[]

Böyle bir entry başıma bela açabilir mi? (Akademik bir durum)

Arkadaşlar, mezun olduğum bölümdeki hocaların bana istisnasız büyük kazıkları oldu. Referans vericem diyip vermediler, 8 kredi ders aldığım adam seni tanımıyorum dedi. Yaşadığım yıldırma politikaları vs anlatılacak gibi değil.

Çok şükür ki ben bu Allah'ın belası bölümden 15'de mezun oldum. Yüksek lisans için referans istediğim 8 kişi de referans vermedi. Söz verip yapmayanlar oldu. Diğer bölümden hocalar ve misafir ders veren hocalar olmasa yükseğe kabul alamıyordum.

O kadar sinirliyim ki anlatamam. Mezun olduğum bu bölümle ilgili olarak sert bir yazı yazdım. Yazı şu;

----YAZI-----

içindeki tüm akademisyen kadrosuyla beraber allah'tan belasını bulup sonsuza kadar yok olmasını dilediğim rezil bölüm.

öncelikle; sizin gibi zavallıların bu bölümde akademisyen olmasından utanç duyuyorum. sadece x ve y hocalar insan bu bölümde. size yemin ediyorum. bu iki kişi dışında oturup 5 dk muhabbet edilecek insan yok.

öyle bir bölüm ki; toplamda 8 kredi ders aldığınız, her türlü inovatif fikrinizi danıştığınız top sakallı mailinize cevap vermez, akşamına ararsınız; kahvesini tüttürürken "öö bön sönö tönömöyöröm kö" diyip kapatır telefonu. aman hocam nasıl tanımazsınız, neredeyse 1 sene yüzümü gördünüz, araştırma olmayan bir master için referans istiyorum dediğinizde, ortalaman da düşükmüş neyini öveyim ki derler. aynı gün, kimya bölümünden insanlar, tabi ki veririm çok sevindim bu alanı isteyen çok az insan var der.

öğrencisine bir gün canım ertesi gün gerizekalı diyen manyaklarıyla, referans vericem diyip vermeyenleriyle, laboratuvarıyla 1 katı kaplayıp pasta yemek dışında hiçbir şey yapmayanlarıyla, mit'in sorularını araklayıp soran basma elbiselileriyle, canından bezmiş her gün ağlatılan mutsuz asistanlarıyla, yok size ps-ms diyip sınıftan çıkan hocasıyla, öğrenci dostu gibi görünüp selam vermeyenleriyle yok olsunlar abi.

burayı seçecek kardeşim; eğer asosyal bir nerd değilsen burada mutlu olma imkanın yok, çünkü bu insanlar normal değil. güzel bölüm diyen kolpa videolara ve fb'da 2 arkadaşı olan tiplere falan kanmayın. allah rızası için koç, sabancı gibi okullara gidin. bakın oraya giden arkadaşlarım master'da hayvan gibi mutlular. öyle mutlular ki bu bölümde geçirdikleri günlere lanet ediyorlar.

---YAZI---

Bu yazıyı okuyan bir hoca doğrudan benim olduğumu anlar ve bana 1 maille ulaşabilir.

Şimdi merak ettiğim şu ki; bunlar bu yazıyı gördükten sonra, benim kabul aldığım okulla iletişime geçip kabulümü düşürebilirler mi? Çünkü referans istediğim zaman ilgili yetkililerin mail adresleri bazılarında var.

Ya da başka bir sıkıntıya sebep olurla mı? Dava açabilirler mi mesela?

Teşekküler.

 
seni ifşa edebileceklerini sanmıyorum ama yazıyı sildirebilirler


  • freetakilir  (13.03.16 13:13:46) 
yer yer hakaret içeren kelimeler ve imalar var. bence yazıyı tekrar elden geçirerek daha sakin bir şeyler yazabilirsiniz. hakaret olunca işin içinde, sıkıntı yaşamanız muhtemel. zaten canınızı sıkmışlar, e kurtulmuşsunuz da...
boşverin derim

  • han20  (13.03.16 13:19:24) 
bana hakaretli kısımları söyleyebilirseniz çok sevinirim. Sinirle yazdım evet.


  • habib  (13.03.16 13:20:54) 
Zamanında bir derste, hocaların projemi doğru dürüst yönlendirmemesi ve sonucunda kötü not almama karşılık, hocanın "Üzülme, yaz okulunda tekrar alırsın." manasında birşey demesi üstüne sözlükte hocanın başlığı altında yazdığım bir "kötü not alan öğrencisine "üzülme, yaz okulunda alırsın." diyebilen bir akademisyen" tadında entry, hocanın ben dahil birkaç kişiyi odasına çağırıp sorgu çekmesine sebep oldu.

Dikkat et derim.
  • faith no more  (13.03.16 13:32:02) 
Akademisyen eleştiren bir insan "referans 'vericem diyip' vermeyenleriyle" gibi bozuk bir yazım kullanıyorsa haklılığına inanamam. Bilimsel disiplin edinmek beraberinde dile saygı duymak, dili nitelikli biçimde kullanmak gibi tutumları da beraberinde getirir. Bunlardan birinin eksik olması size saygı duymamızı engeller. Eğer birilerini eleştirecekseniz bunun nesnel bir dayanağı olması gerekiyor. Sizin sözlükte yazdığınız şey kişisel bir saldırganlık içeriyorsa bunu hemen kaldırabilirler.


  • kalemdefter  (13.03.16 13:32:17 ~ 13:33:17) 
hakaretleri biraz törpüleyip yazarsanız dava açsalar bile bir sıkıntı olmaz.
ayrıca akademik dünya networkler ile ilerliyor, kabul aldığınız master'a çomak sokabilecek güçleri varsa şanslarını denerler.
bunun yanında siz akademik kariyer düşünüyorsanız kesinlikle yapmayın derim. hiç bir girişimde bulunmasalar bile ilerde bunun olumsuzluğunu yaşarsınız mutlaka.
  • lucky strike  (13.03.16 13:34:23) 
@kalemdefter, yazımla ilgili kısma cevap vermeyeceğim.

Nesnel dayanak:

1) Maillere olumsuz dönüş bile yapılmaması.
2) Verilen sözün tutulmaması
3) Seni tanımıyorum denilmesi
  • habib  (13.03.16 13:37:23 ~ 13:37:59) 
zavallı, manyaklarıyla vs. bunlar net hakaret. ancak hakaret öyle bir durum ki, sövmeye gerek yok. kişinin onuru zedelensin, rencide olsun yeter gibi bir durum. dolayısıyla, o bölümde onlar gibi akademisyenlerin olmasından utanç duyman bile bir hakaret durumunu oluşturabilir.
bir doktora "seni doktor yapanın ben..." demen bile hakaret suçunu oluşturur. anlıyoruz sinirlisin ancak daha fazla sıkıntı yaşamaman açısından "eleştiri" sınırında kalan bir yazıya dönüştürmeni tavsiye ederim.

  • han20  (13.03.16 13:39:24) 
hoca eğer senin olduğunu anlarsa ve uğraşmak isterse uğraşır, ekşideki entry'si yüzünden okuldan uzaklaştırma alımıştı biri. senin hocan bunu yapamasa bile akademik anlamda işine taş koyar.
ayrıca 8 kredilik ders aldın diye seni tanımak zorunda değil. akşam bir hocayı araman da ayrıca ayıp.

www.milliyet.com.tr
  • kuzey li  (13.03.16 13:40:45) 
Herkese teşekkür ediyorum. Sorumu anlayıp net cevap verenlere daha çok teşekkür ediyorum :D Burada haklı mıyım diye sormadım. Başıma bela açarlar mı diye sordum. Gördüm ki açarlarmış. Sağolun tekrardan.


  • habib  (13.03.16 13:44:57) 
Kendini belli etmeden daha genel konulardan eleştir. Kafaya takıp yine de kim olduğunu bulabilirler. Artık kurtulmuşsun. Riske atma derim


  • ıch will  (13.03.16 13:49:41) 
evet açabilir. baya ağır olmuş akademisyenlerin çoğu kompleksli buluttan nem kapan tipler zaten. ha illa öfkemin yatışması için yazmam lazım diyosan sadece şu kısmı yaz:

burayı seçecek kardeşim; eğer asosyal bir nerd değilsen burada mutlu olma imkanın yok, çünkü bu insanlar normal değil. güzel bölüm diyen kolpa videolara ve fb'da 2 arkadaşı olan tiplere falan kanmayın. allah rızası için koç, sabancı gibi okullara gidin. bakın oraya giden arkadaşlarım master'da hayvan gibi mutlular. öyle mutlular ki bu bölümde geçirdikleri günlere lanet ediyorlar.
  • her gece aç  (13.03.16 13:59:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.