[]

Yurtdışından iphone getirtme süreciyle ilgili

şimdi atıyorum 6s-64 gb iphone amerikada 749 dolar. Ben Amerikaya giden birinden rica ediyorum getiriyor.

1-) Ben telefonu alıp 2 yıl imei kaydı yaptırmamış , 60 gün içerisinde yurtdışına gidip gelen bir kişi bulup onun pasaportuna kayıt mı yaptıracağım yoksa telefonu getirten kişi mi kendi pasaportuna kayıt yaptırmak zorunda.

2-) 120 lira kayıt harcından başka ek masrafım olur mu? birde bu kayıt süreci adım adım nasıl oluyor yoruculuğu var mı arkadaşımın arkadaşı o zahmeti göze alır mı ? diye düşünürsek .

 
1- başkasına da kaydettirebilirsin, ama arkadaşın kaydederse daha rahat tabii aramazsın
2- hiçbi derdi yok gidip alacak kutusunu açıp bavula atacak getirecek. ek masraf da yok diye biliyorum

  • freya  (17.03.16 16:11:13) 
freya'ya ek olarak, kutusunu açmak zorunda değil. çok fazla almadığı sürece sıkıntı olmaz. eğer havaalanında sorarlarsa hayırdır diye, hediye aldım der.


  • naberabi  (17.03.16 16:15:12) 
4. Yurt dışından getirilen telefon ülkemizde kullanılır mı?

Yurt dışından getirilen bir telefonu ülkemizde kullanabilmeniz için, o telefonu ülkemize getiren kişinin BTK'ya IMEI numarasını gerekli vergileri ödeyerek kaydettirmesi gerekir. diye yazmışlar kafamı karıştırdı.
  • myopati multi minicore  (17.03.16 16:37:40) 
Ben kayıt hakkında biraz bilgi verebilirim. Imei kaydını illede getiren kişinin üzerine yapılacak diye bir kaide yok. Ama aynı pasaporta iki yılda bir kayıt yapılabiliyor yanılmıyorsam. Yurda giriş tarihi ve pasaportun üzerinde başka kayıtlı telefon olmaması çok önemli. Zaten e-devletten sorgulayınca çıkıyor. Çok zahmetli bir iş değil. Vergi dairesinden kimin üzerine olacaksa o TC'ye gerekli miktar ödendikten sonra, e-devlet üzerinden gerekli pasaport tc. imei no vs bilgileriyle kısa sürede kendiniz halledebilirsiniz.

Geçen yıl eniştem için biraz uğraşmıştık. Bizdeki sorun bi pasaporta kaydedilen telefonun akıldan çıkmış olmasıydı bu yüzden ilk önce pasaport üzerinde telefon olup olmadığını kendiniz kontrol edin çünkü vergi dairesinde hazır parayı hemen alıyorlar. Daha sonra o paranın iade/farklı pasaport üzerine aktarımı için çok uğraşmak gerekiyor.
  • bilemedik biz onu  (17.03.16 17:11:11) 
ben kendim getirip kullandım iki farklı telefonu, çevremdeki insanların da büyük çoğunluğu bu şekilde aldı telefonlarını. hiçbir sorun olmaz sıkça yapılan bir olay bu rahat ol.


  • naberabi  (17.03.16 17:55:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.