[]

kanunların açığını bulan dolandırıcı

yanımızda çalışan bir işçi var, adam nakde sıkıştıkça bankalardan kredi çekiyor ya da gsm operatörlerinden kontratlı cihaz alıp satıyor fakat geri ödemeleri yapmıyor. haliyle banka ve gsm operatörleriyle mahkemelik oluyor, şimdi maaşında sayamadığım kadar haciz var. kanunen maaşa asgari ücretin 4'te 1'i kadar haciz konulabiliyor bildiğim kadarıyla. bir haciz bitmeden öteki başlamadığı için önümüzdeki 30 yıl boyunca maaşı hep hacizli (muhasebecinin yalancısıyım, abartmış da olabilir).evinde de haciz edilecek değerli bir eşya yok, alacaklıların tek ümidi maaş haczi işte.

adam sağda solda "dolandırmadığım banka kalmadı, kontratlı cihaz alıp nakide çevirip paraları yiyorum" falan diyormuş. nasılsa maaşın 4'te 3'ü eline geçiyor o da yetiyor ona. düşüncesi böyle.

adam ciddi ciddi kanunda açık mı bulmuş? bu şekilde nereye kadar gider? ayda 1-2 kurumdan haciz kağıdı geliyor, önümüzdeki en az 10-15 yıl boyunca maaş haczi var ama adamım umrunda değil. nasılsa maaşın geri kalanına dokunamıyorlar diye kafası rahat.

yorumunuz nedir?

 
bundan sonra bankalardan kredi çekemez, gsm operatörleri daha önce ödeme yapmadığı için cihaz vermez. sürdürülebilir bir çark değil. birkaç kere kullanılabilecek bir şey.

değer mi? bence değmez. gelecekte hiçbir şey alamaz. 30yıl biraz abartı bence :)
  • fakyoras  (14.03.16 10:46:10 ~ 10:49:00) 
çokda büyük bir dolandırıcı değilmiş. benim çalışanım o maaşının kesilen kısmı için amcasına senet vermiş ve icraya koydurmuş . doğal olarak ilk icra koyan kazanıyor. ben burdan icra dairesine para yatırıyorum maaşını 4 te 1 ini . icra dairesi amcasına, amcasıda geri getirip para veriyor .


  • emreozb  (14.03.16 10:49:47) 
Normal şartlarda açık falan bulmamış, geri zekalı bir arkadaş. Bankadan aldığı para bin liraysa bankanın bunun maaşından alacağı üç bin lira.

Ancak, asgari ücret alıyor ve bankalara 100 bin lira kredi borcu varsa da akıllı ama şeref yoksunu bir arkadaş.
  • [silinmiş]  (14.03.16 10:53:25) 
Banka ne yapar ne eder alır o parayı adam ölmediği sürece, öyle düşündüğü gibi bir dünya yok yani. Ayrıca aynı durumda olup üç beş ay içeri girip çıkanlar da oldukça fazla. Tüm bunları göze alıp da yapıyorsa onun aklını sikeyim.


  • angelus  (14.03.16 10:58:49) 
Bu iş bir kaç kereden fazla sürdürülemez.

Bankalar icra'ya düştüğü anda görür. A bankasından kredi aldı ödemedi, B bankasına gittiği anda o banka bu işlemi görür. Dolayısıyla icraya kadar geçen 1-2 aylık sürede ne vurduysa vurur, onun dışında işlem yapamaz.
  • kartallar yuksek ucar  (14.03.16 11:11:34) 
evet böyle bir kanun var. artık eve icra gelmiyor. maaştan kesiliyor. dolandırıcı bundan sonra kolay kolay telefon ve banka kredisi alamaz, onu kara listeye eklemiştir operatörler ve bankalar. ancak bundan sonra sigortasız işlerde çalışırsa şimdiye kadar olan borçlarını ödemeyebilir. bildiğim kadarıyla kalan borcu devlet ödüyor bu durumda. yani dolandırıcı senin benim paramdan yiyecek aslında.


  • victum  (14.03.16 11:26:50) 
o işçiyi bulduk (temsili) 28.media.tumblr.com


  • kaledekiyalnizlik  (14.03.16 11:30:02) 
Sor bakalım bugüne kadar toplam çektiği para ve cihazlarla birlikte ne kadar para geçmiş eline. Bundan sonra bankalar değil kredi kart bile vermeyecek, bi gün paraya sıkışırsa boku yedi yani.


  • loser blueser  (14.03.16 11:33:30) 
Gerizekalı bir adammış. Bireysel olarak üç kere zıplar en fazla. Ticari olsa hadi neyse krediyi kürekle veriyolar


  • hasmetizm 2046  (14.03.16 12:53:05) 
  • Kovacic  (14.03.16 13:00:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.