[]

Vikingler dizisindeki kadın rolü - spoiler belki

Diziye özgü olmadığını düşünüyorum. Kadın, sevişiyor isterse evleniyor filan. ragnarın eski karısı başkasıyla birlikte olabiliyor filan. Diğer bir kadın kayınpederiyle sevişiyor ama özgürüm istediğimi yaparım diyebiliyor.

Spartacusta da benzerdi sa nırım. Kadın ve erkek eşitliği.

Bu ahlak yapıları nereye özgü, o yıllara o bölgeye özgü mü yoksa diziyi seyredilebilir kılmak için mi_

 
Paganizme ozgu. Eski Turk toplumlarinda da kadin bireydi, Islamla beraber ikinci sinif insan oldu.

eksisozluk.com
  • crown  (13.03.16 21:25:15) 
paganizme özgür değil.

malesef biz erkekler her koşulda ve dinde, kadınları ezmeyi başarmışız. paganlar öyle yapmıyordu bi kere!!!!bir111 :((( diye düşünmek biraz hayalcilik olur.

- Spartacus dizisinde bahsedilen kadınlar kaymak tabakadan patriciler. Kadınlar zaten güçlü. Para gani. Çevre geniş. İlişen yanar. Patrici kadınlar equitelerden zaten üstünler. Özgür kadından kasıt Patrici. Alt sınıflarda ise bir erkeğin evlilik dışı ilişkiye giren bir kadını sorgusuz sualsiz öldürme hakkı var. İşte roman paganizmi.

- Vikings dizisinde kayınpederiyle sevişen kadın Pagan değil Hristiyan. Kendisi yine kyamak tabakadan. Bir prenses ve mustakbel kraliçe. Buna rağmen bir rahiple sevişti diye kulağı kesiliyordu ve rezil ediliyordu. Ayrıca kayınpederiyle ayıla bayıla sevişmedi. Biraz canını kurtarmak, biraz da emrivakiyle yaptı bu işi. Bu kadına özgür diyebilir miyiz?

- Viking kültüründe ise durum biraz daha farklı diyebiliriz. Evet onlar arasında nispeten kadınlar azcık daha özgür. Lagertha'nın ise istediği adamla sevişmesinin, ragnar'da ayrıldıktan sonra olduğunu hatırlatırım. Aynı zamanda Ragnar'ın Lagertha'nın üstüne kuma getirmeye çalışmasında da anlıyoruz ki, vikinglerde dahi erkeklerin birden fazla kadınla evlenmesi rastlanmadık birşey değil. İşbu halde, kadınlar da birden fazla erkekle evlenemediğine göre onlarda da kadınlar ezilmekte diyebiliriz. (Lagertha'nın onu aldattığını Ragnar'a itiraf ettiğini hayal edin, ve Ragnar'ın ona neler yapacağını düşünün).

Sırf islamiyette veya herhangi bir dine karşılar diye de, paganizmi eşitlik örneği sananlara da itibar etmeyin.

Erkeğin kadına yaptığı zülum evrenseldir. Her hangi bir dinin bunu değiştirmeye gücü yetmez.

Neymiş efendim Türkler de islamiyetten önce kadın erkek eşitmiş. Sonra böyle olmuş. Eski efsanelerde adı geçen bir tane kadın kahraman bile yok. Anca ana, anca yar olmuş çocuk doğurmuş kadınlar destalnarda, ne eşitliğinden bahsediyorsunuz? Hep ikinci planda. Heğ geride. Neymiş, hatunlar hakan'la aynı seviyedeymiş. Ya hadi oradan ya. Kaymak tabakadan kraliçe olmuş kadınlar, islamiyet döneminde de gayet güçlü ve özgürlerdi zaten. Bkz, kadın sultan hayatlarına.
  • beyteper canavari  (24.03.16 10:39:18 ~ 10:41:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.