[]

yirmilik diş çektirenler

şimdi benim bu dişlerin çekilmesi gerekecek muhtemelen. ama ben it gibi tırsıyorum. ağzımı çok açamıyorum zaten çene eklemindeki bir problemden dolayı, nasıl girip alacak çok merak ediyorum.

gömülü yirmilik diş dedikleri tamamen diş etinin altında mı oluyor?

benimkiler çıkmışlar ama tam çıkamamışlar ve pozisyonları düz diğer dişler gibi.

operasyon çok zor olur mu?
acı çeker miyim?
ne kadar sürüyor bir dişin çekilmesi. yarım saat, 1 saat o koltukta oturmak zorunda kalır mıyım?

 
abi bunları doktora gidemeden bilemezsin, biz ne desek boş


gömülü dişler daha çıkamadan çürüyüp ağrı yapan dişler evet

ağzımı çok açmıştım, onu net hatırlıyorum.

sorunlu geçmişti 5 dikiş atıldı

acı tabiki yok anesteziden dolayı

normalde 10 dakka benimki 1 saat kadar sürdü.

kendini korkutma sorunlu olan benim, diş çektirdiğimde ya çene kemiğim kırıldı, yada diş eti damak dişe aşırı bağlı olduğundan bi taraflarım yırtıldı.
  • killerbee  (17.03.16 19:02:18 ~ 19:03:00) 
aynı sorun bende de var, yarı gömülü yirmiliği doktor çekelim dedi. programımın birkaç gün boş olduğu zaman lazımmış çekim için, sıkıntılı bir çekim olacakmış, çekilmek zorundaymış, yoksa diğer dişlere sıkıntı yaratırmış vs. vs.

nasıl bir operasyon olacaksa o artık, programımın birkaç gün boş olması?! mümkünü yok çektirmem mecbur kalmadıkça :/
  • devilred  (17.03.16 19:16:25) 
hepsini çektirdim. 3'ü normal şekilde çıktığı için hiç sorun olmadı. 5 dakikada çekildi ağrı sızı hiçbir şey olmadan.

ama bir tanesi gömülüydü ve yan dönmüştü. operasyonu ne sen sor ne ben anlatayım. 45 dakika falan sürdü. kanlar, doktorun girdiği stres, diğer doktorların müdahele etmesi, dudağımı ve damağımı yarmaları operasyondan sonra dudağıma ve damağıma atılan dikişler vs.

ha ama ben askeri hastanede çektirdiğim için böyle olmuş olabilir.

bir de gömük diş olunca çene cerrahisine gidin derler genelde. kısacası diğer dişler sorun değil ama diş gömükse eğer iyi bir cerraha gitmende fayda var.

ama aksatma. çünkü gömük diş, diğer dişleri de yamultuyor çürütüyor falan. öyle demişti doktor.
  • halitkin  (17.03.16 20:06:26 ~ 20:07:41) 
benim 4 ü birlikte çıktı. doktora gittim. doktor röntgen falan çekti bir tanesini ben çekerim diğerleri için çene cerrahisine gitmen gerek dedi. bir tanesini çekti herhangi bir problem olmadı. diğer 3 ü için çene cerrahisine gittim.doktor senin için de sıkıntı olmazsa ben bu 3 ünü de tek seferde alırım dedi ben de tamam dedim. hakikatten problemsiz şekilde 3 ünü de aldı. bir hafta sonra da dikişleri aldırdım. hiçbir sıkıntı yaşamadım ben.


  • hafif zehir  (17.03.16 21:16:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.