[]

sadece bana ait makinede hosting

hosting almak istiyorum...

yurt içinde hem iyi, hem ucuz olan
yurt dışında hem iyi, hem ucuz olan

ve müşteri desteği iyi olan bir firmadan almak istiyorum.
hangilerini tvsiye edersiniz?

asıl soruya gelirsek,
sadece bana ait bir hosting'i hangi firmalar verir? yani kasa komple benim olacak, içinde başka site barınmayacak.

(not: hosting tavsiyesi yukardakinden (sadece bana ait olması) bağımsızdır.)

 
o daha cok server kiralama ve/veya reseller olarak gecer.

edit: reseller alirsan ba$kalarina da satabilirsin. o avantaji var.
  • sourlemonade  (01.08.07 14:43:05) 
Aradığınız şeyin adı dedicated hosting veya dedicated server. Yurtiçi yurtdışından daha pahalı ama ping süresi avantajı var. Bir de Türkiye'den alacaksanız server'ın Türkiye'de olduğundan emin olun, çoğu şirket yurtdışından dedicated alıp Türkiye'de üstüne kar koyarak satıyor. O zaman da Türkiye'den almanın bir avantajı kalmıyor server yurtdışında olduğundan. Ben zamanında yurtdışından www.theplanet.com 'dan almıştım dedicated server, ping süresi dışında memnun kaldım. Ama server Türkiye'de olmadığı sürece nereden alırsanız alın aynı sorun olur.


  • crown  (01.08.07 14:52:38) 
ping süresi nedir?


  • sorusoranadam  (01.08.07 14:59:08) 
(bkz: #3251552)


  • sourlemonade  (01.08.07 15:00:55) 
Dedicated pahalı gelirse (ki pahalı gelir genelde), VPS de alabilirsin. VPS dedikleri, makine aslında sana özel değil, ama kendi sunucu alanın sana özel. Sunucu işletim sistemini sen belirlersin, istediğin ayarı yaparsın, sunucuyu restart atarsın. Bir ana makina birden fazla VPS'e bölünür. VPS'ler birbirinden bağımsızdır (iyi bir yerden alırsan).

İlle dedicated alacağım dersen şunlara dikkat et
1. makina gücü (paraya bakar)
2. bağlantı yeri (hangi ülkede nerde olduğu)
3. kontrol paneli (cPanel veya Plesk mesela)
4. yönetim firması (her firma sana destek vermez, verse de az verir, sunucun iki günde bir hacklenir).

Yönetim firmaları yabancılarda iyi. Aylık 30-50 dolara makineni sürekli güncel ve güvenli tutuyorlar. eğer en incesine kadar linux bilmiyorsan mutlaka bunlardan birinden alman gerek.

Ben de hosting satıyorum (dedicated satmıyorum ama). Benden ayrıntılı bilgi istersen www.forumsunucu.com dan bana ulaşabilirsin. Bütçene göre dedicated veya VPS firması buluruz. Ben üstüne kar koyacağım demiyorum, sadece sana yer gösteririm. Kendin alırsın ordan. İngilizcen iyidir umarım.
  • harzem  (01.08.07 15:43:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.