[]

Android'te varsayılan depolamayı harici SD kart yapmak

lg g4 beat modelini kullanıyorum fakat hafızasının küçük olması büyük sorun olmaya başladı. kurduğum uygulamalar, indirdiğim fotoğraflar, videolar vs. dahili sd karta kaydoluyor. hariciye değil. benim taşımam gerekiyor sürekli.

bu sorunu aşmak için 32gb sd kart aldım fakat telefon onu boş bırakıp varsayılan olarak dahiliyi doldurmaya devam ediyor. bu konuda yardımcı olabilecek yazarların bilgisine ihtiyacım var. şimdiden teşekkürler.


 
Bunu Android 6 ile yapabiliyorsun yeni gelen bir özellik, telefonuna daha gelmedi büyük ihtimalle, o yüzden gelmesini beklemen lazım. Gerçi ona gelmeyebilir bile.

Diğer yol telefonu root'lamak, o bambaşka bir şey; kafaya koyduysan bunu araştır.
  • baba jo  (14.03.16 20:12:17) 
Root olmadan şu an için mümkün değil. Yoksa telefonların 16 32 64 gb gibi modellerinin arasında fark olmasının pek bir anlamı kalmazdı.


  • gozu acik sevisen yahudi  (14.03.16 20:22:34) 
evet android 6 henüz gelmedi hiç gelmeyebilir. root işlerine eski telefonumda girmiştim fakat bu henüz yeni olduğundan garanti dışı bırakmak istemiyorum. depolamayı verimli kullanmanın başka ne gibi yolları var acaba?


  • psikopatizm  (14.03.16 20:40:17) 
sony xperia z3 compact kullanıcısı olarak çok çektim ben bu sorundan.

bazı uygulamalarda ayar var. şuraya kaydet diye. bazılarında yok!
uygulamaları karta taşıyorum. güncellemeden sonra hoop gidiyor cihaz hafızasına.

@gözü açık o fiyat farkı kart yuvası olmayan telefonlar için geçerli. mesela ayfon.
  • supergirl  (14.03.16 20:43:15 ~ 20:43:41) 
en azından chrome'dan indirdiklerimizin ve facebook'tan kaydettiklerimizin yerini belirleyebilsek iyi olurdu. aynı zamanda whatsapp gelen/giden medyaların yerini. bunlar çok yer kaplıyor ve sürekli sd kartıma taşımak yorucu ve baydırıcı bir işlem. keşke kesin bir çözüm olsa şunlara


  • psikopatizm  (14.03.16 20:47:10) 
@supergirl

çok yakında marshmallow gelecek ve o derdin bitecek. sd kartı telefonun dahili hafızası gibi kullanıyorsun.

@psikopatizm

hacı sen de ya rootluycan ya da telefonu değiştireceksin.

mimimi out
  • mimimi  (14.03.16 21:11:16) 
bu sorunu çözmeye çalışırken sistem güncellemesi geldi şu anda iniyor. umarım android 6 güncellemesidir. eğer öyleyse gülerim


  • psikopatizm  (14.03.16 21:42:51 ~ 21:44:04) 
android 6 güncellemesi geldi ama lg bu özelliği kapamış. şansıma tüküreyim. artık rootlu falan fark etmez bu sd kartı varsayılan yapma özelliğini nasıl aktif edebilirim? cidden çok ihtiyacım var


  • psikopatizm  (14.03.16 23:48:42) 
@mimimi yüreğime su serptin

@psikopatizm rootla gitsin. servise gitmeden sıfırlarsın, çok incelemezlerse anlamazlar. haa onu da yapamıycak durumda olursan yapcak bişi yok.

cyanogenmod mu ne vardı onda yapılıyordu sanırım öyle bişiler ama bilmiyorum çok
  • supergirl  (15.03.16 10:25:49 ~ 10:26:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.