[]

iş başvurusunda ikinci görüşmeye çağrılmak

selam, ilk kez bu ikinci aşamaya geçiyorum. ilkinde insan kaynaklarıyla görüştüm şimdi departman müdürüyle görüşeceğim. ilk görüşmem olumlu sonuçlanmış.
daha önce bu aşamaya geçmediğim için neyle karşılaşacağımı pek bilmiyorum. her aşamada olduğu gibi burada size danışayım dedim.

insan kaynaklarıyla ne şekilde konuşmam gerektiğini lisans zamanı girdiğim onlarca seminerde falan az çok öğrenmiştim. yani şirketi ne kadar tanıyorsun, bu işi ne kadar istiyorsun ve bu işle ilgili bir girişimin olmuş mu vs bunlara bakıldığını biliyordum.
şimdi departman müdürüyle görüşeceğim için nasıl gideceğini kestiremiyorum. acaba ik ile olan görüşmeye benzer bir görüşme mi geçer? yada şuna dikkat et dediğinizi bir şeyler var mı? bu işlerin her işe her pozisyona her şirkete göre farklılaştığını biliyorum ama genel olarak nasıl gider onu bilmek istiyorum.

bir de bu aşamaya tahminen kaç kişi geçmiştir? yani işe alınma şansım nedir sizce? ayrıca görüşme saat 5'te yapılacak. bunda bi uğursuzluk aramalı mıyım?

künye: tecrübesiz, yüksek lisans öğrencisi.

 
ilk görüşmenden çok farklı geçmeyecek. sadece pozisyonla ilgili daha detaylı bilgi verip, bununla alakalı tecrübelerini sorgulayabilirler, yine sektöre bağlı olarak durum soruları sorabilirler, yani şöyle şöyle olsa naparsın, şimdiye kadar ne yaptın böyle bir şeyle ilgili, gibi. onun dışında, bu aşamaya yüzde elli aday geçmiştir. Eğer çok spesifik bir pozisyonsa daha bile az kişi geçmiş olabilir. bundan sonraki görüşme daha belirleyici olacaktır. tecrübelerime dayanarak söylüyorum bunları :)
görüşmenin saati departman müdürünün programına göre ayarlanmıştır o yüzden uğursuzluk aramaya gerek yok.

  • interview with the vampire  (16.03.16 12:42:59) 
her pozisyon için ikinci görüşmeye alınan kişi sayısı farklıdır bilemeyiz, beş de olur kırk da. müdür daha teknik konuları konuşur. ik o şirkete uyup uymadığına, müdür o işi yapıp yapamayacağına bakar. yapılacak işi başarabileceğini göstermen lazım. ama burda bir etken de müdürle iş güç dışında da bi frekans yakalamak, sonuçta adam/kadın hem kendi altında hem de ekibin diğer üyeleriyle uyumlu çalışacak birini arıyor olacak. müdürün yoğun programı varsa saat 6 bile olur, o konuda sıkıntı yok.


  • freya  (16.03.16 12:43:04) 
tecrübesizsen kasmana hiç gerek yok.
Sonuçta IK dan geçtiğine göre müdür CV'yi gördü demektir.
Zaten tecrübesi olduğunu biliyor. Sınav olarak geçmeyecektir.
Seni sosyal olarak tanımaktan fazlası zaten gelmez adamların elinden.
Ha tabi CV 'de yabancı dil varsa o test edilebilir. Çizimciysen bir obje çizdirilebilir o kadar. Saat 5 de olması uğursuzluk getirmez. kaç kişinin bu aşamaya geçtiğini de bilemeyiz ama kariyer'den başvurduysan orada "başvuran kişi sayısı" gözüküyor. o fikir verebilir.

senin durumunda kaç kişi olursa olsun, tamamen tecrübesiz birini arıyorlarsa vizyonu en yüksek olan tercih edilecektir diye tahmin ediyorum. iyi giyin.
  • theli  (16.03.16 12:44:58) 
departman müdürünün kim olduğunu bulamadım linkedinden, ik'yı arayıp "yarın kiminle görüşeceğim ismini söyler misiniz?" desem şey olur mu peki?


  • lucky strike  (16.03.16 12:51:49) 
normalde isim vermiş olmaları gerekiyordu. vermedilerse arayıp sorabilirsin bence sıkıntı olmaz.


  • interview with the vampire  (16.03.16 12:53:15) 
ik ile yapılan görüşme pek bir şeyi belirlemez, orada elenenler genelde cv'si yalan yanlış olan veya sivri tiplerdir. Asıl sonucu amirle yapacağın görüşme belirler.

Kiminle görüşeceğini kesinlikle öğren ve linkedin'den falan o kişinin çalışma alanlarına bak bu konularda çok detaylı olmasa da araştırma yap. Yeni mezun olduğunu zaten bildikleri için çok fazla üstüne gelmezler teknik sorularla. Onun sana soruları bittiğinde senin sorun olup olmadığını soracaktır muhtemelen, bir kaç soru sor kesinlikle. İşi istediğini belli et.

Umarım hayırlı sonuçlanır, bol şans.
  • bobinhoo  (16.03.16 13:04:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.