[]

dışarı çıkmayın mesajlari

Sabahtan beri çevremdekilere 'kaynimin oğlu mesaj atmış istanbul'da bomba patlayacakmis, dunurumgilin yeğeni asker, komutanları söylemiş bugün her yerde bomba patlayacakmiş, İstanbul'u terkedin' bilmem ne diye mesaj atılıyor. Alman Konsolosluğu ve Lisesi de tatil edilince herkes panik halinde.


Bunun doğruluk ihtimali nedir sizce? Yani abuk mesajlar da olsa insan psikolojik olarak etkileniyor. Kim neden böyle bir şey yapıyor? )

 
it iti ısırmaz.Nevruz'da IŞID dışında kimse bomba falan patlatmaz.


  • turkuaz  (17.03.16 11:34:42) 
ezelden beri bu tarz mesajlar dolaşıyor, yeni bi şey değil. tabii ki gerçekliğini yüzde yüz bilemeyiz, yalan olmasını da. ama büyük ihtimalle korkutmak için uyduruluyor. çünkü bu zamana dek bunun gibi mesajların yayılmasını takriben hiçbir olay yaşanmadı. 20 mart tarihinin özellikle seçilmiş olmasının tek nedeni newroz kutlamalarının yapılacak olması. o gün kutlamanın yapılacağı yerlerde yasaklar nedeniyle polisle eylemciler çatışacaktır muhtemelen. aynı şekilde kürt hareketi'nin eylem alanları ışid tehlikesini de barındırıyor. ama yok silahlanmışlar, şehirde çatışmalar olacak gibi şeylere ben pek inanmıyorum.


  • nathanieltroy  (17.03.16 11:35:40) 
böyle şeyler hep dolaşıyor, sanırım sık sık saldırılar olunca insanlar daha bir ciddiye almaya başladı. yoksa çoğunun kolpa olduğunu düşünüyorum ben de. ama yine de bu yazılıp çizilenlerden bağımsız olarak ortada bir tehlike olduğu bariz. konsolosluklarını kapatan ülkeler falan. sokakta çok dolaşmamakta fayda var. güvenliğimizden sorumlu olan kişiler o kadar basiretsiz ki. bugün haberlerde gördüm, ankara saldırısını yapan karı baya sabıkalı, örgüt üyeliğinden emniyette adı sanı yüzü falan kayıtlı biriymiş. sen böyle birini, böyle bir dönemde nasıl takip etmezsin, nasıl izin verirsin böyle bir şeye amk ya aklım almıyor.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (17.03.16 11:39:20) 
tamamen saçmalık. gerizekalı olmayan herkes şu an türkiye'nin güvenli olmadığının, kalabalık yerlerde bulunulmaması gerektiğinin farkında. yok bakırköy patlayacakmış, yok necdet abinin dükkanı pekeke basacakmış falan abuk sabuk hikayeler. "10 kişiye gönderirsen dileğin gerçekleşecek" mesajları kadar gerzekçe. ortada bilgilendirme falan değil, tam aksine dezenformasyon var. sen kimsin, nereden istihbarat alıyorsun da şurada bomba patlayacak diyorsun?

ben yakın zamanda herhangi bir yerde patlama olacağını düşünmüyorum açıkçası, umarım haklı çıkarım. güvenpark'tan beri herkes kafayı yemiş durumda, diken üstünde. hal böyleyken, kolay değil öyle lay lay lom arabayla bir yerlere girip bomba patlatmak. evet istihbaratımız yok, bomba patlatmak isteyeni durduracak hiçbir mekanizma yok ama yine de teröristler de gerzek değil, ortalık böyle karışıkken eyleme girişmezler bence. yine 1-2 ay ortalığın sakinlemesini beklerler diye düşünüyorum. insanların korkusu azalsın, yine sokaklarda dökülsünler. o zaman.

konsoloslukların kapatılması da komedi. üzülüyorum almanlara falan haha. eh kendi ülkeleri değil, adamlar önlem de alamıyor. yapabilecekleri en fazla ortamdan uzaklaşıp, bomba patlarsa kendilerini sağlama alabilmek. ortada fol yok yumurta yok adamlar "bomba tehlikesi var" diye koskoca konsolosluğu kapatıyor jhsajfkl.
  • der meister  (17.03.16 11:41:09) 
Niye girişmesinler ki? Adam zaten kendini öldürmeyi göze almış, bombayı patlatınca cennete gideceğini veya kendince bir şeyler edeceğini zannediyor. Asıl ortalık karışırken girişirler asıl. İstihbarat yok, iç güvenlik yok, sınırların folloş. İnsanlar korkuyor diye aşağılamak aptalca.

Şuan şu dakika Taksim'de bomba patlasa kaç kişi şaşıracak mesela?

Siz(Biz) üçüncü dünya ülkesi vatandaşlarına komedi geliyor olabilir ama Almanların konsolosluğu kapatması saçma değil.
  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (17.03.16 11:56:59) 
Ben birazdan "patlama yapılacak" dedikleri yere, Tunalı'ya yürüyerek gideceğim. Sonra Atatürk Bulvarı'na çıkıp elçiliklerin önünden yürüyüp Güven Park'a gideceğim.

Ayrıca gerizekalı bir bombacı kolay bulunmuyor. Stoklarını tüketmezler diye tahmin ediyorum.

Akşam da istikrar bozulmasın diye Acun'u izlerim.
  • birşeylersoracağım  (17.03.16 11:59:14 ~ 12:01:20) 
@6 yasimdan beri metal dinliyorum, şu an insanlar tedirgin ve herkes kendince önlem almaya çalışıyor. hem patlama teröristlerin gözünde "verimsiz" olur hem de yakalanma ihtimali öncesine kıyasla çok daha fazla. adamlar konsolosluk kapatıyor. göstermelik de olsa bir tane canlı bomba yakalar yani belki bizim şanlı devletimiz ne bileyim. terör örgütü kendini havaya uçurup 60 kişiyi öldürecek bir dangalak var iken, bu kişinin polis tarafından içeri alınmasını istemez sanırım. o riske girmez. ben öyle düşünüyorum en azından.

bana dediysen, ben insanları korkuyor diye aşağılamıyorum. ben de korkuyorum. kim korkmaz ki? almanların konsolosluğu kapatmasını da anlıyorum ayrıca. diyorum ya, kendi ülkeleri olsa buna gerek kalmazdı belki çünkü bombanın patlamasını engelleyecek önlemleri alabilirlerdi. türkiye'de yapabilecekleri tek şey, kendi g*tlerini sağlama almak. e bunu yapmanın da tek yolu konsolosluğu kapatıp gitmek. gidip canlı bomba kovalayacak değil ya almanlar burada.
  • der meister  (17.03.16 12:03:23) 
@der meister, fol da yumurta da varmış hacı, maalesef :((


  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (19.03.16 10:58:33 ~ 10:58:56) 
Bence artık İstanbul'dan kaçın mesajlarını da dikkate almak gerekecek gibi :(


  • fraise  (19.03.16 11:50:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.