[]

Ekşi Sözlük'ün iyice milliyetçi-devletçi tiplerle dolması?

Bu ne la böyle? Eskiden aklı başında solcu vicdanlı tipleri okurduk.




 
devletçilik kötü mü?

not: akp'li değilim.
  • iddaaci  (16.03.16 20:48:35 ~ 20:48:53) 
ahaha bi şey diycem de şimdi silecekler, diyemiyorum o yüzden. sadece "hadi oradan keko" demekle yetineyim. dilediğiniz gibi kürtçülük, bölücülük, ayrımcılık, bozgunculuk yapamayınca hayvan evladı vicdansız it oldu di mi herkes? kıyamam. ağlamaya devam et. kürtçü olunca halay çekersiniz, milliyetçi olunca auuu. sorsan barış ve demokrasi güvercini, kelebeği. pislikler.

son kelimeyi yazara hakaret olarak yazmadım, genel konuşuyorum. bunu da silmezsiniz umarım. gerçi kürtçü ağlağın biri çoktan ispiyonlamıştır bile. klavye devrimcisi olmak bunu gerektirir.
  • der meister  (16.03.16 20:50:50 ~ 20:52:07) 
önlerine geleni yazar yapıyorlar. ülkedeki milliyetçi-devletçi sayısı çok olduğu için otomatik olarak artmış oluyor sayıları, matematiksel bir durum yani.


  • baba jo  (16.03.16 20:51:13) 
hastasıyım bu "milliyetçilik bir hastalıktır" geyiğine.
halkçı olacam derken g.tünü kaybetmekten iyidir bence milliyetçi olmak. kürtleri sevelim diye diye koynuna alacak tipler vardı, iyi oldu.

  • siradisi00  (16.03.16 20:58:02 ~ 17.03.16 00:38:58) 
akp tipi hiç bir şey öğretmeyen eğitim sistemi, yandaş medya bombardımanı ve zaten cehaleti erdem sayan bir toplumsal yapı birleşince toplum sürekli bu tipleri üretiyor. ülkenin her yeri bunlarla dolu. devlet fetişizmi, gücetapancılık bol, bireyselcilik, iş ahlakı, çevre duyarlılığı yok. daha çok şey yazılabilir tabii de okuyan yok nasıl olsa. dibe vurup iyice pakistan olana kadar böyle gelişecek sanırım olaylar. kaçabilen kaçacak, kaçamayan katlanacak bu cahil, haysiyetsiz yığınlara.

bu duyuruya cevaben yazılanların da çoğundan anlamak mümkün zaten.
  • n62  (16.03.16 21:11:06) 
PKK semptizanları kol geziyordu yakın zamana kadar. Büyük Rus milletindne özür dileyrn mallar, Kürf faşistleri derken hepiniz pkk propagandası yapıyordunuz. Tayyip kadar bu ülkenin boka sarmasından sizde sorumlusunuz


  • KaraSakall  (16.03.16 21:12:22 ~ 20.03.16 13:16:26) 
kimler vicdansız iyice bir düşün bence.


  • sayns  (16.03.16 21:12:47) 
yani sorunuzda kullandiginiz dil ve tarz ile hangi goruste olursaniz olun, siz de cok saygin bir intiba vermiyorsunuz acikcasi, onun disinda esen her yele donen insanlar oldugu gibi, donemsel olarak toplumlarin belli konulardaki hassasiyetleri artabilir. elbet bu durumun sosyal medyaya da yansimalari olacaktir.


  • mavicorap  (16.03.16 21:17:57) 
tamam la kızmayın. sizin olsun sözlüğünüz.:))


  • bigl0rd  (16.03.16 21:19:20) 
ekşi öldü ama cenazesini kaldıran yok.


  • make a wish  (16.03.16 21:20:08) 
devletçi olmakla hükümet sever olmak arasında fark var. devletçi olmakta ne varmış?


  • nice tnetennba  (16.03.16 21:20:20) 
daha çok küfür edince,yaftalayınca daha çok haklı olacağını sanan iki tarafın da birbirinden farkı yok. layığınızı buluyorsunuz, o kadar.


  • rakicandir  (16.03.16 21:24:42) 
ahahah kahvede batak oynayan adamlarsınız diyen herif bana mesaj atmış bir de "ben seni takip ederdim, ne boş adammışsın :((" diye. e takip ediyormuşsun birader, kahvede batak atmıyormuşum bak? kürtçüleri sevmeyince boş adam oldum di mi? sizin çapınız da bu kadar işte. sizden olmayan herkesi ırkçı, düşük zekalı, kahvede batakçı vs. sayarsınız. solculuk diye bir şey olmasa bu çomarlar neye tutunacak, kendini neyle "elit" göstermeye çalışacak çok merak ediyorum.

ben milliyetçi birisi değilim, akp'den nefret ettiğim kadar çok az şeyden nefret ederim üstelik. türkten önce insan gelir benim için ama içten içe türk düşmanlığı yapan bu şerefsizleri görünce dayanamıyorum. siz ikiyüzlüsünüz ve yalancısınız. bu her hareketinizden belli. siz türkiye'den ve türklerden nefret ediyorsunuz. işinizin kürtlerle, kürtlükle, özgürlükle, barışla vs. uzaktan yakından alakası yok. beni kahvede batak atmakla yargılayan adam kim? ne yapmış? hadi siz çok akıllısınız diyelim, milliyetçinin, türkçünün kafası çalışanı yok mu lan? veya sizin bu iğrenç oyunlarınızdan tiksinen herkes mi aptal oluyor?

diyorum ya ben milliyetçi bile değilim ama böyle tipleri görünce tepem atıyor. ben doğduğum, büyüdüğüm ülkenin göz göre göre bölünmesine, akşam durakta otobüs bekleyen vatandaşın ölmesine sessiz kalacak değilim, kusura bakmayın. siz başkentin ortasında kendini patlatan şerefsiz için törenler yapan adamlara oy verdiğiniz, bunları desteklediğiniz sürece benim gözümde düşman olacaksınız.

kahvede batakmış. siz kimsiniz lan? siz ne yapıyorsunuz? halay çekip iki sikimsonik şarkı söyleyince, sırf akp düşmanlığı sayesinde birkaç milyon oy alınca bir bok mu zannettiniz kendinizi?

siz yatıp kalkıp akp'ye dua edin. bu ülkede devlet olsaydı sizin gibi köpekler ininden çıkamazdı. bu arada siz yine mağdur olmayın diye ekleyeyim: ben kürt düşmanı değilim, hiçbir zaman da olmadım. sadece, ortamı terörize etmek isteyen, barış güvercinliği kisvesi altında türk düşmanlığı yapan itlerden nefret ediyorum. sizin gibi olacağıma kahvede batak atan düşük iq'lu biri olmayı da tercih ederim açıkçası.
  • der meister  (16.03.16 21:26:42 ~ 17.03.16 00:43:50) 
Ekşi Sözlük'te milliyetçi doluydu zaten. Türk milliyetçisi sayısı daha azdı. Kürt milliyetçiliği yapınca milliyetçilikten saymıyorsan başka tabii. Bir ara terör örgütü propagandası yoğundu. Bir ara AKP'li troller coştular. Dönem dönem böyle farklı akımlar geliyor. Yazanlar ağzı kan kokmayan, ılımlı insanlar olsun da gerisi pek önemli değil.

Ekşi Sözlük kutsal bir bilgi kaynağı değil zaten. Geyik sitesi işte.
  • nawar  (16.03.16 21:30:42) 
ben de milliyetçi devletçi sevmeyen herkesin neden kürtçü olduğunu anlamıyorum amk. sen şimdi bu adamın duyurusundan ne gördün de kürtçü dedin: ön yargı ve nefretini birleştirerek.

işte bu yüzden sevmiyorum ben mesela milliyetçi-devletçi tipleri. kürtçü dediğin adam da milliyetçi çünkü, senden bir farkı yok; türkse koyayım ona ben diyor.

kutuplarınıza sıçam.
  • baba jo  (16.03.16 21:31:11) 
@baba jo, türkiye'de insanların ülkesini, devletini (hükümeti değil) sevmesinden rahatsız olan tek kitle kürtçüler ve bunların cihangirli yardakçıları çünkü. başka kimsenin böyle ağlayıp zırladığını göremezsin. sadece türkiye için değil dünyanın her yerinde böyle bu. bu arada kürtle kürtçüyü ayırmak lazım. bunlar her şeyden mağdur olduğu için beni yine ırkçılıkla suçlayacak ama neyi kastettiğimi çok iyi biliyorsunuz. benim nefret ettiğim kitle ülkenin, düzenin, insanın düşmanı olan kitle. bunlara "kürt" değil, "kürtçü" deniyor.


  • der meister  (16.03.16 21:35:09 ~ 20.03.16 13:25:59) 
@der meister, yanılıyorsun. ne kürt ne kürtçü ne de cihangir solcusuyum(solcu bile demiyorum kendime) ama ben de milliyetçi ve devletçi anlayışa karşıyım. akp ile de alakası yok bu durumun, direkt olarak ülkede mevcut olan yoz devlet anlayışının arkasında olanların karşı tarafındayım. ağlayıp zırlamam evet ama bunun ideolojiyle alakası yok. bana göre de devletin ta kendisi "ülkenin, düzenin, insanın düşmanı" yani, böyle düşünmek için kürt ya da solcu olmaya gerek yok.


  • baba jo  (16.03.16 21:42:13) 
Afedersiniz ama solculuğunuz batsın. Beni en az sağcıların tiksindirdiği kadar tiksindiriyorsunuz siz de.


  • birşeylersoracağım  (16.03.16 21:46:47) 
olay pkk'cılığa nasıl bağlandı ben anlamadım lan. devlet baba, biz devlet için varız, devletümüz, devlet için canımız feda olsun kafasında yaşamayan herkes pkk'cı mı oluyor? niye devletçi olacakmışım, ben devlet için yokum, devlet benim için var. Devletçi de değilim, milliyetçi de değilim, ülkemi de sevdiğimi söyleyemem; bunların hiçbirisi de pkk'dan nefret etmeme engel değil. devleti sevmiyorum, milliyetçi değilim diye durakta otobüs bekleyen, tamamen masum insanları katleden cani bir topluluğu savunmakla yaftalandık resmen. tam rte'nin "ya bizdensiniz ya teröristlerden" kafası.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (16.03.16 21:52:20) 
der meister, çocuğum senin hakkında çok güzel bir şey yazılmış. harbi tartışmaya değecek bir insan değilmişssin.
"yapmış olduğu hakaretin özünden ve sığlığından anlaşıldığı kadarıyla, kişiliğinde ;
bir seçmen grubuna genelleyerek aşağılamayı, bir halka hakareti, bir ırkı hor görme ve ötekileştirme gibi kişiliğinde dünyanın en iğrenç niteliklerinden bir kaç tanesine sahip olan, "

kantır strayk diyor hala. ne diyim. arkadaş çok güzel özetlemiş seni. helal olsun.

bölücülük denilen şerefsizliğin sadece eline silah alıp dağa çıkan orospu çocuğu teröristlerin tekelinde olmadığını bana tekrar hatırlatan,

kafamda; yapmış olduğu bu bölücülük sebebiyle dağdaki orospu cocuklarının dahil olduğu sınıfa yakın bir grupta sınıflandırmış olduğum,

ve yaptığı mesnetsiz değerlendirmeler ile beni bu türk halimle bile insanlığımdan utandıran, kalitesiz, ucuz, kültürsüz ve cahil bir yazar.

türkiye'de 30.000 ailenin evine düşen acıda dağdaki terörist kadar olmasa da pay sahibi olduğunu düüşünüyorum.

kendisinin ırkçılık ve faşism tanımlarında bilgi sahibi olduğunu düşünseydim, daha farkı sıfatlar da kullanırdım.

evet ve bunların hepsi türkiye'de mevcut şartlar altında, hdpli olduğunu zannettiği bir bireye, siyasi görüşleri sebebiyle keko kelimesini kullanarak hakaret ettiğini zannettiği için.
"
kan dökmekten bahset hala sen. hastaneye gidip sıra beklesen. kokusundan bayılacaksın. savaş çıkarsa karşılaşırmışız. ne diyim sana bilemiyorum. en kısa zamanda varlığını unutmayı umuyorum. tam altımdaki mesaja bakın. kimle neyi tartışıyoruz ki.
  • darksdantes  (16.03.16 21:57:03 ~ 22:10:35) 
o aklı başında görünen solcuların hepsi bugün terörist destekçisine dönüştüler. milliyetçilik de bu ülkenin kurucu unsurudur, devletçilik de öyle. bunları beğenmeyen de defolup suriye'deki hevallerinin yanına gidebilir.


  • loser blueser  (16.03.16 22:08:41 ~ 20.03.16 13:28:21) 
Pkk'lilarla solcularla dolmasindan iyidir.


  • fakyoras  (16.03.16 22:37:07) 
edit: ağzımı bozmayacam.


  • ssiradanbirigibi  (16.03.16 22:43:44 ~ 22:46:58) 
Duyuru altındaki tartışma çok seviyesiz başlamış, muhtemelen öyle de bitecek ve moderatör müdahale edecek, olması gerektiği gibi. Yakışmadığını belirterek başlayayım. Polemiğe girmeyeceğim tek tek, şurada yüz yüze bakan insanlarız sonuçta. Hem de şu pazara fikirlerimizi ortaya çıkarsak, dönüp dolaşıp yine kendimizinkileri satın alacağız. Beyhude çaba. Tespiti atıp kaçalım.

Ekşi Sözlük kurulduğu yıllardaki misyonuna artık sahip değil. Daha fazla yazar alımı ve moderasyon eksikliği dolayısıyla nefret söylemlerine ve faşist ifrazatlara çoğu zaman müsamaha gösterilen bir yer haline gelmiş durumda. Pek çok arkadaş söylemiş, tekrar edeyim: Sözlük artık Türkiye'nin genel ortalamasını yansıtıyor. Dolayısıyla artık çoğu yer gibi, buradan da bir "kurtarılmış bölge" olarak bahsedebilmek mümkün değil.

Bu şaşkınlığı çok iyi anlıyorum. Zira gerçek hayatta karşılaşmadığımız ya da karşılaşsak bile "lan burada da yoklardır artık" diye umduğumuz tipler, bir anda türüyorlar ve hegemonik alanı, hem havuz medyasının, hem de sağdan esen rüzgarın etkisiyle ellerine geçiriyorlar. Bunun dehşet verici bir etkisi var, ama bu da nafile. Alışacağız.

Sözlük profili sadece milliyetçi ya da "akp ayrı devlet ayrı. ben devletimi savunuyorum ulan soysuz vatan hainleri" tadında açıklamalar yapıp hükünet meşrulaştıran tiplerle bağlantılı olarak açıklanamaz. Vakti olan varsa, birkaç senedir yaşanan değişimden hareketle bir iç dökme yapmıştım yakın zaman içerisinde. Boş vakti olan okuyabilir: eksisozluk.com

Söylememe gerek bile yok ama, birisi özel mesaj atıp muhakkak soracaktır. İyisi mi buraya yazayım: bir otobüs durağının yakınlarında bomba patlatılması sonucu gerçekleşen, okulum öğrencisi iki arkadaşımızın da canını almış olan aşağılık, alçakça, iğrenç bir katliam yaşadık 3 gün önce. Sivillere yönelik herhangi bir eylemin, kimden gelirse gelsin, ama ve fakat kelimeleri dahi kullanılmadan lanetlenmesi ve asla taban bulmaması gerektiğini düşünüyorum. Sivil katliamı, sebeplerine bakılmaksızın doğrudan halk düşmanlığıdır. Üstte yazdıklarımın da genel bir değerlendirme olarak alınmasını dilerim. Zira artık "noldu lan sevgi pıtırcıkları çok rahat gonuşuyodunuz vs. vs." tarzı saçmalamacalara karnımız tok.
  • sevgikusunkanadinda  (16.03.16 22:56:10 ~ 23:07:16) 
sevgikusunkanadinda

çok güzel konuşuyosun ya sen politik politik. sanırsın demirtaş açıklama yapıyor çıkmış kürsüye. sivil de sivil, ne yani askere polise yapılan saldırılarla bir sıkıntın yok mu?
  • loser blueser  (16.03.16 23:21:00) 
Al işte.


  • sevgikusunkanadinda  (16.03.16 23:33:55) 
bunlar her ne kadar birey için değil yönetim şekli için var olan nitelemelerse de, geldiği gibi götüreyim madem; devletçiyim, halkçıyım, milliyetçiyim, cumhuriyetçiyim, laisistim, inkılapçıyım; e haliyle solcuyum, solculuğun içinde milliyeçilik olmadığını söyleyen "tip"in alnını karışlarım; sözlük değilsin, tanım koyucu değilsin, tayin edici değilsin, boş boş konuşmaya varsın.
desteklediğin "sol" olma iddiasındaki partinin içinde olduğu meclisin "devlet"çe tanındığını, uluslararası antlaşmalarda muhatapın "devlet" oduğunu, bağımsız bir ekonomi politikası taraftarı isen "devlet"in uyguladığı politikadan bahsettiğini, sendikal haklarını arar ve işçi olarak örgütlenirken muhatabının yi,ne devlet aracını kullanan hükümet olduğunu, yani tüm bu solculuğun domain'inin zaten bir devletle tanımlı bir ülke nüfusu olduğunu, devletin ise ülke yönetimini genel anlamda tayin eden mekanizma ve odaklar olduğunu hatırlayabilmek lazım saçmalamamak için.

sosyalist enternasyonel varsa komintern de var, o da var, bu da var; kaldı ki hiçbiri ama hiçbiri "devlet"sizliği öngörmez.


yani güzel arkadaşım, solun her yanında, liboşların devşirip asimile etmeye çalıştığı troçkist tarafında bile devlet var.

devletsizlik taraftarıysan adın anarşisttir o zaman gider malatesta, bakunin vs falan dersin.

ama sol, bir devlet olduğunu varsayarak, yani yönetim olduğunu varsayarak nasıl olması gerektiğini anlatır ve bu konularda, "nasıl olmalı"da ayrışır. devlet sınıflar ortadan kalktığında tasfiye olur, görüş budur yani sınıfsız toplum sayesinde ihtiyaç kalmayan devletin tasfiyesi solun ütopyasıdır; hal ve gidişatı değil. kısacası devletsizlik sonuçtur.

güzel kafalarınızı yormayın ama şurada zırvalamaktan da hiç kaçınmayın. siz de okumuş etmişsiniz falan değil mi, ah şu toplum yok mu şu toplum, toplum vs siz, falan dalgalı saç ve fular solculuğu vs. kılavuzu karga olanın burnu boktan çıkmaz.
  • godoşu beklerken  (16.03.16 23:37:24 ~ 23:46:57) 
Lan zaten PKK aleyhinde tek şey söyleyince,

nefret söylemi=(((

Faşizmm=((

diyen ağlak tipler üşüşmüş gene.

Dağa çıkıp gerilla olmak özgürlüktür, TSKnın dağa çıkıp silah kuşanan iti köpeği öldürmesi katliamdır.

IŞİD canlı bomba eylemi yaparsa teröristtir,

PKK canlı bomba yaparsa özgürlük savaşçısıdır gerilladır.

Zaten bu ahmak iki yüzlü ahlaksız tipler yüzünden AKP bu kadar güçlendi. Biji serok apo demekten başka bir şey bilmeyen, araya bir iki solcu zırvası sıkıştırıp kürt faşizmini pohpohlayanlar gene bunlar.

AKP bugün var, yarın yok. Fakat uzun vadede AKP sonrasında gerçek mana da milliyetçi bir iktidar gelince asıl o zaman göreceğiz bakalım daha nereye kadar PKK propagandası yapacaksınız
  • KaraSakall  (16.03.16 23:56:53) 
I might be a little too depressed. Friends have been posting rumors about future attacks in specific places. There seems to be an on-going war between two forces, but innocent civilians are dying. I am scared I might just end up being one of the victims. I feel like I might end up dying any moment. I really do not know what to do.

Moreover, uneducated people demand war on innocent Kurdish people. I fear this might open up the mental gap between two societies.

The news channels under some forces that I cannot tell due to some censorship claim that the country is just fine, the economy is booming, more and more people find jobs, children and women are happy.

I am so fed up with everything. diye bir yazi gordum bugun. Ne de guzel anlatmis ulkenin durumunu.
  • Traveller  (17.03.16 00:06:46) 
eğitimsiz adamlar kürt halkına savaş açmak istemiyor yavrucum, eğitimli insanlar ahmak AKPnin çözüm sürecinde PKK silahlanmasına göz yummasına, cemaat yapılanmasına ergenekon'a karşı çıktılar.

Fakat süreçte yaşasın barış yaşasın halkların kardeşliği diye takılıp, Yaşasın AKP, yaşasın çözüm süreci diyen ahmaklar ordusu, PKKnın şehirleri silahlandırmasına göz yumdular.

Bugün savaşı şehre taşıyan, canlı bombalarla en büyük iki şehirde sivil katliamı yapan terör örgütleri var.

AKP birinci sorumlusu, elbet unutmuyoruz.

Fakat PKK sempatizanlığı yapan solcu görünümlü kürtçüleri de unutmuyoruz elbet.
  • KaraSakall  (17.03.16 00:11:47) 
pkk artıklarının zoruna gitmiş durumdur.


  • shedracon  (17.03.16 00:14:35) 
cevaplara bakıyorum da, burada seviye belli ki bakın benim bu yazımdan feyz alın, zira ben "biliyorum" totolojisinden öteye gidemiyor.

referans yok, anca sıfat var, oku beni diye dilenmek var, e kısa kes aydın havası olsun ya da sus adam sansınlar diyesin geliyor; verdiğin zamana acıyorsun çünkü merdi kıpti şecaat arzederken sirkatin söylemekten pek memnun, hiç yılmış değil, kendini velinimetten saymak hastalığına kapılmış da envai yerde nedensellikten muaf analiz kasmak, kasışmak ve pohpohlaşmakta. bu böyleyken kendinin sonradan gelen olduğunu anlamadan poitika, sözlük, vs. retrospektif genelleme yumurtlamak işten olmuyor, nasıl olsun. ilk çağ hakkında fantazi yapıp kitap diye de satarsın, din de yaratırsın; bu kafa nedenlere gerek duymayan o fantastik, kendinden emin, çok bilen, anca öğreten kafası çünkü: kullandığı kelimelerin orijinini merak etmeden kullanma ve anlam kaydırma serbestisini görüyor kendinde, bunu mu yapmayacak.

boş iş. atatürkçüyüm, it falan da değilim. moderasyona benim de şikayetim var:

burada it diyeceksem, ve böyle amaçsızca başlık açacaksam, seslenecek güruh sıkıntısı çekmem. x kişisinin böyle bir sıkıntısı olamaz.

it diye bağrışmaya başlamayalım, itin kim olduğu konusunda herkesin ayrı bir fikri ve hissi var zira. falanın fikri ve hissi filanınkinden değerli olamayacağına göre tüm bu thread bir saçmalıktan ibaret.
  • godoşu beklerken  (17.03.16 00:57:11 ~ 01:10:42) 
Merhaba,

Soruya cevap değil olarak araya gireceğim ama bu duyuruyu yapmalıyım. Bu cevap bir süre sonra kendi kendini ispiyonlayıp silecektir.

İlk önce standart "Böyle tartışalım" kamu spotunu ekleyeyim.
www.eksiduyuru.com

Duyuruda ve cevaplardaki küfürleri, hakaretleri arındırmaya çalıştım. Duyurunun kendisi de birtakım kelimeler içeriyordu, bu durumda duyurunun kendisini de silmem gerekirdi ama duyuruyu komple silmek istemedim, o kadar tartışılmış altında ve o kadar görüş var. Emek vermişsiniz, kaybolmasın diye düşündüm. Bu nedenle, duyuruyu traşladım.

Cevaplara gelince, önce herkes bir cevabını kontrol etsin her şey yerli yerinde mi diye. Koskoca yazıda bir veya iki azıcık zararsız kelimeniz varsa, onları sansüre uğrattım ama düzeltmekle baş edilecek gibi değilse sildim. Bunu yaparken nick veya görüşlerinize bakmadım, minimum dokunmaya çalıştım. Tartışmaların hepsini şu an yok edemedim, "öz nerede korunuyor, hakaret nerede başlıyor" değerlendirmesi yapmak gerekiyor. O nedenle "Ne biçim yapmışsın" diye küfredebilirsiniz, daha işler bitmedi.

Arada bir iki "Soruya cevap değil" de gitti.

Gece gece gözümden kaçan olmuş olabilir, hatta vardır kesin. es iseniz ispiyonlayabilir, i iseniz mesaj atabilirsiniz. Uyanan ilk mod ilgilenir.

"Şeffaf toplum, şeffaf duyuru moderasyonu" mottosu ile çıktığımız bu yolda hepinize iyi geceler dilerim.
  • aychovsky  (17.03.16 00:58:20 ~ 01:04:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.