[]

Kedi mama kabı ölçüsü

Selam arkadaşlar,
Mamaların yanında promosyon verilen kırmızı mama kaplarından var bizde.

Bunlar kaç gram kuru mama alıyor ? Evimizde mutfak tartısı yok da o nedenle size danışmak istedim.

Teşekkür ederim

 
Up..?


  • whatyougetiswhatyoudid  (13.03.16 12:58:03) 
Her mamanın ölçü kabı farklıdır. O yüzden bir kap şu kadar gram alıyor demek doğru değildir. Çünkü mamaların büyüklükleri ve 1 tanesinin ağırlığı farklı olabiliyor. Kullandığınız mamanın üstüne kedinizin yaşına göre günlük kaç gr. vermeniz gerektiği yazar. Malum marketlerde falan tartılar var. Bir poşete elinizdeki mamadan koyup marketteki terazilerden günlük yemesi gereken gr. bir yere alıp, elinizdeki mama kabına doldurup o kısmı bir kalemle çizerek çözüm bulabilirsiniz. Biz şu anda evdeki kedimize o şekilde yapıyoruz.


  • Dr_Stat  (13.03.16 14:15:24) 
kapların ölçüsü farklı olduğu gibi kedilerin ihtiyacı da farklıdır. bakmayın o mamanın üzerinde yazan şu kadar kiloysa şu kadar mama ver yazısına. hayvana ölçülü mama vermeyin. kabı daima dolu olsun. azaldıkça hemen doldurun. hayvan canı istediği kadar yesin. merak etmeyin obez falan olmaz. makarnayla, patatesle vs sürekli karbonhidrat ağırlıklı beslersen obez oluyor hayvan sadece, dengeli besinden ne kadar yerse yesin sorun olmaz.

tabi yukarıda yazdıklarım kısırlaştırılmamış kediler için. kısırlaştırınca hayvanın iştahı artıyor, metabolizma yavaşlıyor ve şişmanlıyor. onda da yeni kısırlaştırılmış kediler için özel mama var. ölçülü vermektense o mamadan istediği kadar vermek daha mantıklı.
  • karasin  (13.03.16 20:35:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.