[]

yurtdışında staj bulursam nasıl gidicem?

almanyada bir firma var 6 aylık staj imkanı veriyor, bu firmaya başvursam sonra da beni kabul etseler nasıl giderim? okuldan dil sınavı, erasmus sınavı vs gibi şeylere de girmem gerekiyor mu yoksa staj buldum ben gidiyom diyip ne evrak istiyorlarsa vereyim gideyim oluyor mu.




 
almanya'da 3 aydan uzun surecek stajlar icin zorunluluk olmasi gerekiyor. gonulluler 3 aya kadar. 3'aydan 1 yila kadar olanlarda da okulundan falan zorunlu staj diye gostermen gerekiyor yani 6 ay icin okuluna imzalatacagin belge var. okulun zorunlu olmasa da imzalarsa bilemem.

erasmus staj hibesi de alabilirsin ama onun icin okulunun kordinatorlugune konus. bizde basvuran herkese vermek icin maks 2 aylik hibe veriyorlardi. onun icinde staj yerinden su kisi 2 ay staj yapacaktir diye kabul kagidi aliyorsun.

sorularin varsa sor daha yeni geldim almanya'dan uzun donem stajdan
  • jedilance  (14.03.16 18:19:51) 
sanırım okula zorunlu staj var diye bi evrak imzalatırım ya, normalde yok. benim bilmek istediğim bir yabancı dil sınavına felan girmem gerekiyor mu? bunların tarihleri bitmiştir eğer öyle bir sınava girmem gerekiyorsa. yoksa ben firma buldum çalışcam diye herhangi bir tarihte başvuru yapabiliyor muyum. hibe pek lazım olmaz sanırım baktığım staj yerleri 2000€ a kadar para veriyoz yazıyor. bir de bu firmaların beni kabul etme olasılığı nedir? adam ülkesindeki adamı işe almak yerine beni alır mı?


  • masa penisi  (14.03.16 18:27:15) 
staj icin yabanci dil sinavina girmen gerekmiyor, eger seni mevcut sekilde is yeri kabul ettiyse böyle bir zorunluluk yok. Önünde en büyük engel calisma izni. Almanyada staj yapacaksan turistik vizeye degil staj ve calisma vizesine basvurman lazim bunun icin calisma izni alman lazim. bu sürec turistik vizeden farkli isliyor, konsolosluga basvurdugunda senin sordugun soruyu yani "adam ülkesindeki adamı işe almak yerine beni alır mi?" calisma bakanligi (arbeitsamt) senin calisacagin sirkete soruyor. Sirket onlara bir cevap dönüyor, sonra onlar cevabi yabancilar dairesine gönderiyor, yabancilar dairesi de türkiyedeki alman konsolosluguna dönüyor ve onlar da sana staj vizesi veriyor. Bu süreci baslatmak icin sirket ile sözlesme imzalamasin, alman konsoloslugu senden iki form isteyecektir, birini sirkete imzalatiyorsun (kisaca seni ne is yapacagini söylüyor o belgede, onu calisma bakanligina gönderecekler), digerini kendin dolduruyorsun ve sözlesmeyi de ekleyip basvuruyorsun. bunlarin disinda fotograf, ikamet gibi kücük istekleri de oluyor. Bu sürec en az 2 ay sürer aklinda olsun.


  • emrahday  (14.03.16 18:59:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.