[]

Youtube kanalı, vlog, plan, proje ?

Arkadaşlar selamlar

Yazın üç aylığına Çin, Kore veya Japonya'da bulunacağım. Üç ülkeden biri kesin. Ama neresi olduğu henüz netleşmedi.

Bu üç ülkenin kültürü de benim ilgimi çekiyor. Kültürü, yaşayışları, sineması, yemekleri, kısaca her şeyi..

Benim aklımda bu üç aylık deneyimimi, Youtube'a VLOG olarak aktarma var. Tematik bir kanal yani. Günlük deneyimlerimi, tecrübeleri gördüğüm şeyleri paylaşmak istiyorum.

Ancak yüzümü göstermek istemiyorum. Sadece gezerken çektiğim videolar ve sesim.
Yüzümü göstermek istememe sebebim henüz buna hazır olmamam ve internete düşen her şeyin kalıcı olması. Belki 10 sene sonra yaptığım işten memnun olmayacağım..

Siz olsanız böyle bir kanalı takip eder misiniz? İzler misiniz?

Bir taraftan da baktığımda yurtdışında yaşayan çok kimse var. Amerika'da, Avrupa'da Asya'da bir sürü Türk var. Neden onlar böyle bir şey yapmıyor. Onlar dururken beni neden izlesinler, yaptığım görmemişlik gibi olur mu diye düşünüyorum. Ayda yılda bir yurtdışına çıkmış hemen çekmiş koymuş görgüsüz!! diyebilirler. Gerçi internette herkes her şeyi söylüyor.

Youtube kanallarını izlemeyi seviyorum. Etkileşim olayı çok güzel. Bir nevi kendi tv kanalının patronu oluyorsun. Ancak böyle bir girişim sizce mantıklı mı?


Kararsız kaldım.

Bu konuda fikirlerinizi merak ediyorum.

 
şöyle bi kanal var mesela: www.youtube.com


  • Ufuk  (13.03.16 01:47:21) 
her şeyden önce, eğer yapmak istiyorsan başkalarının ne düşündüğünü umursamamanı öneririm. sonuçta 60-70 yıl sonra hepimiz mezar olucaz.

görmediğim bir yerde çekilen bir youtube serisi -ya da vlog diyelim- benim ilgimi çeker, iyi çekimlerle gayet de izlenebilir kılabilirsin.

belki haberin vardır ama yine de paylaşıyım. şu(www.youtube.com) adamların yaptığı işe bir göz at, eminim ki bu yaz yaşayacaklarını ölümsüzleştirme isteğin 2-3 kat artacak.

bol şans.
  • leroy smith  (13.03.16 01:59:48) 
Sergül hanımı uzun süredir takip ediyorum. Ama o daha çok kadınlara yönelik sanki. Bazen kendimi kadın muhabbeti arasında kalmış gibi hissediyorum. Ama severek izliyoruz o ayrı :)


  • tavish11  (13.03.16 02:05:19) 
abi kafaya gopro takıp fps deneyimi de yaşatabilirsin google street view de sokakları gezen insanlarız neticesinde. :)
beni değil de gördüğümü görün anlayışı daha iyi zaten. beklentin nedir bilmiyorum ama kötü ihtimalle gezinin anıları olmuş olur. bence yapın.

  • Ufuk  (13.03.16 02:17:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.