[]

Harici etherneti olan pc agda daha fazla bant genislgine mi sahip olur?

Evde aga bagli 3 pc var. Sorun su ki bunlardan biri veri indirdiginde diger 2 makinede baglanti hizi dusuyor. Aslinda baglanti hizi dusmuyor, baglanti diye bir sey kalmiyor, o derece.. Diger iki makineden herhangi biri veri indirirken bu zalim makinede bir sey yok, ama bu pc veri cektigi zaman tum bant genisligini kullaniyor, bu siteyi bile acilmasi icin oturup bekliyorsun mesela.

Simdi bu bahsettigim pc'de harci ethernet karti var, diger iki pc'ninki on-board. Acaba bu lanet olasi makinenin butun baglantiyi somurmesine sepep olan sey o ethernet karti midir? Eger buysa diger iki makineye de ethernet karti taksam oncelik sirasi esit dagilir mi? Ayni anda veri indirmeye kalkitigimizda da tabii ki bu lanet makine indiriyor, diger makinelerin indirme hizi yerlerde surunuyor.

Eger sepep ethernet degilse ne yapilabilir? Nasil yapilir?

 
bu çözümün cevabı
(bkz: qos)
adsl modemlerin böyle bir özelliği yok o yüzden router almanız lazım.

www.hepsiburada.com

not: router'larda adsl girişi yoktur, interneti direkt o aletten çekemezsiniz. önce modemin wifi özelliğini deaktifleştirip, router'ı ethernet kablosuyla modeme bağlayın (bilg bağlar gibi). sonra router'daki wifi özelliğini aktifleştirin.
  • masa penisi  (13.03.16 15:36:12 ~ 15:41:16) 
@masa penisi
Bendeki modemde qos var, ama lanet olasi ayari nasil yapacagimi bir turlu cozemedim.

Ethernet ile alakasi yok mu o zaman? Peki bu pc'nin ozelligi ne ki baglantida oncelik aliyor?
  • stavro  (13.03.16 18:42:31) 
modemlerdeki qos sadece upload hızını limitliyor.


  • masa penisi  (13.03.16 18:46:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.