[]

dolandırıcılar için bir şey yapılamaz mı?

geçen gün başlık açmıştım:www.eksiduyuru.com bugün yine 08502883431 numarasından arandım. bu sefer sağlam küfürler ettim. eleman da aynı şekilde küfürler etti, beni tehdit etti ve adres vermeye kalktı bir de. çok pis sinirlendim. ya bunları savcılığa falan veremez miyiz? adamların her şeyi belli. internette kaç kişiyi dolandırmış aynı numara. bunların yakalanması imkansız mı ya? nasıl bir oluşum lan bu?




 
öncelikle sakin olun ve kimseye küfür etmeyin. siz bir şeyler yapılamaz mı diye sorarken, sizin kimlik bilgilerinizi falan da bi şekilde bilen elin dolandırıcısı "ben sadece aradım, küfür etti" diye hakaret davası açmasın. görüşmeyi kaydedin, başında da "konuşmalarımız kayıt altına alınmaktadır" diye uyarı yapın, ondan sonra sakin sakin adam çıldırtın, gerekiyorsa o küfür etsin.


  • kibritsuyu  (14.03.16 11:48:28) 
@kibritsuyu hocam sırf küfür ettim diye suçsuzken suçlu duruma mı düşeceğim bir de:)


  • nothing in my way  (14.03.16 11:52:50) 
eğer görüşmeyi haber vererek kaydettilerse evet suçlu duruma düşersiniz ama aynı konuşmada karşıdaki de küfür ettiyse zaten açamaz hakaret davası falan. en iyi yöntem kibritsuyunun dediği gibi haber vererek görüşmeyi kaydetmek, karşıdakini olabildiğince konuşturmak.


  • animalman  (14.03.16 12:03:30) 
@animalman elemanın diksiyonu çok düzgün. ben küfür edince içinden birden sönmez reyiz çıktı:) adama küfür etmesinden cevap veremedim:)


  • nothing in my way  (14.03.16 12:04:47) 
Polise şikayet edin.

Polis ara ara basıp topluyor bunları. Ama hepsine yetişmeleri mümkün değil. Polis, banka, ptt gibi tüm kurumların birlikte çalışacağı koordine bir ekip kurulması lazım. Adamlar milyonlar vuruyor, 3-5 kişi içeri girdi diye hemen vazgeçmezler. Yakalananlar ne ceza alıyor, orası da meçhul...
  • kartallar yuksek ucar  (14.03.16 12:10:28) 
Yakınlarımızı bilgilendirme yapıyoruz. Kimse kanmasın diye. Hukuk devleti olsak çözümü olurdu elbette


  • hasmetizm 2046  (14.03.16 12:50:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.