[]

şınav pozisyonunda bilek kemkleri

sol el bileğim işaretli yerlerden kırılmıştı (8 sene önce falandı)

sporda 16-20 kilolarla ağırlık çalışıyorum fakat şınav pozisyonunda ellerim omzumun hizasına geldiğinde iki bileğim de inanılmaz ağrıyor, kıvrılmıyor. Bunun nedeni ne olabilir?
Bir de arada uzun süreli kalem tutarak çizimler yapıyorum. Bileğimi dinlendiriyorum ama bu arkaya doğru esnemede sorun yoktu eskiden. Ne yapmalıyım? Esnetince geçer mi? Doktora mı gitmek gerekir?

 
Hareketi yanlis yapiyor olabilir misiniz?

Eger hareketi dogru yaptiginizdan ve tricepslere yuk bindirdiginizden eminseniz bilekleri ve tricepsleri progressive olarak guclendirmek adina direkt yatay sinav pozisyonunda degil de sandalye/masa yardimiyla biraz daha dikey sinav pozisyonundan baslayip yuku yavas yavas artirin bence.
  • neferkitty  (17.03.16 11:00:52) 
bende de aynı sorun var yıllardır. rahat bükemiyorum bileğimi. o yüzden bileğimi bükmeden şınav çekiyorum, parmaklardan destek alarak.


  • anily  (17.03.16 11:02:22) 
Yumruk üstünde şınav çekerken sıkıntı var mı?


  • arnold schwarzeneger  (17.03.16 11:10:20) 
aynı durum bende de var hocam. bir türlü çözüm bulamadım. yumruk pozisyonunda şınav çekerken sorun yok ama normal şınav çekerken bileklerim büküldüğünde inanılmaz acıyor.


  • episantr1  (17.03.16 11:16:21) 
Esneklik probleminiz var arkadaşlar. Esnetecek ve şınav çekerken gücünüzü avcunuzun bileğe yakın kısmından vereceksiniz düzelene kadar.


  • arnold schwarzeneger  (17.03.16 11:19:42) 
şınavda hiçbir sorunum yok, tek seferde 25-30 çekebiliyorum. yumruk halindeyken de sorun yok. Sorun böyle plank duruşunda, ya da yogada dizler ve eller üzerinde dururken oluşuyor. hatta elleri arkaya atıp parmaklar ileri bakarken popomuzu yerden kaldırdığımız ters masa hareketi gibi bir şey var, onda imkansız oluyor hareketi yapabilmem.

arnold esnetme diyorsa doğrudur. Belki yogayla gelişir bu durum. Yani sadece plank da değil aslında, bir elimi diğeriyle o şekilde iterken de kıvrılmıyor fazla, ağrı yapıyor yani.
  • safepassage  (17.03.16 12:18:45) 
Yumuşak doku zedelenmesi, karpal tunel sendromu falan da olabilir. Teşhisini koydursan ona göre hareket edebilirsin, gerçi teşhisi koydursan doğru düzgün tedavisi de yok.


  • anily  (17.03.16 14:04:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.