[]

İphone'da operatör aracılığıyla görüntülü konuşma var mı?

Var mı? yani hat üzerinden. İşitme engelli arkadasım , sırf bu yüzden samsung kullanıyor.Yani telefonun internete baglı olmasına gerek yok oyüzden kendi arkadaslarıda hep samsung kullanıyormuş . Lg de de yok mesela acaba iphoneda var mı? hat üzerinden




 
facetime var? bilmiyorum tam olarak. herhangi bir görüntülü konuşma zaten internet kullanmalıdır diye düşünüyorum.


  • safepassage  (16.03.16 13:25:34) 
facetime iphone iphone arası.
her iphone da yok.
internet gerektiriyor mu bilmiyorum.

lgde falan 3. parti uygulamalarla ( skype, viber vs. ) oluyor.
internet gerektiriyor hali ile.

samsung da, internet olmadan 3g hattı olan yerlerde,
sadece hat üzerinden görüntülü konuşma yapilabiliyor.
simdi denedim mobili wifi yi kapattım.
aradım ve görüştüm.
  • kingcyrax  (16.03.16 13:35:21) 
iphone'da yok. internet lazım illa.
o olay sadece samsungda var.

  • teritori  (16.03.16 13:46:14) 
sorunun cevabı basitçe "hayır". işi biraz daha detaylandıracak olursak aslında "hat üstünden" ya da "operatör üstünden" diye tabir ettiğiniz şey ile skype benzeri programlar aracılığı ile internet üstünden görüntülü arama yapmak aslında teknik olarak çok benzer şeyler.

her ikisinde de sayısal veri iletimi söz konusu fakat operatör üstünden yapılan görüntülü aramalarda gerçekten internete çıkmıyorsunuz. iki bilgisayarı kablo ile birbirine bağlayıp yerel ağ kurmuşsunuz gibi düşünün. operatör sizden gelen veriyi kendi şebekesi üstünden diğer aboneye iletiyor, doğrudan bağlanıyorsunuz o kişiye.

skype benzeri servislerde ise sizden gelen veri operatör tarafından internete bağlı cihazlar aracılığı ile skype sunucularına iletiliyor, oradan da karşı tarafa gidiyor. bu yüzden data paketinizden harcıyorsunuz.

facetime da haliyle internete bağlı olmayı gerektiriyor.
  • orient blue  (16.03.16 13:47:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.