[]

Seker bagimliligi

Glisemik indeksi dusuk gidalar tuketmeye calisiyorum. Bugun hic sekerli bir sey ve ekmek yemedim. (Normal yemeklerimi yedim ama, barbunya, mercimek corba, sebze gibi.) sanirim yoksunluk sendromu gibi bir sey yasiyorum. Hafif ellerim titriyor ve sekerli seyler yemek istiyorum. Bu durunu daha once bi sekilde asan var mi? Napcaz?




 
meyve yemeyi denediniz mi? dut, bogurtlen, armut, kuru uzum ?


  • evimin paspasi  (15.03.16 22:47:40) 
Bende oluyordu, kesme sekerli cay iciyordum, nasil iyi geliyordu, zamanla azalttim, 3 4 saatten once aciksamda bir sey yemedim, sonra geciyor


  • ilkdefa  (15.03.16 22:48:06) 
şeker krizi geldiğinde 1 parça bitter çikolatayı dilinizin altında eritin.kuru üzüm,kuru kayısı, kuru incir de yardımcı olabilir. kilo vermeye çalışırken bu taktikleri uyguluyordum. ama bunların glisemik indeksi düşükmüdür hiç bilmiyorum.


  • MtKrt  (15.03.16 22:48:31 ~ 22:51:43) 
dayanacaksın. 1 tane kuru kayısı yada tarçınlı yoğurtla bastırmaya çalışabilirsin.


  • dedi ve gitti  (15.03.16 22:51:16) 
@evimin paspasi Meyve de sekerli sonucta. Meyve sekeri olmasi bir sey degistirmiyor ki :(

@llkdefa 3-4 saatten once ben de yemiyorum cunku ekmek seker vs yemeyince acikmiyor insan gercekten. Gun icinde sorun olmuyor gec saatte oluyor boyle

@mtkrt son care o olcak sanirim. Tatli bise yemeden asa ilit miyim diye dusundum.

Sonucta yavas yavas alisacagimi biliyorum da birden birakinca zor oluyor :(
  • kucukharfler  (15.03.16 22:55:24) 
@dedi ve gitti sade yogurt yedim ama kesmedi :) tarcin olabilir dogru. Az bi sute katayim bari


  • kucukharfler  (15.03.16 22:56:42) 
senin olayın uyuşturucu müptezellerinin yaşadıklarına benzer aslında. vücut yoksunluk krizine giriyor, bu krizleri minimum şekerle ve pis şeker yemeden atlatırsan vücut 2-3 günde normale dönüyor. pis şekerden kastım basit şekerler bu arada. kuru incir veya kuru kayısı gibi şeyler ye ama bir tane ye mesela onu da abartma.


  • cekilmis gayfe  (15.03.16 23:15:47) 
@cekilmis gayfe evet oyleymis. Normalde hep seker yedigim icin birakinca farkettim boyle bir bagimliligim oldugunu. Normalde de sigara alkol vs baska bir bagimliligim olmadigi icin yabanci geldi, nasil asacagimi bilemedim. Zaten cok iradeli birisi oldugumu da iddia etmiyorum. Daha once boyle olup seker yedigim oldu birkac kere. :( artik iradeli olayim diyorum


  • kucukharfler  (15.03.16 23:20:07) 
evet dur ya ne olacak diye çikolata falan gömme. kuru veya yaş meyveyle atlat çok darda kalırsan. bir de bol su iç. başarılar :)


  • cekilmis gayfe  (15.03.16 23:26:29) 
şeker daha doğrusu 'tatlı' bağımlılığını yine aynı basit şekerler ile çözemezsin. bu tarz gıdaların içeriğinde glikoz şurubu, fruktoz bulunur. bu ürün tüketen kişinin kan şekeri aniden yükseltir. yükselen kan şekerini düşürmek için pankreas insülin salgılar ve salgılanan bu insülin hormonu ile kandaki şeker oranı düşer ancak bu kontrolsüz bir düşüş olduğu için biraz önce yediklerini hiç yememiş gibi hissedersin ve aynı gıdalara açlığın bir öncekinden daha şiddetli olur. yapman gereken yememek, başka yolu yok. bu ürünlere açlığını, kendileri dahil, hiçbir şey kesmez. 1-2 gün yemedikten sonra alışırsın.


  • air  (15.03.16 23:42:17) 
@cekilmis gayfe tesekkurler :)
@cigerdelen ben de yapmak istiyorum bunu.
@air evet mekanizmayi biliyorum. Ama bugun zaten kan sekerini ani yukselteek bir sey yemedim. Yine de oldu. Dedigin gibi 1-2 gune gececegini umuyorum. Tarcinli sut iyi geldi galiba.
  • kucukharfler  (16.03.16 00:34:09) 
1 aydır şeker ve meyve yemiyorum. canım da istemiyor artık. sadece biraz dayanman lazım, 2 haftaya zaten artık canın çekmiyor.


  • innerbliss  (16.03.16 07:15:55) 
ben 4 aydır yemiyordum sonra duygusal bir çöküş sonrası kendimi halley paketinin dibindeki kırıntıları yalarken buldum :( şimdi de sürekli canım abur cubur yemek istiyor.

hurma yiyebilirsin ataklar için veya şöyle tarifler deneyebilirsin: elifinterazisi.blogspot.com.tr
  • yue  (16.03.16 08:16:08) 
tarcin!!


  • jimicik  (16.03.16 08:33:40) 
Yağ alımını arttır.


  • arnold schwarzeneger  (16.03.16 08:59:43) 
@yue tarif guzelmis tesekkurler


  • kucukharfler  (16.03.16 09:00:25) 
@arnold o zaman bu krizler azaliyor mu? Mesela bugun spora gidecegim oncesinde ne yiyeyim? Yumurta, yogurt, ceviz, peynir, zeytin olur mu?


  • kucukharfler  (16.03.16 09:02:26) 
tanıdığın diyetisyeni şunu yaptırıyordu, gece yatmadan önce bi bardak kaynamış suya bi tane kabuk tarçın atıp üzerini kapatıyordu. Sabaha kadar o su açık turuncu bi hal alıyor. sabah ta ilk iş o suyu dikiyorsun, kan şekerini düzenlemeye yardımcı oluyormuş.


  • okumayi sevmeyen okur  (16.03.16 09:17:59) 
Azalır. Yağ tok tutar. Kuruyemiş ye. Abartma tabi.


  • arnold schwarzeneger  (16.03.16 09:22:12) 
Bu arada, meyve şekerine siyanür muamelesi yapmak çok yanlış.

Markete bile arabayla giden 200 kiloluk obez Amerikalılar için yapılan uyarıları birebir uygulayarak bir yere varamazsınız. Amacınız ne, kaç yaşındasınız, gün içinde hareket ediyor musunuz vb. bir sürü değişken varken "meyve şekeri daha tehlikeli" diyerek şu anki durumunuzdan daha da kötüye gidebilirsiniz.

İnsanlar çok çabuk sonuç elde etmek için sürdüremeyecekleri diyetlere girip bir yerden sonra patlıyorlar. Orta ve uzun vadeli düşünüp SİZE daha uygun bir spor ve beslenme şekli bulabilirsiniz.
  • pulsartgr  (16.03.16 09:48:06) 
Fruktoz/Meyve şekerinin vücutta metabolizması yok denecek kadar düşüktür, ayrıca insülin salınımı da yoktur. Yani bu; yediğiniz meyvelerdeki şeker enerji olarak tüketilmez yağ olarak depolanır, ayrıca insülin salınımı olmadığı için doyma hissi yaşamaz, sürekli meyve yersiniz anlamına geliyor. Tabii fruktoz karaciğerde direkt yağa dönüştüğü için, karaciğer yağlanmasına; üre artışından dolayı da gut gibi metabolik sıkıntılara da neden olabiliyor. Ayrıca, bugünkü meyveler 1 milyon ayrı çaprazlama yöntemiyle günümüzdeki formuna kavuştuğu için, genetik olarak da oldukça sakat ürünlerdir. O nedenle meyveye yüklenmek biraz riskli. Günde 1 porsiyon meyveden zarar gelmez ama her şeker atağında meyveye yüklenmek faydadan çok zarar getirecektir.

Günlük yağ ve protein alımını artırmak, yani ihtiyacın olan kalori miktarını eksiksiz almak bu tür atakların önüne geçecektir.
  • angelus  (16.03.16 10:04:55) 
@pulsartgr meyve sekerine siyanür muamelesi yapmiyorum tabii. ama ben duyuruyu yazdigimda gece 23:00 civariydi ve o saatte meyve bile olsa sekerli bir sey yemek istemedim. bir cay bardagi süte tarcin kattim iyi geldi. onun disinda bunlari obezlere önerildigi icin uygulamiyorum. zaten kilo vermeye de calismiyorum, zayifim. sadece saglikli beslenmek istiyorum.

@angelus evet sabah falan olursa biraz meyve yiyorum. zaten gün icinde de hareket ediyorum, spor yapiyorum. Yagda ve proteinde kendimi sinirlandirmiyorum ama yedigim kadari yetmiyor demek ki. Tesekkürler
  • kucukharfler  (16.03.16 11:41:27 ~ 11:43:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.