[]

sizce istihbarat servisimiz bu kadar mı beceriksiz?

yoksa coğrafi konumumuz ve güncel durum düşünüldüğünde olanlar normal mi? yani atıyorum 20 saldırı girişiminden 17'sini önleyip, 3 tanesine engel olamamak normal midir sizce? diğer yandan, türkiye'nin belki de en güvenli olması gereken bölgesinde üst üste saldırı olması ve bunu önleyememek, her ne kadar farklı saldırıları önledikleri söylense de, ciddi beceriksizlik değil mi?

ayrıca abd ankara büyükelçiliği saldırı öncesi kendi vatandaşlarını terör eylemi ihtimalinden ötürü uyarırken, bizim devlet neden hiçbir şey söylemedi? üstelik büyükelçilik, istihbaratı türkiye'den aldığını söyledi. yani istihbarat servisinin birkaç gün içerisinde bir saldırı girişimi olacağından haberi vardı, burası kesin. bizi uyarmayı geçtim, bu saldırı nasıl önlenemedi? haberleri olsa dahi bir terör saldırısını önleyememek olası bir durum mudur?

ha bu arada ülke insanı öyle bir hale geldi ki, farklı bir düşüncede direkt terörist damgası yediğimizden ötürü belirtmek zorundayım ki, pkk yapmamıştır gibi bir düşüncem yok, adamlar terör örgütü sonuçta, olayları terör ancak mit'in bu denli aciz olabileceğini de pek düşünemiyorum açıkçası.

 
20 tane tayyibe hakaret eden kişi olsa hepsini anında yakalarlardı.ama 20 tane canlı bomba adamın umrunda değil ölsünler amk diyo.

özet: istihbarat kötü deil isteseler yakalarlar.
  • follow rivers  (15.03.16 14:02:14) 
bu tip saldırıları önlemek gerçekten kolay değil. birisi arabaya bomba yükleyip patlatmaya gitse kimse onu durduramaz. istediğin kadar istihbaratın olsun.
abd büyükelçiliği gibi terör saldırısı olabilir desen, insanlar yine kızılaya gidecekti. ya da kızılay'da değil de başka bir yerde patlatacaktı. belki 19 mayıs stadı çıkışındaki kalabalığa girip patlatacaktı.
ben de anti akpciyim ama teröristleri davul zurnayla memlekete sokmadan önce düşüneceklerdi bunları. bir de 2,5 milyon suriyeli doldurdun ülkeye. her yerde canlı bomba potansiyeli mevcut zaten. şansımız varsa hayatta kalırız.
  • cekilmis gayfe  (15.03.16 14:02:30) 
@gayfe gibi kişiler istihbaratın içerisinde çalıştığı için...


  • Frederick Co  (15.03.16 14:13:17) 
şu anki ve geçmişteki mit başkanlarının profillerine wikipedia'dan kısaca bakarsan ülke sathına yayılmış kalitesizliğin buraya da ne şekilde tesir ettiğini birazcık anlayabilirsin.


  • bay b  (15.03.16 14:16:33) 
istibahrat mı beceriksiz yoksa arkasında başka şeyler mi var bilemiyorum.

bir saldırı olacağı belli, bunun istihbaratı alınmış.
Davutoğlu daha önce demişti ki:
"Elimizde canlı bombacıların listesi var ama eylem yapmadan onları tutuklayamayız"

şimdi tamam sen bunları tutuklayamıyorsun ama takip et bari. bu noktada iş yine istibarata düşüyor. o listedeki insanların telefonlarını dinlemen, gittiği yerleri, görüştüğü kişileri takip etmen lazım, yaptıkları alışverişlere kadar sürekli bu adamların enselerinde olman gerekiyor yani, her türlü teknoloji emrinde yahu. nitekim son bombacı da terörden sabıkalı biri çıktı zaten.

kimse kafasına esip durup dururken kendini patlamıyor, o noktaya gelene kadar bir sürü çalışma yapılıyor, bir sürü görüşme, planlama yapılıyor, hiçbir aşamasını da mı fark etmedin?

saldırı yapılacağı istihbaratı var zaten, bilinen bir şeyler var, buna rağmen birkaç gün sonra o saldırı gerçekleşiyorsa, ya büyük bir başarısızlık vardır ya da korkunç bir art niyet. çok zor değil bunları yakalamak, olmamalı.

bir ülkenin başkentinde 5 ayda 3 bomba patlatmak ne demek ya, şaka gibi.
  • peggy  (15.03.16 14:21:11 ~ 14:23:03) 
abd kendi vatandaşlarını uyardı uyarmasına da onlar da istihbaratı bizden almışlar.
sanırım saldırı yapılacağı biliniyordu ama önleyemediler.

  • etsiz cig kofte olmaz  (15.03.16 14:32:09) 
Büyük çapta eylemleri terör örgütleri yapamaz, ancak başka özel istihbarat servisleri yapar,


  • Fritz-X  (15.03.16 14:55:44) 
istihbarat servisi seni korumak için değil, sermayeyi ve oligarşinin unsurlarını korumak için var. Terörist saldırıyı durdumak için değil, var olan tehdit ve güçleri yönlendirmek, kontrol altında tutmak ve hedeflerini, korumakla görevli olduğu sınıfın çıkarına uygun işletmek için var. Haliyle istihbarat servisi başarısız oldu algısı bile aslında istihbarat servisinin başarısıdır.


  • rygard  (15.03.16 15:37:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.