[]

lensten gözlüğe geçmek

çok çok uzun yıllardır gözlük kullanmıyorum. en son doktora gittiğimde evde kullanmak için bir gözlük aldım ve sevdim gözlüğü, pratik geldi kullanması. elimde lens de var, bu durumda hep gözlük kullanmak geri zekalıca olur mu ki? attan inip eşeğe binecek gibi hissediyorum ben nedense.




 
Ben evde gözlük dışarda ara sıra lens kullanıyorum (gözüm lenslere kuruluk nedeniyle uyum sağlamıyor. O yüzden kör gibi geziyorum). Çevremdeki çoğu kişi gözlüğün yakıştığını söylese de bir engelli aracı sonuçta gözlük.

Bazılarına yakışıyor ama ben yinede takamıyorum kendime yakıştıramıyorum. Lens rahatsız etmese sürekli takardım. Ama uzun yıllar kullanım sonucu korneayı zedeleyebiliyor sanırım.
  • neysene  (15.03.16 23:40:27 ~ 23:41:32) 
6 senedir gözlük kullanıyorum, bir an bile lense geçmeyi düşünmedim. lens takmakla, gözüme bir şey sokmakla uğraşamam, ayrıca gözlüğü kendime yakıştırıyorum. bi süre sonra alışırsın, uyanır uyanmaz takıyorum ve tüm gün orada olduğunu unutuyorum bile. ifşadan hatırlıyorum ben seni devilred, yakışır sana gözlük bence :)


  • nice tnetennba  (15.03.16 23:47:54) 
yakışıyorsa neden olmasın
(bkz: caps or didn't happen)

  • Kovacic  (16.03.16 00:24:20) 
evet ters olur biraz. gozluksuzluk gozluklulukten her zaman iyidir bence tip olarak, eger onemsiyorsan.


  • baldur2  (16.03.16 00:29:17) 
Gözlerinizi, görmeyi seviyorsanız lens kullanmayın. Altı seneden fazla bir zaman lens kullandım, oldukça özenliydim, günlük lenste minicik gözlerim olduğundan sorun yaşadım ve çapı en uygun olan o olduğu için bir markanın aylık paketlerinden aldım. Solüsyon değiştirdim, bir ayı geçirmeden kullandım, dikkatliydim. Nadiren, mecburiyetten lensle uyuduğum olmuştur.

Altı ay kadar önce yine gözlerim sulanmaya, kanamaya başladı. Doktor lens kullanmamı yasakladı ama mecburdum, gözlük için verdikleri fiyat uçuyordu. Üç ay kadar önce de çocukluk doktoruma gittim, evet çocukken de göz doktorum vardı, bana iki damla ve bir göz yaşartıcı verdi. Gözlüğe geçsem de sürekli bunları kullanacaktım, gözlerim artık kurumuştu. İnanılmaz bir kuruluk ve zedelenme varmış, lens gözlerimi o yüzden kaşındırıp acıtıyormuş. Kendinize bu kötülüğü yapmayın, yapıyorsanız da böyle dezenfekte eden basit makineler var, onlara bir bakın. İki tane gözlük aldım, biri hafif ve evde kullanıyorum, diğeri kemik çerçeve. Gayet de güzeller ve gözlüklü erkekleri cebime atabileceğim gibi kadınlara da şöyle bir dönüp tekrar bakarım ezelden beri.
  • time traveler bird  (16.03.16 00:42:22 ~ 00:43:40) 
ameliyat olun toptan kurtulun. bu devirde hala lens gözlük saçmalık


  • rentts  (16.03.16 00:48:41) 
Valla cok tarz gozlukler var. bazen kisiyi oldugundan daha guzel/karizmatik/tatli/yakisikli/tarz/cekici vs gosteriyor. Yuzune yakisan bir gozluk takabilirsin gayet.


  • halitkin  (16.03.16 02:23:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.