[]

askerlik mevzusu

selamlar. fikirlerinize çok ihtiyacım var.

1- askerliği tecil ihtiyacı yoksa hemen mi yaptınız/yapacaksınız? (mesela üniversite bittikten sonra)

2- geciktirmeyi düşünüyorsanız nereye kadar? bedelli mi? ya çıkmazsa?

3- neden?

teşekkürler. cevap duruma göre akşam tekrar açabilirim duyuruyu, ikinciye yazmasanız da olur cevapları not alacağım.

 
ben gittim. diyarbakır çıktı. devrecilik sıracılık vardı. terör de vardı. felaket bi askerlik yaptım. bütün arkadaşlarımsa çok rahat yaptı yapıor. şans işi.

ben yaşadığımı görünce, gider miydim yine olsa diyorum. gitmezdim.

iş aradım mezun olup. 1 2 ay. bulamadım. askere yazıldım. telefonum susmadı. işe başla diye. kısmet.

askerden döndüm. 1,5 2 aydır iş arıyorum.
  • brad pitt  (17.03.16 15:23:26) 
sallayabildiğim kadar salladım, 30 yaşındayken bedelli çıktı 18 bin tl'ye yapıştırdım hemen. nedenine gelince, iki tane çocuğum var. aylık gelirim 3 bin tl üzerinde. 6 ay askerlik yapsam zaten bedelli parası kadar paradan mahrum olacağım, çoluk çocuktan eşimden 6 ay ayrı kalacağım. düzenime, kariyerime 6 ay ara vereceğim. gittiğim yerde ne ile karşılaşacağım belli değil. bir sürü neden var yani. o paraya bedelliyi yapmamak benim şartlarımda aptallık olurdu


  • animalman  (17.03.16 15:27:39) 
1- Mezun olur olmaz gittim, hayatımda verdiğim en doğru karardı. Bedelli yapma durumum yoktu, eninde sonunda gidecektim çünkü. Ayrıca işsizdim.

2- Eğer çalışıyor olsaydım yüksek lisans ile, normal tecil hakkıyla falan ertelerdim sanırım.

3- Yeni mezunların iş bulması zor, benim mesleğimde yine kolay ama çoğu meslekte ciddi sıkıntılı bir süreç. Bu süreçte de askerlik bence sürekli ayak bağı oluyor.

İş yerimdeki meslektaşlarımın hiçbirisi yapmamış, çoğu bedelli sayesinde yırttı ama hala bedelli borçlarını ödüyorlar. Yırtamayanlar da yüksek lisans/doktora ile uğraşıp duruyorlar ve ciddi olarak sıkılmış durumdalar. Benim kafam oldukça rahat.

Askerlik de gerçekten saçma bir şey ama abartıldığı kadar da zor değil. Özellikle kısa dönemler için.
  • Abdurrahman  (17.03.16 15:28:49 ~ 15:30:45) 
1- yapmadım. yapmamak için önceden hiç niyetim olmamasına rağmen bildiğin akademik kariyer yaparken buldum kendimi :)
2- bedelliyi 2 ay ile kaçırdım yenisini bekliyorum. çıkar elbet, çıkmama gibi bir şans yok.
3- neden gideyim?
  • Kovacic  (17.03.16 15:29:00 ~ 15:30:35) 
Tecil ettirdim 6 ay sonra doluyor. Sonra yüksek lisans düşünüyorum. Şimdiki aklım olsa mezun olduktan sonra giderdim. Ama geçen sene kpss çalıştım ve fena da olmayan bir puan aldım. O yüzden bir kuruma girene kadar ertelemeyi düşünüyorum. Şu aşamada gidip gitmemeyi istemekten ziyade gidersem geçtiğimiz 2 yılı çöpe atmış gibi olacağım. O yüzden şu aşamada gitmek mantıksız benim içinde bulunduğum koşullar altında. Arada bedelli çıkarsa faydalanırım diye düşünüyorum.


  • desktopu  (17.03.16 15:50:42 ~ 15:53:49) 
aklımda doktora olmadan önce bu yaz dönemi gitmeyi düşünüyordum. şimdi doktora yapmak istiyorum, olur da hak kazanırsam zaten otomatik erteleniyor galiba 36 yaşına kadar. o arada bedelli çıkarsa bedelli yaparım.


  • cemiyetin unlu simasi  (17.03.16 16:01:26) 
Geciktirmeyi bedelli çıkana kadar düşündüm. 4 sene sonunda mezuniyetimden bedellik çıktı. 18 k yi yatırdım, hiç acımadım. o zamanlar ya bedelli çıkmazsa deniyordu ama çıkmama ihtimali yoktu. şimdi pek bedelli gündemini bilmiyorum.


  • enkolaykullaniciadi  (17.03.16 16:01:59) 
Benim bu konuda teorim şu şekilde

Ya mezun olur olmaz git

Ya da sonuna kadar bedelli bekle.

Bunun arası çok saçma. Ben 1. Olanını seçtim. Gram pişman değilim.
  • totalstation  (17.03.16 16:04:21) 
hemen yaptım
gitmemek için elinden geleni yap bedelli de vurmazsa kısfmet artık.

neden hemen yaptım? bedelli umudum yoktu, yaşım genç olduğu için çıksa da bana vurmayacağından emindim ve kısa yapacaktım o yüzden gittim geldim.

neden gitmemeliyiz? yani böyle 2-3 saçma sebep yazınca hassiktir lan o yüzden de askere gitmiyorsan öl diyenler çıkıyor ancak yaşanılan irili ufaklı saçma sapan bir sürü şey var ve üst üste koyup bakınca gideni sikeyim diyorum. kardeşimi göndermemek için çalışıyorum mesela, olur da bedelli vurursa çat diye ödeyeceğim parasını yeminim var.

tabi bunlar bana göre, senin hayatın şartların önceliklerin farklıdır gitmen gerekiyordur o zaman hiç düşünmeden gider gelirsin. 5,5 ay öyle çok da uzun bir süre dealasfgksajy yok lan yok hele öyle bir ortamda çok uzun süre amk ya, varsa imkan gitme siktir et.
  • azizakin  (17.03.16 18:03:46 ~ 18:04:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.