[]

Ne yapardınız (iş)?

Merhaba, elimizde 1 adet bugüne kadar hep aynı alanda çalışmış birisi var. Bu kişi 1 aydır başka bir alanda hiç bilinmedik bir yerde maaş almadan stajyer olarak çalışıyor. Türkiye'nin bilindik ve iyi bir şirketi bu kişiyi eski çalıştığı alanda maaşlı stajyerliğe kabul ediyor. Şirketin ismi CV'de iyi duracak ama eski çalıştığı alan olduğu için üstüne yapışacak gibi hissediyor. Avantajı da mezuniyetten sonra full-time işe alacak olmaları. Ayrıca bu kişi dünyanın en büyük şirketlerinden birine başvurmuş ve oradan haber bekliyor. Ne zaman haber geleceği bilinmiyor ama buradan umutlu.

Bu kişi onu kabul eden yere bugün haber vermek zorunda. Napsın?

edit: Kişi eski çalıştığı alanı seviyor ama daha büyük işler yapmak istiyor. O alan buna pek müsait değil.

edit2: Para ihtiyacı yok.

 
Bu kisi önceden calismis oldugu bu üstüne yapisacagindan korktugu alani istemiyor galiba. Eger istemiyorsa üzerine yapisacagi korkusunda hakli. Ayrica deneyimi varsa neden stajyer olarak basliyor?


  • kucukharfler  (17.03.16 09:44:34) 
@kucukharfler çünkü henüz üniversiteden mezun olmadı.


  • rivulet  (17.03.16 09:45:30) 
2 ay deneme süresi var. hem şirket bakacak 2 ay bize uyumlu mu iyi çalışıyor mu, hem de çalışan bakacak ben burada yapabilir miyim diye, o iki ay süresinde herhangi bir yaptırım olmadan kontratı feshedebiliyor diye biliyorum.
en azından paraya ihtiyacı varsa kabul etsin. eğer paraya ihtiyacı yoksa kabul etmesin diğer şirketi beklesin.

  • interview with the vampire  (17.03.16 09:47:18) 
Kişi bencil olsun. Şu an para verene girsin, sonra diğer yerden teklif alırsa ona geçsin.


  • lcha  (17.03.16 10:30:24) 
Yok mudur başka cevap?


  • rivulet  (17.03.16 11:06:29 ~ 11:06:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.