[]

Kimlik fotokopisi ve kötü niyetli kişiler

Bugüne kadar nerelere kimlik fotokopisi verdiniz
Ve başınıza kötü bir şey geldi mi

Bilgilerinizi bilen biri sizin üzerinize olan herşeyi alıp satabilir mi
Bankalardan kolaylıkla kredi çekebilir mi

 
sanırım en büyük sorun kimlik fotokopisi ile gidip faturalı telefon alanlar. kredi falan onlar biraz daha zor sanki..


  • dedim dedim de kime dedim  (15.03.16 06:45:06) 
imzan olmadan bir şey yapamazlar,

ha imzayı mı kopyaladılar? onun da caresi var.

imzamız parmak izi gibi birseydir arkadaslar.

müsterih olun
  • anonymice  (15.03.16 07:10:12) 
Bir aralar kimlik fotokopisiyle hat açmak çok popülerdi. Parça kontör ticareti yapanlara kampanyaları takip hat lazım oluyormuş. Bu şekilde kimlik sahibinden habersiz hat açıyorlardı. BTK sayfasından online sorgulama gelince bitti o iş.


  • zombi  (15.03.16 07:35:26) 
Telefon hattında ziyade.
Kimlik fotokopisi ile sahte kimlik çıkartıp şahsın evi satılamaz mı.
Bunlar çok mu zor şeyler.
Bankadan kredi çekmek bence çok kolay gibi. Yeterki banka çalışanı tanıdık olsun ?
Haksız mıyım.
Tapu dairesinde de tanıdık varsa ev arsa bile alınıp satılır ??
  • bana her yer cehennem  (15.03.16 11:04:23) 
ev satışı falan zor, noterde, vergi dairesinde vs ortaya çıkar illaki.


  • peggy  (15.03.16 11:07:39) 
Arkadaşımın iş yerinde çalışan bir kişi, diğer çalışan elemanın kimliğini çalıyor, üstüne karısının fotoğrafını yapıştırıp, birde iş yerinden ki kaşeye benzer kaşe yaptırıp, gidip bir sürü bankadan kredi başvurusunda bulunuyor.

Daha sonra bir banka onay için bizim asıl elemanın cebini arıyor, artık nasıl bir karışıklık oluyorsa. Ben kredi çekmedim diyo eleman. Banka hemen diğer nuramayı arayıp polisle ortaklaşa diğer elemanı bankaya çağırıyorlar. Adam karısıyla birlikte parayı çekmeye gelirken yakalanıyor.

Neler var neler.
  • arockm  (15.03.16 11:15:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.