[]

php sayfanın yüklenişini parçalara bölmek

mümkün müdür?

asıl kodları farklı php sayfalarında barındırıp index.phpde include yaparak parça parça çekebilir miyim kodları yoksa hepsi yüklenince mi sayfa açılır?


 
çekersin şöyle <?php include("header.php"); ?>


  • yuto  (15.03.16 19:12:34) 
ileri teknikler ile yapabilirsin ancak bu soruyu sorduğuna göre acemisin. sen asıl amacını söyle biz daha iyi bir çözüm buluruz.


  • harzem  (15.03.16 19:26:54) 
nasıl çekeceğimi biliyorum ya. şimdi ben 7700 yerden veri çekiyorum birer birer. sayfanın yüklenip serverden kontrol yapması yarım saat sürüyor. yarım saatte de sayfada herhangi bir şey göstermiyor. bunu parçalara bölmek istiyorum. ekrana veriler yavaş yavaş yüklensin yani.


  • freetakilir  (15.03.16 19:40:08 ~ 20:13:13) 
ajax ile çözebilirsin.


  • vadrigar  (15.03.16 19:45:35) 
bi anahtar kelime örnek kod falan verin nasıl aratıp bulucam bunu ajax nedir hocam ajax demeyin bana ya :(


  • freetakilir  (15.03.16 20:14:06) 
  • vadrigar  (15.03.16 21:58:15) 
çektiğin veri sitenin işleyişiyle ilgili kodlarsa ajax iş görmez yalnızca metin/içerik vesaire çekeceksen ajax kullanabilirsin. javascript falan çekeceksen de jquery ile iş görebilirsin. sunucundan başka bi yerden dosya çekeceksen onu php üzerinden curl ile yazdırıp o sayfayı ajaxtan çekebilirsin.

www.w3schools.com
  • yuto  (15.03.16 22:18:47) 
yüklemek derken serverdan browser a mi yüklenmesi yoksa server tarafinda data islenip hazir hale getirilimesi bu önemli.

Büyük ihtimalle bir sayfan var ve sayfani cesitli yerlerinde birseyler göstermek istiyorsun ve hepsini beklemek yerine hazir olan kisim gelsin sayfanin o yerinde görüntülensin istiyorsun. Bunu icin sana mutlaka ajax lazim. ajax bir javascript yükleme methodudur. normalde sayfayi actiginda tarayicin servera GET diye bir mesaj gönderir. bu GET mesajinda der ki ben abc.php sayfasini yüklemek istiyorum. bu sayfa tamamen gelinceye kadar tarayicin bekler, mesela chrome tarayicisinda sekmenin yaninda yuvarlak bir ikon döner. bu der ki ben serverdan cevap bekliyorum. ama burada bir sorun var eger abc.php sayfasi cok büyük ise ne olacak? uzun süre beklemelisin. o nedenle adamlar düsünmüs ki ben abc.php sayfasini ben bos olarak bastan bir yükleyeyim, icinde birsey olmasin, bu php dosyasina birsey koymamislar. sonra bu sayfanin icine koyacagim seyleri ayri ayri yükleyeyim. a.php, b.php, c.php sayfalari serverdan tarayicima ayri ayri gelsin ve yerine koyayim. iste bu ajax oluyor. ajax yani asenkron javascript ve xml demek. asenkron burada önemli kelime, asenkron demek ayni anda olmayan, ayri ayri farkli zamanda parca parca olan demek. bunun icin önce browser ile abc.php cagirilir (bu sayfanin ici bos olur) sonra javascript (veya jquery) ile a.php cagrilmasi icin bir ajax GET yapilir, ayni anda b.php ve c.php icin de yapilir. bunlar ayni anda gider, hangisi önce serverdan hazir olup browsera gönderilirse onu önce koyarsin. yani normal http istegi POST ve GET islemi tek seritli yolda araba gidip gelmesi ise ajax birden fazla seritli yolda arabalari gönderip getirmek oluyor. sana da cok seritli bir yol latim.

php include ile yaparsin ama bu server tarafinda olur, yani tarayicin ile server arasina ekstra seritli bir yol cekmek yerine serverinda yeni bir alan acip aracini oraya park etmek gibi. yine yolun tek seritli kalir sadeve php dosyalarini daha rahat islemek icin ayri yerlerde bölümlendirmis olursun.

Eger ki ben bir de cok seritli yolumu server ile database yada da baska bir yer ile yapayim dersen ,yani sadece server ile tarayici arasinda degil de benim her yolum duble yol olsun istersen, bu sefer php de thread olayini incelemen lazim. ama aklinda olsun asenkron islemler biraz zorluk cikarir nedeni ise isin icine zaman faktörü girer. kimi istek önce gelir, kimi sonra. önce gelenin sonradan gelene ihtiyaci olursa hata verir.

programlamaya öncelikle http (yani bu isin protokolu) ögrenmekden baslamak lazim, server nedir, client nedir, port nedir, post nedir, get nedir bunlari bilmeden yapinca cok karisir isler. birkac temel kaynaktan bunlara bakmani öneririm. daha sonra sirasiyla html, css, javascript ögrenmelisin, javascript bilmeden web sitesi yapmak cok güclesir. sonra jquery ögren ki javascript isi daha kolaylassin ve eglenceli olsun. en son da php gibi back-end diller isini görür. öncelikli keywordler bunlar olmali.
  • emrahday  (16.03.16 10:05:58 ~ 10:42:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.