[]

internetin hızını yavaşlatmak mümkün mü?

benim internet 24 mbit, 22 mbit e kadar çıkıyor çoğu zaman. diyelim ki akk dolmak üzere, ben interneti biraz yavaşlatsam 12 mbit yapsam mesela, kota daha yavaş dolar mı?




 
bir ise yaramaz, gereksiz hareket.

10 gb indireceksin, 2 saatte indirsen ne olur, 10 dk da indirsen ne olur? sonucta 10 gb azalacak kotandan.
  • eksi sozlukte eksiyen adam  (13.03.16 23:01:56) 
peki internetin hızını yavaşlatma kısmı mümkün mü?


  • buffy de vampir sayılır  (13.03.16 23:04:04) 
bir videoyu acip uc saniye bakacagin zaman, 24mbit 12mbitin iki kati kadar doldurur. boyle bakmak lazim. baska da nerede ise yarar bilemedim.


  • bohr atom modeli  (14.03.16 00:25:21) 
Gün icinde üc paket sigara icen adama yarimlik paketler de satsan, o herif alti yarim paket alir, o günü ayni miktarla tamamlar. Adamin sigara icmemesini istiyorsan, ya sigarayi komple kisacaksin, asinca daha fazlasini alamayacak, ya da adamin aliskanliklarini kiracaksin.

Sen busun.

Net limiter üstüne cikarsan kesen yanilmiyorsam. Modem iyiyse arayüzünde mac filtreleme altinda bu tarz islemlere izin verebiliyor olabilir. Benzer seylerin mümkün oldugundan eminim. Ama olay internet aliskanliklarini degistirmek. Mesela bir albümü cok sevdin, gidip discography indirirsen ne anlami kaliyor bu isin? Torrentin getirdigi, abi stoklayalim internet giderse mantigindan vazgecin, dizi mi var, izle gec, sezon sezon izlediklerini de arsivliyor insan bi yerden sonra. Ne geregi var? Birkac tblik arsivim vardi, cogunu ikinci defa bile izlemedim. Elimin altinda oldugunu bilmenin manasi yok, harddisk düstü, gitti hepsi. Eksikligini hissetmedigimi farkettim. O günden sonra kirdim bu istifci yapiyi.

Öneririm.

Senin durumunda akk dolacaksa interneti kisman degil, reader modunda acman, video izlememen, fotograflari yüklenmesin diye bloklaman gerekir. Genclik bilmez ama 148le baglanirken, google acilirken doodle yüklenmesin diye bar gelir gelmez search yapar, ondan bile kismaya calisirdik. Istedigimiz kismi yüklenince sayfa yenilemeyi durdurur, kalanlarin yüklenmesini engellerdik. Sen izleyeceginden bakacagindan yapacagindan kismazsan, hicbir anlami yok. Aksine fitik eder yavas aksi internet.
  • Silesius  (14.03.16 00:57:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.