olsun?

kek de yapacağım alasından ama, yumurta kırmak dışında kahvaltıda iyi giden ne yapılabilir?


 
yeşillikleri unutursanız herkes şişer o kahvaltıda.. tadını alamazlar.. hepsi güçlü yiyecekler.. maydonuzu, taze naneyi limonla harmanlayıp koyun sofraya ki arada onlardan yiyip rahatlatsınlar mideyi, pizza kek yumurta sucuk bal salam derken ay ay ay ..

ellerinize sağlık :)

patatesli yumurta nefis gider bu arada kahvaltıda.. :)
  • medre  (04.11.09 12:19:14) 
yumurtalı ekmeği nası unuttum şaştım kendime. yes, onu da ekledim listeye. yeşillik, bir izmir sofrası için vazgeçilmez zaten. buralarda rokasız olmaz kahvaltı dediğin :)

krep hiç yapmadım ben ya. hazır yapılmışını yedim :( krep tavası alıp bi yapmaya çalışayım ya da yanımdaki arkadaş biliyordur. onu "acaba" listesine kaydettim.
  • lovemyself  (04.11.09 12:22:37) 
kavurma tost da olabilir. markette hazır satılan kavurmalar var onlarla yapıyorduk biz. küçük tost ekmeklerinde tost makinesi ile yaparsın.


  • blackdog  (04.11.09 12:22:40) 
ayrıca patates, biber, patlıcan, kabak kızartma kombosu da iyi gider, ama uzun bir kahvaltı olacaksa. yok yenip kalkılıp başka aktiviteler olacaksa şişirir.


  • babil baligi  (04.11.09 12:25:48) 
Patates salatası veya kavurması(önce biraz haşlanıp), değişik omletler, krep, acuka(sarmısak sorun değilse), kızarmış peynir(sofraya sıcak gelmeli), mücver, mutlaka kızarmış ekmek, ekmek hamurundan kızartılmış lokmalar. Bu liste uzar. Ben sevdiklerimi yazdım. En çok sevdiğimi de en başa. Patatesler soğumadan, salata sosunu iyice çekmelerini sağlarsanız, süper olur. Soğuduktan sonra soslarsanız, hiç olmasın o salata yani.


  • july14  (04.11.09 12:33:36 ~ 20.04.11 21:09:30) 
yumurtalı ekmeğin şu modeli var bi de izmirli,

maydanoz, peynir, acı pul biberi bolca harmanlıyorsun bi kapta.. dilimlenmiş ekmeklerin üstüne sürüyorsun, sonra o ekmekleri tepsiye dizip fırına veriyorsun.. mis misss.. çok basit, çok pratik, çok leziz..
  • medre  (04.11.09 12:36:41) 
mücver.. bak o güzel olur. iyi de yapardım, şu an listede kendisi.
microdalga var evde, birkaç saat öncesinden hazırlayıp da masaya koyarken ısıtabilirim, onda sorun yok.

ya bi de şey sorsam, dün taze meyve sıkacağı aldım ben. ama portakal çıkmamış daha, neyin suyunu sıkıcam ben? nar ve havuç mu? bi de bunda tavsiye alırsam mesut oluciiimm..
  • lovemyself  (04.11.09 12:44:00) 
pastırmalı yumurta.


  • bryan fury  (04.11.09 13:05:14) 
Daha ekşimsi olan nar suyu. Havuç suyu değil. Bana sorarsanız, ikisi de değil tek başına. Taze sıkılmışı(kahvaltıda posasızı kesinlikle) kadar olmasa da, gayet fresh tatta olanları var. Portakal suyu da olsun, nar suyunun yanında.


  • july14  (04.11.09 13:15:19) 
ne bileyim, taze sıkılmış olsun, bol bol da protein olsun dediydim.. portakal yok bu mevsimde işte.. mandalina suyu mu yapsam ya da. aha ilginç olur.

bu arada, yeyip kalkmalık olmayacak kahvaltı. 10'dan 13'e kadar rahat sürer. birkaç saat sonra da ikindi kahvaltısı yaparız :) ona bildiğin hamurişi çeşitleri yapacağım.
  • lovemyself  (04.11.09 13:24:38) 
Kesinlikle pankek, evet. Hatta bkz. maple syrup ile servis edilebilir.
Rus Salatası.
Közlenmiş biber.
Milföy.
Havuçlu kek ya da vişneli turta ya da tiramisu ypaılabilir bunun dışında.
Şöyle şık bir kanepe tabağı da fena olmaz, brunch olduğunu varsayarak.
  • Struttin  (04.11.09 13:31:25) 
yoğurtlu,mayonezli havuç salatası çok güzel oluyor kahvaltıda.birde pekmezin içine çeviz kırıkları koyuyorum tadından yenmiyor.


  • cukkalambo  (04.11.09 15:05:59) 
ekmeği de kendiniz yapsanız? zeytinli cevizli soğanlı filan. makinası varsa hle kesin kendiniz yapın derim. bi de kahvaltıda sizin de oturacağınızı düşününün ve çoğu önceden hazır ama iki dakikada pişecek/ısıtılabilecek şeyler seçin derim. yoksa siz mutfakta arkadaşlar masada, size yazık.

uuu bi de muhammara yahu. hatta bi de zeytin ezmesinin içine taze domates rendesi, az zeytinyağı, sürmelik yemelik aa ağzım sulandı şimdi tuu.
  • zkurmus  (04.11.09 20:42:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.